Frp kliner til mot 6-åringene: Vil ta fra dem retten til å gå i 2. klasse!

Tror du at det ikke spiller noen større rolle hvem som styrer landet og hvilken politikk som føres?

Du tar feil. Se f.eks. på Frps skolepolitikk, som Frps stortingskandidat Mazyar Keshvari er ute og snakker varmt om:

Frp vil innføre opptaksprøver for å komme inn i 2. klasse på barneskolen. Elever som ikke består prøvern får ikke begynne i 2. klasse!

Med andre ord: Frp vil ta fra dem retten til å gå i 2. klasse!

Slik skal landets 6-åringer få oppleve prestasjonspress fra første skoledag, og skolesvake elever siles ut svært tidlig – ikkefor å hjelpe dem eller tilrettelegge for bedre læring, men for å dumpe dem så de må gå om igjen i førsteklasse.

Tenk deg for et nederlag for en 6 år gammel gutt eller jente! Ikke nok med at de sliter med å skrive bokstaven Æ eller å uttale R-lyden og SKJ-lyden riktig, nå skal de jammen i meg få svi ekstra. Det skal Frp sørge for.

–  Denne automatikken du har i dag med at du starter i første og avslutter i 10. klasse skaper tapere, sier Keshvari.

Eehh…nei. Sik er det ikke. Det at samfunnet gir ALLE et minimum av grunnutdannelse, skaper ikke tapere. Men det at Frp står klar som en politik bøddel og vil svinge øksa over alle som sakker litt akterut i pugg-og-gulp-opp-skolen som de ivrer for, DET skaper skoletapere. Å overfokusere på prestasjoner og faktakunnskap allerede fra første skoledag på barneskolen, DET skaper skoletapere. Og å dumpe 6 åringer som etter Frps oppfatning har lært for lite, DET skaper skoletapere.

Og det skaper utrygghet, reduserer selvtilliten og gjør det enda bare enda verre for de elevene som sliter.

Alternativet er å gjøre som i dag: Ha en inkluderende fellesskole for alle, følge oppelever som henger etter i ulike fag, sette inn spesialtiltak der det trengs og i større grad individualisere opplæringen.

Frps politikk bygger på at mennesker skal være nyttige produsenter og konsumenter i et marked. De som sakker litt akterut, de er unyttige i en slik markedslogikk. Og Frp vil rydde vekk de unyttige helt fra starten.

Derfor begynner de med skolesvake 6-åringer.

Selv har jeg store problemer med å slå fast om en 6-åring er skolesvak, eller om hun/han bare er litt umoden for alderen – eller kanskje har en annen ballast en mange av de andre på grunn av f.eks. manglende barnehageplass før skolealder. For Frp spiller ÅRSAKEN liten rolle. – Bestå prøven, eller hold deg unna klasseopprykk, er den klare beskjeden fra Frp til landets småunger og deres foreldre.

Ta en liten tenkepause, og forsøk å sette deg inn i situasjonen til en 1. klassing som får beskjed om at hun må gå om igjen.

Vi vet jo at ikke alle lærer seg å lese like fort. Noen har ulike lærevansker som ikke oppdages førde begynner i skolen, f.eks. dysleksi. Noen 6-åringer leser allerede når de begynner på skolen, eller har i allefall lært seg mange tall og bokstaver før de har fått seg skoleransel. Andre kan hverken tall eller bokstaver, og knekker ikek koden med å gjøre om tallene og bokstavene til flytende lesing 2., 3. eller 4. klasse.

Sliker det. Vi er forskjellige, allesammen. Frps politikk går ut på å behandle ulike mennesker likt, og å hoppe glatt over de ulike forutsetningene som elevene har med seg den første dagen de går til skolen sammen med mamma og/eller pappa.

Frps skolepolitikk vil straffe de elevene som enten har litt tyngre for ålese/skrive/regne enn resten, eller som har litt spinklere grunnlag før skolestart enn det mange andre elever har. Med andre ord: 6-åringene skal personlig bære ansvaret for et skole- og læringsmiljø som ennå har sine utilstrekkeligheter.

