Unge velgere flokker seg om Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet øker sin oppslutning med fantastiske 7,6 prosentpoeng hos velgere under 25 år! Dette viser rykende ferske tall fra meningsmålingsbyrået Synovate som presenteres i dag.

Arbeiderpartiet er dermed det klart største ungdomspartiet i Norge, og oppslutningen om partiet hos denne velgergruppen har økt fra 25,8 % på tilsvarende beregning i august til 33,4 % nå.

Både Frp og Høyre har fallende oppslutning hos de unge velgerne. Frp går tilbake fra 26,4 % i august 2010 til 24,1 % nå. Mens Høyre går tilbake fra 21,8 % i august til 19,8 % nå.

Beregningen viser dermed at unge velgere – de som langt på vei må kunne sies å representere Norges framtid – ikke ser med særlig blide øyne på samfunnsretningen som de blå partiene forfekter. Statsminister Jens Stoltenberg tar tallene som et uttrykk for at at fellesskap er en moderne tanke, og at alle får det bedre om vi løfter i flokk. Det er lett å være enig med ham i dette.

De offentliggjorte tallene sier ingenting om ungdomsoppslutningen rundt Senterpartiet, Krf, Venstre eller SV. Men når Ap, Høyre og Frp til sammen har over 77 % av de unge velgerne i ryggen, er det neppe noen av de andre som har grunn til å juble veldig høyt over ungdomsoppslutningen.

Legges oppslutningen blant de unge velgerne til grunn, vil den rødgrønne regjeringen mest sannsynlig fortsette etter neste riksvalg. Og skulle den falle, er det fordi den byttes ut med en ren Ap-regjering. Unge og moderne velgere vil rett og slett ikke ha den poliitske kursendringen som Høyre og Frp tilbyr.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.