Ap kraftig fram på ny måling, går mot beste valg siden 1993!

Hvis meningsmålingen som Vårt Land presenterer i dag blir valgresultatet, vil Arbeiderpartiet gjøre sitt beste valg siden 1993! Ap – som vanligvis måles altfor lavt om sommeren – gjør et kjempebyks, og får en oppslutning på 35,1 % på målingen! Fremgangen er på hele 5,7 % målt mot oppslutningen i juni.

Samtidig faller Fremskrittspartiet, til tross for at de har hatt skyhøy medieprofil i hele sommer, og både har krevd at sosialklienter skal stå opp og spise felles frokost om morran, sende alle asylsøkere til norskdrevne asyl i Afrika, selge sprit på landets bensinstasjoner døgnet rundt, nekte landets førsteklassinger å starte i andre klasse hvis de ikke består opptaksprøver, sende Mulla Krekar ut uansett om han vil utsettes for barbarisk og inhuman behandling eller dødsstraff, forsvart bilkjøring med promille, kranglet så busta fyker med de potensielle regjeringssamarbeidspartnerne i Høyre, jamret over at de rikeste i Norge har det så fælt, rasere norsk kulturliv og en rekke andre tydelige Frp-saker.

SV og Senterpartiet går tilbake. SV kan notere seg for en oppslutning på 6,0 %, mens Senterpartiet får 4,7 % i målingen. For V er dette et fall på 2,3 prosentpoeng, mens Senterpartiet går tilbake med 1,7 prosentpoeng.

Samlet sett en styrking av de rødgrønne med 1,7 prosentpoeng, med andre ord.

Tallene for de andre: Høyre 15,1 % (+ 1,6), Krf 5,6 % (- 0,1), Venstre 4,9 % (- 0,9).

Men til tross for fremgangen: De rødgrønne berger IKKE flertallet hvis dette blir valgresultatet. Det mangler noen få tusen velgere for å hindre at Norge får den mest mørkeblå regjering landet har hatt i fredstid. Derimot er flertallet innen rekkevidde, dvs. at det gjelder for Ap, SV, Sp og partienes valgmedarbeidere og sympatisører å stå iherdig på fram til valget!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

28 thoughts on “Ap kraftig fram på ny måling, går mot beste valg siden 1993!

  1. Jeg er 70 år + og har värt AP – mann i hele mitt liv, men nå klarer jeg ikke mer denne forb…. selvgodheten til fleilpen Jens og hans regjäringspartnere. Ser man ikke at hele Norge kjöres ut i elendigheten ? Hvorfor skal dere hele tiden kritisere FRP når AP selv har en agenda som er svart som F….den sjöl????? Nei — stopp kjeften og gå i dere sjöl, der er det elendighet nok å finne. FREM MED FRP !!!

  2. Dette var en meget god nyhet å våkne til,så gratulerer til alle sosialdemokrater.Alt tyder på att ap er tilbake i god gammel form,og intet gleder mitt hjerte mer..

  3. Veldig rart med disse meningsmålingene som går opp og ned hele tida, ene uka gjør FRP det bra og andre uka så går jaggu meg AP fram og gitt!

    Til syvende og sist så er det valget som avgjør hvem som blir vinner.

    Personlig jeg har jeg mere tro på FRP enn dagens regjerning. De rødgrønne har hatt sin sjanse, la andre få prøve seg!

  4. «Det mangler noen få tusen velgere for å hindre at Norge får den mest mørkeblå regjering landet har hatt i fredstid.»

    Det er ikke sannsynlig i det hele tatt at det blir regjering med Frp og Høyre. Da må de få flertall alene og det mangler det mye på. Frp alene er mer sannsynlig.

  5. Hei Emil!

    Ikke har du vært Ap-mann hele livet og ikke kjøres Norge ut i elendigheten. Vi kritiserer ikke Frp, men Frps politikk – og særlig konsekvensene av den.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  6. Når vi ser hva Frp vil gjenomføre hvis de får «prøve seg», er det ingen grunn overhodet til å la dem slippe til, nei.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  7. Hei Sondre!

    Frp + H = Ca 40 %.

