«Miljøpartiet» Venstre vil legge ned miljøverndepartementet

Venstre viser at de er et "miljøparti" og ikke et miljøparti. På 40 års-dagen for Miljøverndepartementets opprettelse går partiet inn for å legge det ned!

Partiet Venstre klasker til igjen. Under overskriften «Legg ned Miljøverndepartementet» viser partiet at det er stor forskjell på å være miljøparti og å være «miljøparti».

Først i verden
Miljøverndepartementet ble opprettet av Arbeiderpartiet 8. mai 1972, og var da det første departementet av sitt slag i verden. Olav Gjærevoll (Ap) var departementets første minister, og om «miljøpartiet» Venstre får det som det vil blir Bård Vegard Solhjell (SV) den siste.

Fra opprettelsen av Miljøverndepartementet i 1972, via Gro Harlem Brundtlands senere virke som miljøvernminister og etterhvert i FN til våre dagers internasjonale miljøvernengasjement fra Jens Stoltenberg og Erik Solheim, har verden sett på Norge som et foregangsland innen miljøvern. Nå vil altså «miljøpartiet» Venstre at foregangslandet skal lede vei – og legge ned miljøverndepartementet.

Møter motbør fra miljøbevegelsen
Venstre ønsker at miljøpolitikken og energipolitikken skal inn i ett og samme departement. Dette stiller miljøbevegelsen seg kritisk til. Einar Håndlykken i miljøstiftelsen Zero slår overfor Dagsavisen fast at det er store muligheter for at miljøpolitikken vil tape i et nytt departement der energisektoren er inkludert. Som den energinasjonen Norge er, har Håndlykken unektelig et godt poeng.

Bellonas Frederic Hauge sier til samme avis at han er kritisk til forslaget, fordi oljeinteressene står sterkt. – Jeg tror oljeinteressene i OED er så sterke at det vil kunne gjøre vondt verre, sier han.

Med andre ord: Bellona mener forslaget vil svekke miljøverninteressene i Norge, og at det rett ut er dårlig miljøpolitikk.

Det er lett å være enig med miljøbevegelsen i denne saken. Og det kan se ut til at «miljøpartiet» Venstre er mer opptatt av å skaffe seg medieomtale nær sagt uansett hvor dårlig kvalitet det er på politikken, enn de er av å få til reelle forbedringer for miljøet.

Men er det vel når man har et parti der man er mer opptatt av å mene det rette enn av å gjøre det rette.

I denne saken bommer Venstre dobbelt. De mener ikke det rette. Og som vanlig gjør de ingenting.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.