Arbeiderpartiet fortsetter fremgangen

logoArbeiderpartiets fremgang fortsetter! Av de siste 11 landsdekkende meningsmålingene, har Arbeiderpartiet gått fram på 9 av dem! Dette er i sterk kontrast til de dommedagsprofetiene som både pressen, opposisjonen og andre «forståsegpåere» har kommet med i offentligheten tidligere i vinter.

I meningsmålingen som InFact har gjort i forrige uke, og som VG presenterer i dag, går Arbeiderpartiet fram med hle 2,6 prosentpoeng. Partiet har nå en oppslutning på 28,9 %, og har gjenvunnet posisjonen som Norges største parti – med god margin. I den andre enden av skalaen ligger Venstre helt nede på 3 % oppslutning. Kanskje vi nå omsider er kvitt dette overflødige partiet for godt i norsk politikk?

Hele sentrum kommer forøvrig jevnt dårlig ut i målingen. Tross en fremgang på 0,6 prosentpoeng havner Senterpartiet på 4,3 %. De er dermed såvidt over grensa for å få utjevningsmandater ved stortingsvalget. Partiet er likevel STØRST av sentrumspartiene! For med Venstre på 3 % og Krf på 4 % er den samlede oppslutningen om senrum kun 11,3 % i denne målingen.

Det skal veldig små endringer til før både Venstre, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti ryker rett ut av Stortinget, med andre ord.

SV taper seg noe, og går fra 5,8 % i januar til 5,4 % i februar.

På den blå siden er Frp i trøbbel. Partiet var Norges største på InFacts måling i januar. Nå er de passert både av Arbeidepartiet og Høyre.  En oppslutning på 25,5 % for Frp nå er en tilbakegang på 1,9 prosentpoeng sist måned. Mange av dem som forlater Frp havner hos Høyre, som får en fremgang på 1,4 prosentpoeng i målingen og ender med en oppslutning på 26,1 %.

Tendensen fra de andre målingene er dermed understreket i InFacts måling for VG: AP styrker seg. Frp faller. Og sentrum er i ferd med å viskes ut.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.