Hva er egentlig sjokkerende med Kinas idrettsskoler…?

Ikke spesielt sjokkerende opplysninger om forholdene ved Kinas idrettsskolerHvordan kan noen la seg sjokkere av hva som skjer ved kinesiske idrettsskoler? Faksimilen er hentet fra VGs artikkel «Slik trenes barn i Kina» og viser et barn i småskole-/preskolealder som utsettes for ekstrem tøying, og blant annet holdes nede med det som ser ut til å være foten til en voksen person.

Hva er sjokkerende ved dette…?

Kina er et av verdens mest undertrykkende regimer, der demokrati og menneskerettigheter er noe bortimot fremmedord, der tusenvis av mennesker henrettes hvert år, der opposisjonelle fengsles, der det er tilnærmet full pressesensur og der regimet er panisk opptatt av å fremstå som et drømmesamfunn for omverden – og for de av landets egne innbyggere som ikke vet bedre. En velkjent måte å gjøre dette på – som nær sagt alle totalitære kommunistregimer har drevet med så lenge de har fått eksistere – er å bruke idretten.

Tenk for en propagandaeffekt det har, både internt og internasjonalt, når kinesiske utøvere vinner OL-gull eller på andre måter utmerker seg i fredelig kappestrid!

Svært mange – kanskje alle – tidligere kommuniststater har hatt programmer for tidlig utsiling av småunger som skal oppfostres til å bli verdens fremste idrettsutøvere, og gjøre ære på kommunismen og nasjonen ved å slå de onde imperalistene og kapitalistene på idrettsbanen. Systematiske dopingprogrammer har blitt rullet opp i idrettsgren etter idrettsgren.

Og så skal det liksom være sjokkerende at Kina har denne typen idrettsskoler for småunger?

Vel…for folk som har satt seg en liten smule inn i hvor langt kommunistiske regimer går for å fremdyrke et glansbilde av seg selv og forholdene i landet de kontrollerer, er ikke dette mye å lee på øyelokket for.

Dessverre er det mer å anse som en ørliten dråpe i havet.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

22 thoughts on “Hva er egentlig sjokkerende med Kinas idrettsskoler…?

  1. Det ikke er hvitmanns ideologi.. derfor er det sjokkerende for vestlig media….

    VESTEN bare driver propaganda mot nasjoner de ikke har none innflytelse på.. sånn har det alltid vært.

  2. Det er ikke sikkert alle synes det er like greit at vi i denne såkalte frie utviklete humane vestlige verden virkelig er så fri, utviklet eller human. Vi lærer våre barn opp til å være frekke, selviske, og snyltende for ikke å nevne umoralske. Du er kanskje ikke enig i det, men min betraktning, som etniskt Norsk mann, er i alle-fall akkurat slik.

    La meg gi ett lite eksempel på en annen missoppfattelse kreert av politiske meninger og media synsing. Vi i vesten har ett innbitt nesten fanatisk bilde av at gamle sovjet bestod av mørke dystre mursteinsbygninger eller råtne tømmerhus hvor alle sultet, var undertrykte, eller gikk i konstant frykt for myndighetenes overgrep. Dette bildet er basert på propaganda maskineriet til vesten og et paranoisk og fobisk selv-kreert bilde, og vi går rundt og møter dagens russere med en «synes synd på» holdning og ett stakkarslig bilde av hvor trist det må være å være russer. Vi tenker at de sikkert er glade at de endelig er FRIE, slik som OSS!. Sukk, så store idioter kan vi altså være. Folk flest hadde det imidlertid godt.

    For all del, sovjetiske myndigheters overgrep var reelle nok, basert på løgner, og politiske motstandere ble kontrollert med frykt og makt, men slike overgrep finner du også her i Norge og i vestens mekka, USA, om vi bare ville våge å innrømme det, og JA, det skjer i Kina også!.

    (Og før du får hengt den merkelappen på meg, jeg er ingen kommunist, jeg stemmer hverken, SV eller AP eller på de som er midt i mellom, men jeg våger og krever også av meg, at jeg møter annerledeshet med en smule respekt. Jeg kjenner flere kinesere som bor i Norge, og ingen av de har følt seg undertrykket av å bo i Kina, selv etter at de har kommet til det fagre opplyste landet Norge hvor de har fått smake den eneste sanne friheten som finnes i hele verden, ja hele universet, minst!)

