11 åringer på partyferie i Ayia Napa!

– Du kan være 11 år og dra på partyferie om ingen setter grensene hjemme, sier informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til VG. Uttalelsen kommer i forbindelse med at VG har rullet opp at mange mindreårige norske ungdommer raver rundt i en orgie av fyll, sex, voldtekter og skader på flere reisemål i syden – uten at foreldre eller andre myndige foresatte er med på reisen.

Jeg syns det blir for drøyt. Rett og slett.

År etter år er det lignende beretninger. Sunny Beach var et reisemål som fikk medienes søkelys på seg for en tid tilbake, der det samme foregikk. Nå er det Ayia Napa. Magaluf på Mallorca har hatt samme stempel, Kos har hatt det, og Ibiza har hatt det.

Og reiseoperatørene toer sine hender og sier at de bare leverer reisen og oppholdet, hva som skjer der har de ikke noe med.

Heldigvis har barne-og likestillingminister Anniken Huitfeldt kommet på banen. I år etter år har bransjen hatt mulighet til å ta affære, men spritturismen for norske mindreårige ser ikke akkurat ut til å bli mindre av den grunn – snarere tvert imot.

Når det er 20 årsgrense for å reise med danskebåten uten foreldre/foresatte, hvordan i alle dager kan da reiselivsbransjen finne på å sende mindrårige helt ned i 11 årsalderen på partyferie alene??

Hvis ikke Huitfeldt får bransjen med på frivillige tiltak, mener jeg helt klart at politikerne bør vurdere ulike former for restriksjoner. For dagens regime er rett ut uholdbart.

I en ideell verden ville ikke dette vært noe problem. Der ville de mindreårige selv avstått fra galskapen, og eventuelt ville foreldrene grepet inn. Men slik er det ikke. Vi vet at det dessverre er mange foreldre som ikke tar det nødvendige ansvaret for sine mindreårige barn. Da må samfunnet ta ansvaret når foreldrene ikke er der de burde være.

Hotellrom raseres av norske ungdommer i fylla, og charteroperatørene lar det få fortsette. Ansatte i norske charteroperatører stiller endatil opp som mellommenn for spritcruisene, til tross for at byråene selv sier de tar avstand fra slike spritcruise.

Politikere i Høyre og Frp mener at politikerne må holde seg unna dette temaet, og ber Anniken Huitfeldt skygge banen. Det rådet syns jeg hun ikke skal lytte til. Problemet er for alvorlig til det, og skadene for de ungdommene som voldtas, slår seg helseløse og får lagt ut avkledde/lettkledde bilder på nettet er rett og slett for store. Ansvarlige politikere må ikke finne på å sitte rolig og se på at dette gjentar seg år etter år.

Skulle Høyre og Frp vinne valget til høsten, er signalet nå klart: Det vil fortsatt være mulig for 11-åringer å reise på slik partyturisme til syden på egenhånd – bare foreldrene er slepphende nok. Dette er et svik fra Høyre og Frp mot norske barn og ungdommer. De trenger at ansvarlige voksne stiller opp, og slike har mange ikke på hjemmebane.

Vinner Høyre og Frp valget, har de det ikke i regjeringskontorene heller.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.