Dete syns jeg er en voldsom og unødvendig brutal måte å kline tilmot landets 6-åringer på.

Selv mener jeg det kunne vært greit å rydde opp i ubrukelige politiske partier. Mazyar Keshvari og Frp kan være et brukbart sted å starte. Hvis velgerne vender tommelen ned for partiet ved høstens valg – og i stedet stemmer Arbeiderpartiet – slipper vi slike lettvinte markedsløsninger for de aller minste skoleelevene, og i stedet en seriøs skolepolitikk med mål om å sikre alle mennesker i landet et minimum av grunnutdannelse før voksenlivet.

I stedet for å gjøre skolen til en fabrikk som skaper tapere av undrende, nysgjerrige og glade 6-åringer.

Dessverre er det få av riksmediene som dekker denne saken. VG skriver heller om Frp i forbindelse med at en stortingsrepresentant hetset innvandrere i forbindelse med et trafikkuhell, samt om at Trond Giske mener at å sette en Frp’er inn i kulturrådet er som å sette en pyroman inn i brannvernstyret (noe han har 100 % rett i, selvsagt). Hos Dagbladet finner jeg heller ingenting (derimot noe Frp-greier om å fjerne statens subsidiering av Troms og Finnmark). Ikke hos TV2 heller (de har noe om den samme Frp-trafikkulykken, men ikke noe om denne skolepolitiske brannfakkelen). Og ikke noe hos Nettavisen eller Aftenposten. Men går du til ABCNyheter får du se Frps skolepolitikk i fri dressur.

Jeg er usikker på om jeg skal le eller grine av at folk stemmer på et slikt parti. Men på vegne av landets 6-åringer mener jeg opplagt at dette ikke er spesielt morsomt. Når Frp nå står snublende nær regjeringsmakt og kan gjennomføre denne hårreisende politikken, velger jeg heller å hverken le eller grine, men å rope ut en advarsel til alle potensielle Frp-velgere:

Tenk deg jævlig nøye om! 15. september er det for seint!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

40 thoughts on “Frp kliner til mot 6-åringene: Vil ta fra dem retten til å gå i 2. klasse!

  1. Ja, vi i SV er helt enige.

    Som vår kjære kunnskapsminister sa:
    «Men nå er ikke det målet. Men å trives godt – der scorer Norge og norske elever helt i toppen.»
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3171136.ece

    Vi skal kose oss i norsk skole, ikke jage etter å lære mest mulig. Å stille krav til elevene, det kan de gjøre i andre land.

    -Få koselige barn, ikke arrogante besserwissere. Stem Rødgrønnt høsten 2009!

  2. Jeg forstår at AP ønsker at alles grunnutdanning skal ligge på minimumsnivå. Slik blir det jo gjerne når «alle skal med» og de som har lettere for det enn andre må holdes igjen slik at de ikke blir for flinke for fort.

  3. Mens dere sosialister vil gjøre alle til skoletapere og trygdemottakere vil faktisk FrP at barna skal lære noe fra første dag. Det er viktig med en bra skole der barna kan lære mye, slik at Norge kan leve av blant annet kompetanse i fremtiden etter at oljen tar slutt. Men dette vil ikke sosialistene, de vil bare holde på med spill og lek, virker det som. Denne siden burde egentlig hett sosialisten.no, ikke sosialdemokraten.no, med slagordet «Klar og tydelig sosialistisk tale». Innleggene på denne bloggen vil jeg si har et klart sosialistisk innhold.

  4. Kom an, de vil ikke ta fra noen retten til å gå i 2. klasse. Dette er å dra det litt langt, Røberg-Larsen, og tjener hverken deg, Ap, Frp eller kraften i de bedre argument. Hadde ærlig talt håpet på mer fra deg.

  5. Hei Herman!

    Vi syns at alle nordmenn skal ha en lovfestet rett til en grunnutdannelse, som skal være allmen, inkluderende og individuelt tilpasset hver enkelts forutsetninger og behov.