  3. Jeg vil tro at norske barn og ungdom har det verre. Tidlig opp på skole, dårlig inneklima, mobbing, ingen fritidstilbud, masse lekser, farlige veier til skolen, lite fysisk fostring, ingen svømmetilbud, utslitte lærere, dårlig mat (grandioza), stressede foreldre, motepress etc. Barna som VG skriver om i dag lever godt i forhold til flertallet i Kina.

  4. Artig å høre en sosialist rakke ned på kommunismen. Sosialismen er kun et mellomnivå for å nå det sanne mål som er kommunismen. Dette står i «skriften» til sosialistene/kommunistene.

  5. Med alle forgiftningsskandalene (bl.a. melkeprodukter tilsatt alskens rart, blyinnhold i altfor mange ting) som har forårsaket varige skader og sykdommer hos kinesiske småbarn, samt den vanvittige forurensningen av miljøet,så skal de få problemer med å finne talenter i fremtiden. Det kommer til å bli mye sykdom og skavanker blant kinesere. De driver jo og utrydder seg selv med rekordfart. Da er ikke idrettsskolen det verste…..

  6. Enig med Øyvind (12.08.2010)! Skal denne treningen karakteriseres som «overgrep», trenger man i rettferdighetens navn et bedre grunnlag enn et par bilder, før man uttaler seg. At enkelte foreldre tillater barna sine å utvikle overvekt i ung alder, er utvilsomt et langt større problem enn at barn trener for mye. Omskjæring av guttebabyer, slik det foregår i USA, Israel og den muslimske verden, er vår tids verste eksempel på overgrep satt i system.

  7. Heisann Øyvind…
    Håper du kødder nå? Eller mener du seriøst at norske barn ikke har det bra? Trodde kanskje det var en bitter tenåring som hadde skrevet innlegget ditt, men så jo på bildet at det ikke var tilfellet..

    Tidlig opp på skole? Masse lekser? Utslitte lærere? Ingen svømmetilbud?..osv? Hva er det du sammenligner med?

    Alt i alt så har da unger det bra i Norge. De har alt det de trenger av mat og bøker og klær.. og mer enn nok! Gym har de også, og det må da være foreldrenes ansvar å få ungene ut i aktivitet, – ikke bare skolen?
    Det eneste som kanskje mangler er tid med foreldrene. Selvfølgelig noen som faller utenfor, noen som ikke har «alt det de andre har».. men i Norge så er det heldigvis et fåtall.

    Jeg er ikke gammel, men da jeg gikk på skolen (for ca 20 år siden), så startet vi tidligere på skolen, vi hadde mere lekser, skoleveien var definitivt værre, – og om lærerne ikke var utslitte, – så var mange av de elendige! Svømmehall hadde vi ikke, – og oppi nord var det for kaldt til å bade i sjøen. Motepress hadde vi også i nord, – men kanskje litt mindre stressede foreldre.

    Men det ble da folk av oss også, til tross for alle de mangler..

  8. Hei Runar!

    Artig å lese at du tror sosialdemokratiet i Norge har en ond plan om at samfunnet skal gå over i kommnisme. Så lite har altså noen fått med seg av verden.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  9. Hei Klementine!

    Jeg er veldig uenig med deg i at omskjæring av guttebabyer er vår tids verste form for overgrep.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  10. Hei. Jeg er på det norske landslaget i turning. Og ingen av dere aner hva turing er. Turning er en veldig spesiell sport, der man må trene mer en 3 timer om dagen for å komme til toppsnivå. Turning er en har sport, men det er ingen penger i denne sporten og derfor bytter man aldri trener, dette lager et veldig fint forhold til din trener og andre gymnaster. Jeg tror at kineserne kanskje overdriver litt med å begynne så tidlig, men at det er et så kalt overgrep er bare latterlig.

    Turning er ikke en sport, det er en livstil!

  11. Hei Leif!

    Du aner IKKE hva du snakker om! jeg vant NM i turning i fjor, så jeg vet hva dette dreier jeg som. Turning er en veldig spesiell sport, siden det ikke er noe penger i denne sporten har man hele tiden samme trener, dette vil si at treneren din bli på en måte din andre far og turnhallen er ditt andre hus. Treneren blir en veldig viktig person ikke bare når du driver med sporten, men også når du er voksen. Det er bare RENT tull å si at dette er overgrep, kanskje det ikke ser sånn ut på bildene, men disse barna vill komme til tops i den sporten de driver med. Og det e nødvendig å begynne å trene som liten for å komme på et høyt internasjonalt nivå. Så klader dere normenn at vi ikke har noen gode idrettsutøvere!

