Dødt løp mellom Löfven og Reinfeldt

Andelen svenske velgere som støtter sittende statsminister Fredrik Reinfeldt har stupt. Samtidig har Socialdemokraternas leder kraftig økning i oppslutningen. En ny gallup viser dødt løp mellom Stefan Löfven og Fredrik Reinfeldt.

POPULÆR: Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven har økende popularitet, og er nå ønsket som Sveriges statsminister av 36 % av velgerne, like høy oppslutning som sittende statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Socialdemokraterna.se

POPULÆR: Socialdemokraternas partileder Stefan Löfven har økende popularitet, og er nå ønsket som Sveriges statsminister av 36 % av velgerne, like høy oppslutning som sittende statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Socialdemokraterna.se

Det er dødt løp mellom Sveriges sittende statsminister Fredrik Reinfeldt og Socialdemokraternas leder Stefan Löfven når velgerne blir spurt hvem de foretrekker som statsminister. Begge får 36 % oppslutning på en dagfersk gallup som er tatt opp.

For Fredrik Reinfeldt er dette begredelig lesning. Så sent som i januar i år hadde han 47 % oppslutning på en tilsvarende gallup. Fallet på 11 prosentpoeng er betydelig.

Målingen er tatt opp rett etter den nyeste TV-sendte partilederdebatten i Sverige, og viser kraftig tillit til Socialdemokraternas nye leder Stefan Löfven. Med 36 % oppslutning har han tatt igjen det solide forspranget Reinfeldt hadde på Socialdemokraternas forrige partileder Håkan Juholt, og det er nå like mange som vil ha Löfven som statsminister som det er velgere som støtter Reinfeldt.

Tallene er rett ut oppsiktsvekkende, og viser at den regjerende blå alliansen er i ferd med å miste sitt sterkeste kort. Fredrik reinfeldt har tronet suverent øverst på denne typen galluper i hele sin regjeringsperiode, og har vært nesten like populær i Sverige som det Jens Stoltenberg er i Norge. Men nå er altså Socialdemokaternas partileder like godt likt av velgerne, og dermed peker mye i retning av at den blå alliansen i Sverige må gå inn i sin neste valgkamp uten å kunne spille trumfkortet Reinfeldt med samme tyngde som tidligere.

Målingen er utført på oppdrag av Metro, og 1191 personer er spurt om hvem de foretrekker som statsminister i Sverige.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.