Yngve Hågensen sterkt kritisk til streiken

Den tidligere LO-sjefen er lite imponert over streiken som nå pågår. - Jeg hadde aldri stått i spissen for denne konflikten. Dette hadde aldri skjedd i min tid, sier han.

UFORSTÅELIG STREIK: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er sterkt kritisk til den pågående UNIO-streiken. - Dette hadde aldri skjedd i min tid, slår han fast.

UFORSTÅELIG STREIK: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er sterkt kritisk til den pågående UNIO-streiken. - Dette hadde aldri skjedd i min tid, slår han fast.

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen reagerer sterkt på streiken som Unio  fortsatt fører mot staten. – Jeg hadde aldri stått i spissen for denne konflikten. Dette hadde aldri skjedd i min tid, sier han til nettstedet NA24.

Kritiserer Folkestad og Johannessen
Den tidligere LO-sjefen er spesielt kritisk til UNIOs streikegeneraler Anders Folkestad og Arne Johannessen. – Jeg tror at folk flest har fornuftige standpunkter og aksepterer en verden  rundt seg, men Folkestad og Johannessen har vist dårlige evner til det, det  må jeg si. De er mer opptatt av forholdet til media, enn forholdet til motpart og meglingsinstitusjon, fyrer Hågensen av, og legger til:

– Tror de virkelig at staten kan gi Unio-medlemmene et bedre oppgjør enn de ga  YS og LO Stat?

– Ikke lurt
– De må gi opp konflikten og gå til megling med en gang på innretningen. Da  har de en viss sjanse, for det de holder på med nå, er ikke lurt, utdyper han til NA24.

Med innretningen mener Hågensen fordelingene av midlene innenfor rammene som  er gitt.

Hågensen lurer på hvorfor UNIO velger å si nei til det samme som YS og LO Stat har sagt ja til. – Jeg etterlyser en begrunnelse for hvorfor Unio sier nei. At de sier at  vi ikke venter å få mer, og likevel fortsetter streiken, blir jo helt  håpløst, mener han.

– Da er det andre motiver som er ute og går.

Hågensen har en formening om hvilke motiver det i såfall er snakk om. – Å vise organisasjonens styrke, markere seg og vise hvem som vil mest, rent  rekrutteringsmessig, forklarer han. Og fortsetter: – Det har jo vært typisk for offentlig sektor i mange år det. De har vunnet  kampen om kravene, men ikke om lønningene.

Mener streiken er feil
– Våre konkurrenter har  fått rundt to prosent, det private rundt fire prosent, og nå streiker de og  setter halve Norge på hodet for å få det lille ekstra. Er dette riktig? spør NA24.

– Nei, det er ikke det. Det er derfor jeg mener denne streiken er feil, slår LO-kjempen fast.

Hågensen husker godt den siste store streiken han ledet.

– Vi hadde 80.000 i streik. Da var det sånn at konflikten varte i åtte dager.  Vi hadde to sonderingsmøter med arbeidsgiverne, før vi samlet oss for  megling. Men skulle vi lykkes kunne vi jo ikke gå ut og offentliggjøre  kontakten med arbeidsgiveren, sier han.

LO hadde en pressekonferanse hver dag hvor de redegjorde for hvor vellykket streiken var, ifølge Hågensen.

– Så hadde du styrt skuta, så ville det ikke vært en streik i dag?

– Uten å vite alt, blir det vanskelig å svare klart på det, men mye tyder på  at det ikke hadde vært streik, ja.

Du kan lese hele intervjuet med Yngve Hågensen på http://www.na24.no/article3410693.ece

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.