    Jeg ser at Frp er uenig, og vil ha en skole kun for de ressurssterke og skoleflinke. Med den nøkkelrollen skolen fyler i samfunnet, er det ganske så klart på meg at Frps endring av skolen vil føre samfunnsutviklinga i en helt annen retning enn den retningen jeg selv ønsker.

    Å gå inn for at 6-åringer skal miste retten til å få begynne i 2. klasse på barnesjolen er et motbydelig standpunkt i mine øyne. Men det er jo bra for Frp at du tar dem i forsvar, og vil hjelpe dem med å skape en hærskare av unge skole- og samfunnstapere.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  6. Hei Stig!

    Frp gårinn for å tvinge kunnskap inn i ungene med pisk og trusler. Vi går inn for å i stedet bruke velprøvd pedagogikk, lek, sang, mestringstrening og individuelt tilpasset læring innenfor rammene av klasserommet.

    Tror du virkelig at 6-åringene som nektes å gå videre i 2. klasse får et godt utgangspunkt for å hjelpe oss med en framtid etter at oljen tar slutt?!

    Mvh
    Bjørn Jarle

  7. Hei Halsev!

    Som skolepolitiker for Frp og som fast møtende representant på stortinget i neste periode dersom Frp får regjeringsmakt, så er det ganske irrelevant. En stemme til Frp vil dermed være en stemme til å få ham og disse holdningene inn på Stortinget – holdninger som andre tillitsvalgte i Frp i går var ganske aktive på ulike nettforum for å forsvare (Twitter, VGD m.fl.).

    Forøvrig er det feil,det du skriver – i artikkelen sier han ikke eksplisitt at dette ikke er Frp-politikk.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  8. Hei Kristian!

    Jo, det sier han. I dag har alle som er ferdig med 1. klasse rett til å gå over i 2. klasse. Frps stortingskandidat sier i artikkelen at den retten må vekk, og at de som ikke tilfredsstiller Frps kunnskapskrav – de skal sorteres vekk fra denne retten de har i dag, og i stedet tvinges til å gå 1. klasse om igjen.

    Det er klart, at for å skappe Frps elitistiske drømmesamfunn, må man kanskje begynne å sjalte ut de «råtne eggene» tidlig! Men hvorfor vente til 2.klasse? Hva med å starte i barnehagen, FRP? Man kan jo stenge barna ute fra å få skolegang i det hele tatt, hvis de ikke viser anlegg for boklig lærdom! Så slipper man utgiftene og kan dermed finansiere billig sprit, enda billigere sigaretter og skattekutt tilmangemilliardærene i stedet!

    Mvh
    Bjørn Jarle

  9. Du får det til å høres ut som at de som trengte litt mer tid og går en klasse om igjen ikke kan bidra i samfunnet.

    Ofte vil det å få litt mer tid, og et år med repitisjon være det som skal til. Og dermed vil man komme i en klasse hvor man føler deg på nivå med de andre og det kan få en til å blomstre.

    Å si at det vil skape en hærskare av unge skole- og samfunnstapere, det synes jeg er uredelig av deg.

    Hvorfor tror du det er så mye bedre med denne AP skolen der man i stedet får spesialundervisning i klassen så alle ser det, og hele klassen må vente til du har forstått det som skjer på tavla. Tror du ikke det er like ydmykende?

  10. Some forelder og tidligere elev har jeg liten forståelse for den sosialdemoktraiske pølsemaskinen som utgjør norsk grunnskole. Svake elever får ikke nødvendig oppfølgning, sterke elever får ikke nødvendig utfordring.

    Jeg synes ddt er flott at enkelte partier velger å ta skikkelig tak i problemstillingen, selv om løsningsforslagene er premature.

  11. Hei Roy!

    Det du etterlyser er altså enda mer oppfølging á la den «sosialdemokratiske pølsemaskinen», mnes det Frp tilbyr er at folk skal klare seg selv – eller ta konsekvensen av at de ikke duger.