    H + Krf + V = Ca 25 %

    Say no more… Marerittet rykker stadig nærmere.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  8. Det som er trist å se er at vi ikke har mer demokrati i Norge enn det USA har. Ble jo masse beskyldninger mot Bush om at han ikke burde vunnet valget i USA for noen år tilbake fordi demokratene totalt sett fikk flere stemmer enn republikanerne. Nå kan vi faktisk risikere det samme i Norge at høyresiden med FRP, Høyre, Venstre og KRF får flere stemmer totalt sett enn venstresiden med AP, SP og SV, men allikevel får venstresiden flest stortingsrepresentanter. Ikke mye demokrati spør du meg!

  9. Ja, dette var en fin oppmuntring å få. Selv om vi bør ta enkeltmålinger med forbehold, så er dette et så kraftig utslag at det skulle forundre meg mye om den ikke kan betraktes som signifikant.

    Etter å ha fulgt godt med på politikk, meningsmålinger og valg i vel 40 år, så merker jeg meg med glede en slik fremgang for Arbeiderpartiet på denne tiden av året. Sommermålingene de senere år har som regel vært bedrøvelig lesning for oss.

    Jeg tenker som så at alt tyder på at vi denne gangen har et helt fantastisk utgangspunkt for å gjøre et meget godt valg, hvis vi gjør en god valgkamp.

    Forøvrig så har jeg fått med meg at RIMI-Hagen flykter til landet som flyter over av Toblerone, gjøkur og lommekniver. Han har sikkert mista trua på en borgerlig valgseier han også 😉

  10. Gleder meg til den dagen AP blir styrt av folket for folket igjenn..da kommer jeg tilbake.

  11. Det Amerikanske tv programmet om Mulla Krekar virker som det er i senesatt av Carl & Siv i Frp. Det er 2 erfarne politikere som vet godt at slike dokumenter som ble fremlagt i dette programmet av disse journalistene ikke er den måten en regjering mottar sine dokumenter.
    Dette programmet tror jeg er bestillt av Frp.
    Hilsen Frank

  12. «Ikke har du vært Ap-mann hele livet og ikke kjøres Norge ut i elendigheten. Vi kritiserer ikke Frp, men Frps politikk – og særlig konsekvensene av den»

    Vel det kommer jo helt ann på øyet som ser det! AP og diverse andre partier har jo mere fokus på FrP enn sin egen politikk.

    Jeg personlig har iallefall merket meg de skandalene som har kommet under den rødgrønne regjeringa:

    *Ramin Osmundsen saken
    *Krekar saken
    *Gratis Heroin til Narkomane
    *Skulle slette fattigdommen i Norge med pennestrøk (SV’s hjertesak dette her)
    *Utleie rotet til Åslaug Haga
    *Bassenger som ikke blir fylt opp (jens lovet som jo kjent å fylle de opp i 2005,noe som ikke har skjedd til dags dato).

    Nei Norge har behov for forandring og dagens regjering har behov for utskiftning.

  13. Gratulerer med flott måling! Bare så synd for AP at den er gjort i Juni. Men desto bedre for alle som ønsker en ny politiske kurs. Som du sikkert skjønner så er jeg ikke plassert på den venstre siden av streken, men heller ikke så langt til høyre. Sånn akkurat passe etter min egen mening.

    Jeg ville egentlig bare si at de rødgrønne kommer til å få en formidabel oppgave med å forsvare fire nye år. Det de har prestert til nå er skammelig, og jeg vil egentlig bare vise til saken fra Bodø, hvor en grunneier blir avspist med 35.000 kroner for en perle på 10 mål. Mens Jens og Co. betaler 30 millioner for 100 meter ved Oslofjorden. Skamme seg skulle de gjøre. Men dette er jo Arbeiderpartiet i ett nøtteskall.

    Vi bestemmer, og hvis vi vil eie blåbæra i hagen din, så koster det oss ikke en kalori å få kloa i den… Men godt valg, og måtte den beste vinne:-)

  14. Har tenkt litt på dette med å la Frp slippe til, helst å styre alene. Det vil jo ikke vare så veldig lenge, skadene kan rettes opp igjen ganske så raskt. Og Frp vil igjen stå gjen som et miniparti for spesiellt intresserte.

