Er Siv Jensen ferdig som partileder i Frp?

Trofaste Frp-velgere må gremmes langt inn i sjela over partileder Siv Jensens valgkampinnsats. Ikke bare valgkampinnsats, egentlig – under hele hennes lederperiode har Frp mistet veldig mye av oppslutningen sin.

Du skal ikke veldig langt tilbake i tid for å finne meningsmålinger med helt opp mot 37 % oppslutning om Frp. Den tiden er tilbakelagt. Men vi skal ikke mer enn noen ganske få måneder tilbake for å finne målinger som plasserte Frp over 30 % oppslutning.

Også den tid er tydeligvis forbi.

Og for kort tid siden klarte Siv åsamle entuiastiske Frp-velgere i hopetall på folkemøter. Du skal faktisk ikke lenger tilbake enn til begynnelsen av valgkampen.

Nok en gang en tid som er forbi.

Jeg var i Hamar i dag, og «snublet» forbi et Frp-show med Siv Jensen. Detvar umulig å legge merke til at Frp var der, for de hadde bygd seg ei diger scene og spilte musikk så det ljomet gjennom byen. Men det var glissent med folk. Veldig glissent. Og de få som var der var enten med i «reisefølget» til Siv eller fagforeningsfolk fra det nærliggende Folkets Hus som var ute etter momenter de kunne bruke til å skrive leserbrev mot i valgkampinnspurten.

Begeistrede eller nysgjerrige lokale folk var det ekstremt lite av.

Når vi tar med at gallupp-tallene for Frp bare peker nedover, og at de på flere målinger nå ser ut til å ha mistet mer enn en tredjedel av de velgerne partiet hadde da Frp var på topp – da er det tydelig at Frp sliter med store problemer.

Og Frp har ikke byttet ut sin uforutsikbarhet, sine politiske krumspring der de inntar flere motstridende standpunkter i samme debatt, sin muslimhets eller sine hyl om sosialistenes styringsiver og skattekåthet.

Nei, budskapet er det samme. Feilen må ligge et helt annet sted.

Og i et parti der lederen så til de grader er symbol for partiets vekst og fall, er det helt naturlig å peke på Siv jensen selv som forklaringen på at opartiet nå stuper og ikke er i stand til å begeistre velgerne sine.

Fra å være jevnstore med Ap – sogar større enn Ap på mangemålinger – har Frp blitt for et mellomparti å regne hva angår størrelse. Og Jens Stoltenberg går mange ganger utenpå Siv Jensen som statsministerkandidat.

Hvor dårlig valgresultat kan Frp tåle i år? Er Siv jensen rett og slett ferdig som partileder i Frp – etter å ha levert en historisk svak tid som leder, og med et av norgeshistoriens største oppslutningsfall i løpet av en valgkamp?

Mye kan tyde på det. mange roper allerede på «gode gamle dager» med Carl I. Hagen som kaptein for (sjørøver)skuta.

Oppgjøret i Frp kommer etter valget.


Stem på meg i bloggvalget 2009

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Relaterte nyheter:
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/hvem-skal-betale-frpfesten-2895175.html
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/carl-i-hagen-erna-har-holdt-oss-for-narr-2895268.html
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/stein-kaare-kristiansen-frp-lever-i-sin-egen-oekonomiske-virkelighet-2895215.html
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=573860
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=573846
http://www.dagbladet.no/2009/09/08/nyheter/stortingsvalget_2009/valget_2009/innenriks/politikk/8012412/
http://www.dagbladet.no/2009/09/08/nyheter/miljo/kraftlinjesaken/innenriks/energipolitikk/8007412/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=573945
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=573958
http://www.dagbladet.no/2009/09/08/nyheter/skolevalg/stortingsvalget_2009/8014853/
http://www.dagbladet.no/2009/09/08/nyheter/stortingsvalget_2009/valget_2009/innenriks/politikk/8012412/

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.