Jens slo politisk knockout på Siv

Jeg har fulgt den første statsministerduellen mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen direkte på Nyhetskanalen. Og her var det temmelig enkelt å kåre en vinner.

Jens var trygg og troverdig, står på en politisk plattform der tre partier er enige om den politiske hovedretningen for de neste fire årene, har en velprøvd politikk som har gitt oss Europas høyeste velferd og laveste arbeidsløshet, har god faglig basis for politikken og peker på muligheter og løsninger for å gjøre Norge enda bedre.

Siv var mest opptatt av å kritisere Arbeiderpartiet, og snakket lite om Frps politikk. Hun hadde ingen troverdige løsninger å by på, og serverte i stedet noen blanke løgner – f.eks. den gamle velbrukte om at Jens lovte det skulle skinne av eldreomsorgen i forrige valgkamp (mens det han faktisk lovte var å ikke gi skattelettelser før det skinner av eldreomsorgen – som er noe ganske annet). Siv har en politikk som ikke er prøvd ut i Norge før, og på mange punkter ikke prøvd noe sted i verden. Altså stor grad av eksperimentering. Og hun går til valg på å samarbeide med tre andre partier som på viktige politikkområder har fullstendig motsatt politikk som det hun selv har.

Med andre ord: Alternativene er trygghet eller utrygghet, og en utprøvd politisk linje med betydelig suksess eller et alternativ som spriker i alle mulige himmelretninger.

Dette kom tydelig fram i debatten i dag. Og det vil komme minst like tydelig fram senere i valgkampen.

Dagens debatt var en seier på politisk knockout. Siv kommer seg nok på beina igjen nå som TV-kameraene er slått av, men jeg håper hun viser seg stadig oftere på skjermen fremover. Det vil tydeliggjøre de alternativene for velgerne. La oss håpe valgkampen ender på samme måte som den første statsministerduellen, og at Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister for rødgrønn solidaritetspolitikk i fire nye år.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.