    Men, det er et stort men.. Skrekkcenarioet er at Frp rekker å selge Nrk til kommersielle interesser som f.eks Fox Television eller Berlusconis medieimperium.

    Og at vi sitter igjen med kun hyperkomersielle tv kanaler som er styrt av råkapitalister.

    Det er et marereritt. Jeg skal nok klare å orientere meg i nyhetsbilde i verden. Tenker mest på den oppvoksende slekt og svake lett påvirkelige mennesker.

    Mennesker som sluker denne Krekar dokumentaren rått med rødvinsbriller. En «dokumentar» som Nrk aldri i verden kunna sendt, i alle fall ikke uten en intelligent oppklarende debatt i etterkant.

  15. Thomas, du glemte hijabsaken, åremålssaken til Killengreen og ikke MINST Aker-saken. Samme med Bjarne Håkon Hanssen sin berømte telefon.

    Jeg synes forøvrig ikke Krekar saken hører hjemme på den listen. Den skyldes internasjonale avtaler ratifisert av Norge og ikke slett arbeid av regjeringen.

  16. PS!

    Vanvittig irriterende den reklamen som spretter opp her hele tiden…. MIDT på skjermen??

  17. Bjortn Jarle
    Dere er noen syke mennesker, du og det partiet du staar for skulle ha blitt sendt til Sibir i Russland, here klarer dere ikke aa gjore noe med Mullar Krekar, det er noe galt med deres syn, det er synd at norske skatte-betalere maa betale for dere og Mullar Krekar til aa bo gratis i Norge. Haaper paa at Frp gaar kraftig frem saan at vi kan bli kvitt dere venstre-vridde folk, det er paa tide at folk vaakner opp i Norge.

  18. Hei, Bjørn Jarle!
    Nå er vel den meningsmålingen tatt opp før Krekar-programmet, man kan le og gråte, men det tragikomiske faktum er at Krekar-saken kan bli vippen. Så nå får Jens høre om de har mere papir i Irak de kan sende over, asap.

    Bjørn Jarle, spør Jens og Jonas om hvorfor ikke Jonas gikk ut i pressen i FORKANT av Krekar-programmet og opplyste at han hadde kontaktet NBC angående kommentar. Samt at Storberget hadde blitt intervjuet (men slettet)? Noe Jonas visste, siden programmet gikk noen dager før i USA. Her leser man at ingen i regjeringen ville (eller torte..) å stille opp, og slikt burde vært tatt ved roten, dette er sendrektighet (og arroganse?) av regjeringen.

    Thomas skriver » De rødgrønne har hatt sin sjanse, la andre få prøve seg». Denne kommentaren leser jeg støtt, hva tror dere et stortingsvalg er? Et lotteri? Elle-melle? Liksom, hmm, nå skal vi se, ApSV/Sp, før det H/KrF/V, før det….nei, sannelig, nå tror jeg faktisk det er FrP’s tur til å sitte i regjering. Hehe, eller en annen variant jeg ser, «FrP FORTJENER å sitte i regjering»

    Og meningsmålingen i VG om Krekar? Tja. «77 prosent mener regjeringen har gjort for lite for utsending, VG.)»

    Herlig! Her forutsettes det åpenbart at sirka 100% av Norges befolkning er fullt på det rene hva norske myndigheter har foretatt seg i denne saken, og at 77% av disse mener regjeringen har gjort for lite for utsending. Og noen mener at mange nordmenn er ignoranter? Her har opptil 100% pløyd seg gjennom hyllemetere av saksdokumenter og korrespondanse med irakske myndigheter og andre relevante organer, og nå kommer konklusjonen: 77% mener at Regjeringen har gjort for lite.

    Guddamei så flau jeg føler meg, superignorant som jeg er har jeg ikke lest noen sakspapirer, unnskyld, Norge,unnskyld. Jeg trodde bare det var slik at om man har lovt å følge internasjonale avtaler, tja, så gjør man det. Uavhengig av Krekar og hans sak.

    Godt valg! Måtte det beste sosialdemokratiske partiet vinne!

