Hva er egentlig sjokkerende med Kinas idrettsskoler…?

Ikke spesielt sjokkerende opplysninger om forholdene ved Kinas idrettsskolerHvordan kan noen la seg sjokkere av hva som skjer ved kinesiske idrettsskoler? Faksimilen er hentet fra VGs artikkel «Slik trenes barn i Kina» og viser et barn i småskole-/preskolealder som utsettes for ekstrem tøying, og blant annet holdes nede med det som ser ut til å være foten til en voksen person.

Hva er sjokkerende ved dette…?

Kina er et av verdens mest undertrykkende regimer, der demokrati og menneskerettigheter er noe bortimot fremmedord, der tusenvis av mennesker henrettes hvert år, der opposisjonelle fengsles, der det er tilnærmet full pressesensur og der regimet er panisk opptatt av å fremstå som et drømmesamfunn for omverden – og for de av landets egne innbyggere som ikke vet bedre. En velkjent måte å gjøre dette på – som nær sagt alle totalitære kommunistregimer har drevet med så lenge de har fått eksistere – er å bruke idretten.

Tenk for en propagandaeffekt det har, både internt og internasjonalt, når kinesiske utøvere vinner OL-gull eller på andre måter utmerker seg i fredelig kappestrid!

Svært mange – kanskje alle – tidligere kommuniststater har hatt programmer for tidlig utsiling av småunger som skal oppfostres til å bli verdens fremste idrettsutøvere, og gjøre ære på kommunismen og nasjonen ved å slå de onde imperalistene og kapitalistene på idrettsbanen. Systematiske dopingprogrammer har blitt rullet opp i idrettsgren etter idrettsgren.

Og så skal det liksom være sjokkerende at Kina har denne typen idrettsskoler for småunger?

Vel…for folk som har satt seg en liten smule inn i hvor langt kommunistiske regimer går for å fremdyrke et glansbilde av seg selv og forholdene i landet de kontrollerer, er ikke dette mye å lee på øyelokket for.

Dessverre er det mer å anse som en ørliten dråpe i havet.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.