Slik blir en stemme til Venstre en stemme til Siv Jensen som statsminister

Tror du at du kan stemme på Venstre og få Jens Stoltenberg som statsminister? Tro om igjen!

Får Venstre tilstrekkelig med stemmer sammen med Krf, Høyre og Frp til at det ikke lenger er rødgrønt flertall på Stortinget, er Venstre-lederen klar på hva han vil gjøre: Felle Stoltenberg som statsminister.

Og da baner Venstre vei for Siv Jensen som statsminister. La oss bare kort se på hva som skjer hvis Ap/SV/Sp ikke får flertall etter valget 14. september:

* Hvis det nye flertallet er enige om å bytte ut regjeringen, må statsministeren gå til kong Harald og meddele at han ikke lenger kan styre landet.

* Kongen vil da gi regjeringsoppdraget til lederen for den største opposisjonsblokken. Hvem det er? Vel – det avgjør velgerne. Men det er to blokker: H/Frp og H/Krf/V. Og pr. i dag har H/Frp en oppslutning på rundt 40 % på meningsmålingene, mens H/Krf/V har omlag 25 %. Dette kan såklart endre seg noe fram mot valgnatta, men det må et politisk jordskjelv av dimensjoner til for at H/Krf/V skal få høyere oppslutning enn H/Frp.

* Da tyder alt på at kong Harald vil gå til lederen for H/Frp-blokken med oppdraget om å danne mindretallsregjering. Og når Frp på de fleste målinger ar rundt dobbelt så høy oppslutning som det Høyre har – så er det Siv Jensen som får oppdraget.

Dermed blir Siv Jensen statsminister dersom Venstre lykkes med sin strategi.

Slik blir en stemme til Venstre en stemme til Siv Jensen som statsminister.

Mitt råd: Stem heller Arbeiderpartiet, slik at Jens Stoltenberg kan fortsette som statsminister for en vellykket solidaritetsregjering – som lykkes i kampen mot arbeidsløsheten, som setter helse og velferd foran skattekutt til de rikeste og som gjør Norge tryggere.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.