    Merkelig konklusjon å vende tommelen ned for sosialdemokratisk oppfølging av elever og tilrettelegging for individuell læring innenfor rammene av klasserommet og enhetsskolen – når det faktisk er mer oppfølging du ber om!

    Mvh
    Bjørn Jarle

  12. Genialt av FrP.

    Det er flauere å måtte spørre læreren 5 ganger om det som står på tavla (i 2. klasse) enn å være igjen et år i første for å faktisk forstå det.

    Jeg var flink på skolen, men fikk ikke en dritt oppfølging annet enn : Gjør litt mer av hva du har gjort fra før – Nemlig fordi alle skal ha nøyaktig lik undervisning, dette stemmer ikke. Noen er dårligere på skolen enn andre, gjør dette dem mindre verdt? Nei, men da skal man kunne splitte de som ikke er flinke, og de som er flinke. Da kan de flinke hjelpe hverandre og de mindre flinke hjelpe hverandre.

    Repetisjon er nødvendig, om man trenger det. Istedenfor å gjøre det til tabu å måtte bli holdt igjen et år, vil dette gjøre det til noe mer sosialt akseptert og forståelig.

  13. Det er nemlig bedre å bli holdt igjen i fra 1. klasse enn 7. 8. 9. eller 10. klasse, når du har vært med de samme i 10 år.

  14. Er det ikke bedre å la de som ikke er så utvilket at de vil holde tritt med opplæringen, heller få et år ekstra på å bli fult utviklet før de fortsetter på skolen?
    En i min klasse dumpa i 1ste, men han fikk gysla bra karakterer etterhvert.. Muligens han hadde blitt droppout om han måtte tvinges til å holde følge med oss andre??

    Forslaget er bra til å være noe å bygge videre på.

  15. Stod da ikke noe om at Frp ikke ville hjelpe dem. Er vel heller motsatt at de vil holde de igjen nettopp for å hjelpe de som faller utenfor. Hvordan tror du det går med barnet som henger etter hele tiden og blir flyttet videre opp over klassetrinnene? Det blir vanskligere og vanskligere og eleven selv ser at han ikke henger helt med. Tærer ikke det på selvtilliten? Mest sannsynlig fører det til at denne eleven kommer til å bli ordentlig skolelei og hoppe av skolen etterhvert.

    Mens hvis eleven istedenfor får opplæring tilpasset sitt nivå så kanskje han/hun faktisk ser at de mestrer noe og syns skole er gøy. De svakeste trenger oppfølging og de flinkeste trenger også oppfølging så de ikke kjeder seg i hjel på skolen med ting de kan fra før.

    Hvis jeg skal tippe så tror jeg at hensikten til FrP er å hjelpe alle ikke la noen i stikken med å holde det igjen.

  16. Hei Bjørn.

    Hva med å fortelle litt om hva AP står for og ikke bare skrive dritt og dårlige tolkninger av hva FRP står for?

    Jeg har fulgt litt med på bloggen din. Gjør du noe annet enn å sitte her hele degen å skrive dritt om FRP?

    Sist valg dro jeg til byen for å høre på hva de forskjellige partiene hadde å si. Jeg var bestemt på å høre på alle før jeg gjorde opp min mening.
    Det eneste jeg fikk høre var negative ting om konkurerende partier.
    Det er omtrent ingen som klarer å snakke om hva dem står for uten å trekke inn konkurentene.
    FRP var det eneste partiet som fikk frem hva de sto for.
    Jeg er enig med mye av det de sier, så stemmen min gikk dit.

    Det samme gjør du her.
    Du driver propaganda og får AP til å virke som ett ynkelig parti.

    Lykke til 15. september. Det tror jeg dere trenger.