    Jeg er selv bare 15 år og trener 3-4 timer i hverdagen når det er skole, og når det er ferie som nå, trener jeg MINST 5 timer dagen. er det barne misshandlig? NEI! fordi jeg elsker denne sporten!

    Turning er ikke en sport , det er en livsil!

  12. Ser det for meg vis Kina slutter med dette.

    Overskrift i VG

    SLIK HAR BARN I KINA DET!!!

    Bla bla bla bla de får ikke mat bla bla bla de får ikke gå på skole bla bla bla de får ikke drevet med idret bla bla bla.

    Så kommer politikere fra land med nok problemer selv og fordømmer i hytt å pine…

  13. Til Petter..

    Turning er en livstil,det er helt greit.. Men til en viss grad,disse s[kalte t;ynings;velsene som blir utf;rt p[ 4 [r gamle barn i Kina,blir ikke praktisert p[ barn i den alderen her hjemme. Og dette gjelder ikke bare turning,dette gjelder t;yning innenfor alle slags sporter. S[ jo,dette blir overgrep.. Ferdig snakket

  14. Jeg er helt enig med deg at dette med treningsleirer for barn ikke er noen stor bombe, men måten du formelerer dette på får meg til å tro at du absolutt ikke føler noe form for avsky. Uansett hvor mange ganger dette skjer i historien så burde vi snakke om det for noe av det verste som kan skje er at personer blir likegyldige bare fordi det har skjedd før.

  15. Øyvind, jeg er på en side enig i utsagnet ditt om at disse barna lever godt i forhold til flertallet. På en annen side får ikke disse barna lov til å velge sin egen framtid. Så, er det virkelig så synd på norske barn? Fordi de må tidlig opp på skolen?
    Stakkars..

    Jeg ble selv ferdig med grunnskolen for få år siden, og jeg syns ikke akkurat synd på meg selv. Så det heller som et pluss å komme avgårde tidlig, så man kunne ha mer fritid på ettermiddagen. På tross av at inneklimaet burde vært betraklig bedre, og en del lærere som kunne med stor fordel blitt pensjonert tidligere, så ser jeg ikke helt poenget med å dra inn norsk skoleungdom når det gjelder denne saken. Da får man heller sammenligne trening på barnanivå her i Norge vs. Kina, og la skolebarn vær en annen diskusjon.

  16. Ok dere! Lillian sier at barn i Norge har det veldig bra, da kan vi puste lettet ut og slippe å bekymre oss mere! Takk Lillian. 😛

  17. @Petter

    WTF? Med din logikk kan man aldri uttale seg om noe man ikke er NM i.

    Jeg: «Jeg syns barnesoldater er et overgrep!»
    Du: «Nei, disse 4 år gamle barna vet virkelig hva de vil. Og dessuten var jeg NM i barnesoldat, så du aner tydligvis ikke noe om barnesoldater!»

    Din «jeg vant NM i turn» har egentlig ikke noe med saken å gjøre. Du har aldri blitt hardtrent på måten VG beskriver det. Hvilken lønn man for for å være «pro» i turning, og hvilke bånd man evt. får med treneren har ikke en dritt å si…

    Å trene barn mellom 4 og 7 år hardt, samme hvilken sport, er et overgrep, fordi så unge mennesker ikke har evnen til å se konsekvensene av dette.

  18. Tror folk må få nesa si ut av andres business og feie for sin egen dør før de begynner å rakke ned på noen andre!

    Hva som skjer i HELE asia har de fleste av oss vestlige som leser aviser og nyheter ingen peiling på..

    Man har visst i mange mange MANGE år at asiatere tidlig krøkes!

    Bare ta kampsport f.eks de begynner å trene 3-4 års alderen….
    PÅ SKOLEN!!
    Det er en del av kulturen også!

    og det har vi visst om i godt over 20 år… og kanskje lenger hvis vi setter oss ned og leser litt historie ?

  19. Et meget godt innlegg. Jeg forstår veldig godt poenget ditt. Kina har fangeleirer for opposisjonelle, henretter politiske fanger og stjler sågar kroppsorganer fra henrettede politiske fanger. De driver utstrakt tortur. Opplæringen av barn og unge til å hoppe i takt, danse i takt og gå i takt, er selvsagt skremmende og et tegn på at Kina er et autoritært samfunn. Men overraskende kan det jo ikke være, og det finnes langt verre ting ved det kinesiske regimet som vi bør gripe tak i. Igjen takk for et klart og tydelig innlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.