Ap kraftig fram på ny måling, går mot beste valg siden 1993!

Hvis meningsmålingen som Vårt Land presenterer i dag blir valgresultatet, vil Arbeiderpartiet gjøre sitt beste valg siden 1993! Ap – som vanligvis måles altfor lavt om sommeren – gjør et kjempebyks, og får en oppslutning på 35,1 % på målingen! Fremgangen er på hele 5,7 % målt mot oppslutningen i juni.

Samtidig faller Fremskrittspartiet, til tross for at de har hatt skyhøy medieprofil i hele sommer, og både har krevd at sosialklienter skal stå opp og spise felles frokost om morran, sende alle asylsøkere til norskdrevne asyl i Afrika, selge sprit på landets bensinstasjoner døgnet rundt, nekte landets førsteklassinger å starte i andre klasse hvis de ikke består opptaksprøver, sende Mulla Krekar ut uansett om han vil utsettes for barbarisk og inhuman behandling eller dødsstraff, forsvart bilkjøring med promille, kranglet så busta fyker med de potensielle regjeringssamarbeidspartnerne i Høyre, jamret over at de rikeste i Norge har det så fælt, rasere norsk kulturliv og en rekke andre tydelige Frp-saker.

SV og Senterpartiet går tilbake. SV kan notere seg for en oppslutning på 6,0 %, mens Senterpartiet får 4,7 % i målingen. For V er dette et fall på 2,3 prosentpoeng, mens Senterpartiet går tilbake med 1,7 prosentpoeng.

Samlet sett en styrking av de rødgrønne med 1,7 prosentpoeng, med andre ord.

Tallene for de andre: Høyre 15,1 % (+ 1,6), Krf 5,6 % (- 0,1), Venstre 4,9 % (- 0,9).

Men til tross for fremgangen: De rødgrønne berger IKKE flertallet hvis dette blir valgresultatet. Det mangler noen få tusen velgere for å hindre at Norge får den mest mørkeblå regjering landet har hatt i fredstid. Derimot er flertallet innen rekkevidde, dvs. at det gjelder for Ap, SV, Sp og partienes valgmedarbeidere og sympatisører å stå iherdig på fram til valget!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.