En av Aps sterkeste statsråder gir seg i politikken

Bjarne Håkon Hanssen gir seg som statsrådBjarne Håkon Hanssen gir seg i rikspolitiken. Han har gitt beskjed til statsminister Jens Stoltenberg om at han nå ønsker å byttes ut. Årsaken er at han mangler 100 % motivasjon etter å ha hatt ansvar for svært mange tunge politiske saker i sin tid som rikspolitiker.

Med Bjarne Håkon Hanssens avgang mister Arbeiderpartiet en av sine desidert sterkeste statsråder. Han har vært en godt informert, lyttende, ansvarlig, empatisk, tøff og folkelig politiker. Det er ikke bare innad i Arbeiderpartiet denne avgangen bør mottas med aldri så lite tristhet – hele det politiske miljø og Norges befolkning som sådan mister nå en drivkraft som rett ut har vært en kjempe i lang tid, og som har gjort en betydelig innsats for å gjøre Norge enda bedre. Modige politikere finnes det altfor få av. Når Hanssen nå går ut av rikspolitikken forsvinner det enda en.

Hanssen har vært heltidspolitiker i store deler av sitt voksne liv. Når han nå opplever at han ikke lenger har 100 % motivasjon, er beslutningen både forståelig og riktig. En statsråd SKAL ha 100 % motivasjon for å gjøreen best mulig jobb. Og utfra personlige hensyn har Hanssen lagt ned en arbeidsinnsats for fellesskapet som går utenpåde aller aller fleste av oss andre. At han nå vil gjøre noe annet er fullt ut forståelig.

Det er en varslet avgang vi nå opplever. Da Bjarne Håkon Hanssen sa nei takk til å renomineres til Stortinget for nye fire år, var det et signal om at han så for seg at han kunne gjøre noe annet i fremtiden enn å drive med politikk. Men den endelige beslutningen ble likevel ikke tatt før valgseieren var et faktum.

Hadde Hanssen fortsatt i rikspolitikken er han et av svært få mulige navn som kan væreaktuelle til å overta som statsminister den dagen Jens Stoltenberg gir beskjed om at det er han som ikke lenger er 100 % motivert.

Bjarne Håkon Hanssen er en av de mest solide politikerne Norge har hatt. På vegne av oss alle er det lov til å håpe at han returnerer til politikken igjen en tid.

Han vil være hjertelig velkommen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.