  19. Ja og tar vi vekk slingringsmonnet på meningsmålingen er ap under 30% igjen :-).
    Men selv 30% er til å bli kvalm av, det betyr jo at 30% av Norges befolkning fortsatt er hjernevasket til å tro at staten vet best, og at det er best å rette seg etter stadig flere forbud og innskrenkning av den personlige frihet.

    All den bullshiten dagens regjering gjør og står for ødelegger landet. For meg ser det ut som om Ap og Sv er partiet for de som snylter på samfunnet og ikke for de som jobber og sørger for at samfunnet går rundt.

    Så jeg blir kvalm av å høre f.eks Stoltenberg , en mann som tjener over 1 million i året+ masse fordeler snakker om å bidra til velferdssamfunnet (og hans lønn).
    Ap sitt velferdssamfunn består i dag bla. Av 1,3 millioner trygdede og det blir stadig færre til å jobbe på stadig færre arbeidsplasser.
    Og for de som ønsker å drive for seg selv er det nå så mye byråkrati at det nesten er håpløst.
    Men jeg må jo si at det ser meget bra ut å være snylter på systemet i Norge, så jeg lurer på om det skal bli min neste jobb.

    Og får vi en ny rødgrønn regjering til høsten legger jeg i protest ned butikken min og søker uføretrygd. For jeg gidder ikke å slite mer for et land ledet av sosialister som ønsker å ”ta” meg om jeg en gang skulle lykkes å bli rik.

    Et godt eksempel er Stein Erik Hagen som nå flagger ut til Sveits fordi i Norge er regjeringen mer opptatt av å ”ta” de rike enn å sette pris på arbeidsplasser og alt det andre de «Rike» skaper. Men det er jo sosialismen i et nøtteskall.

  20. Du ramser opp en rekke «skandaler» og skandaler.

    Men det er lite av det som egentlig rammer regjeringens hovedsakelige virksomhet.

    Det blir bagateller i forhold til en serie med ekte regjeringskriser der Furte-Siv får spille hovedrollen. Jeg vil slippe å se meg rovdyr i vill gullfeber forsyne seg av landets arvegods for å fortære det på no time.

    Men du har helt rett i at det er for mye fokus på FRP og deres politikk eller ikke-politikk.

    Det er mye å kritisere regjeringen for, men da bør vi bry oss fint lite om FRPs tabloide løsninger.

    Det er nye utfordringer; og mye gjenstår å rette opp etter tidligere borgerlige regjeringer. Men det skjer best ved å fokusere på sak og ikke de som furter mest høylydt.

  21. Hei Rablings!

    Den er nok ikke tatt oppi juni. I følge presentasjonen på VL.no: «Undersøkelsen er foretatt i perioden 14. – 20. juli».

    Altså i en periode der Frp hadde fått tydeliggjort politikken sin ekstremt bra for hele landet.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  22. Arvid; Stalin er dau og det samme er kameratene og arbeidsleirene er vel borte de og.Men du kan jo undersøke om Ausvitch er ledig, kansje det er til disse du og dine meningsfeller vil sende alle som ikke passer dere. http://www.panoramio.com/photo/1169258 .Frp driver jo å gnåler om leire for innvandrere så man kan undres.Mht skandaler tror jeg ikke Frp fol bør blåse for mye i barten de bør i første rekke holde seg edru før de entrer stortingets talerstol mv, samt betale skatten sin som «folk flest».Ellers håper jeg som ny AP medlem at det blir et godt valg.Mvh T J

  23. «Det blir bagateller i forhold til en serie med ekte regjeringskriser der Furte-Siv får spille hovedrollen»

    Bagateller? Da tror jeg jaggu meg du lever i en verden som jeg ikke lever i. Å kalle disse sakene for bagateller, forteller jo meg igjen at du prøver minimalisere disse sakene til ikke noe omtrent,når det ikke er tilfellet!

    I hijab saken for eks så vurderte de å innføre en kleskodex på en norsk politiuniform, noe som igjen blir helt feil fokus og syn i forhold til politiet.

    Men forstår deg jo på en måte, fordi det er veldig «lett » å «glemme» disse sakene sett med AP / SV øyne, da de egentlig ikke tåler dagens lys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.