Angrep på ytringsfrihet og demokrati

Om ikke angrepene på Høyres og Arbeiderpartiets nettsider fra gruppa «Anonymous» er et angrep på ytringsfrihet og demokrati – hva er da angrep på ytringsfrihet og demokrati?

Angriperne begrunner angrepet med en påstått omsorg for liberale samfunnsverdier. Hvordan kan det å angripe lovlige politiske partier med ulovlige og uredelige metoder – som man selv ikke engang våger å stå frem med at man står bak – være et forsvar for liberale samunnsverdier…? Slike folk kan ikke tas seriøst. De mener åpenbart at det er de som eier sannheten, og at folk som mener annerledes enn dem skal utsettes for ulovligheter.

Man ha en ganske ødelagt oppfatning av hva ytringsfrihet og demokrati er om man støtter slike angrep. Likevel: I kommentarspaltene hos både VG og Dagbladet på nett flommer det over av folk som jubler over disse angrepene. Særlig de som samtidig uttrykker et hat mot at politiet nå har fått et nytt effektivt våpen mot nettbasert kriminalitet – Datalagringsdirektivet – er ivrige etter å juble over angrepet på demokratiet. Jeg har faktisk ikke klart å finne en eneste motstander av Datalagringsdirektivet som samtidig er motsander av dette udemokratiske angrepet på ytringsfriheten og vårt politiske system, når jeg har lest gjennom kommentarspaltene. Kan ikke utelukke at slike kommentarer er lagt inn hos en av nettavisene – men er helt ute av stand til å finne dem.

Det sier sitt om hvem som først og fremst har skreket og skrålet om sitt nei til Datalagringsdrektivet i de samme kanalene i årevis. Når alt kommer til alt bryr de seg ikke en millimeter om demokrati, ytringsfrihet og liberale samfunnsverdier.

Men takk skal dere ha for at dere viser oss hvor lite slike verdier betyr. Det er oppklarende.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Relatert medieomtale:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10091741
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10091735
http://www.dagbladet.no/2011/04/06/nyheter/hoyre/innenriks/hacking/16094133/
http://www.dagbladet.no/2011/04/06/nyheter/hacking/innenriks/arbeiderpartiet/datalagringsdirektivet/16091018/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10091764
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091776

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.