  17. Jeg synes det hadde vert en god ide… systemet i Norge nå er slik at alle er late og bryr seg ikke stort om bedre framtid eller FREMSKRITT eller utvikling. For å oppnå bedre resultater,hva er det som må til? Anstrenge seg mer,høyere prestasjon,kvalitet i arbeid blant annet. Norge kunne vert et unik og enestående land,men desverre firkantet-filosofi finnes overalt.
    Jeg synes med såååå mye penger Norge har,kunne ha gjort utrolige teknologiske,medisinkse etc. framskritt…..
    Men nei… folk er livredd å utfordre seg selv,de er livredde for at 6-åring fatter at de må gjør det bra på skolen fra første klasse…

    Fortsett sånn tenkning.. og ja,la muslimene regjere som de gidder.

    Hilsen,en spansktalende utlending som stemmer FRP.

  18. Hei Petter!

    Hvorfor er det slik at mange skoleflinke helst vil omgås kun andre skoleflinke, slik du tar til orde for? Jeg var selv ganske flink på skolen, men har aldri tenkt i de baner som du snakker om – rett og slett fordi jeg ikke syns man skal isolere skoleflinke fra mindre skoleflinke Samfunnet består av mer enn én type mennesker med helt bestemte boklige kvalifikasjoner, forstår du.

    Mvh
    Bjørn Jarle

    .

  19. Hei Steffen!

    Hva med å lese før du kommenterer? Jeg skriver jo hva som er Aps alternativ.

    Hvis du har fulgt med på bloggen har du sikkert fått med deg hva jeg jobber med hele dagen, alle dager. Hvorfor spør du da?

    Mvh
    Bjørn Jarle

  20. Hei Morten!

    Uskalig drittslenging og personsjikane mot bloggeier er sjeldnt lurt. Denn ebloggen er ikke et unntak.

    Innlegget ditt er slettet.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  21. BJ skriver:

    «…i artikkelen sier han ikke eksplisitt at dette ikke er Frp-politikk.»

    Jo, det gjør han:

    «For min del mener jeg at vi kunne gått lengre, og at elever bør gå førsteklasse om igjen dersom de ikke kan det de skal.»

    Hva sier du til det, din luring?

  22. Sa ikke de skulle isoleres fra hverandre, men klassene burde skilles, de flinke i matte med de flinke i matte, norsk, engelsk etc. For å få utvikling må vi tørre å satse på de flinke!

    Man skulle kunne valgt matteklasser, slik de gjør i USA, IB matte, vanlig matte, vanskelig matte etc (USA på high school og slik som man gjør delvis på videregående i norge)

  23. Til Petter A: Slik som du beskriver inndelingen i enkelte fag er det på mange skoler i dag. Modul læring kalles det og det fungerer veldig bra. ( mange steder iallefall).

    Jeg har faktisk ikke lest uttalelsen til Frp før her og må si jeg blir litt sjokkert. Dumping av elever er ikke bra, uannsett alder.

    Det må være bedre å innføre en test før du begynner på skolen slik at man finner ut om du er skolemoden eller ikke. Det lot seg gjennom føre før i tiden.

    Selv stemmer jeg Demokratene og vi går og inn for ett slags karakter system fra andre klasse. Men det går på om eleven leverer tilfredsstillende eller ikke og det er ikke snakk om at noen skal «dumpes». det er rett og slett ment som et hjelpe middel i tillegg til elev og foresatte samtaler slik vi har i dag.

    Håper på ett regeringsskifte til høsten, men er redd Frp kan ha litt for mange utrolige utspill før den tid.

    Godt valg

  24. Til det sier jeg at han ordlegger seg muntlig, slik vedig mange politikere i veldig mange partier gjør når de presenterer partiets politikk. Jeg finner ikke en eneste setning der han sier «Dette er ikke Frps politikk, altså – jeg uttaler meg stikk i strid med partiprogramet her, og dersom Frp vinner valget blir ikke dette noe i nærheten av den politikken som skal føres – faktisk blir alt som før, også for førsteklassingene» eller noe slikt.

    Utspillet er selvsagt et forsøk på å få folk til å stemme på Frp, fordi de er enige i det denne Frp-kandidaten sier. Summen av det Frp’erne lover i valgkampen er jo Frps politikk.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  25. Hei Petter A!

    Det de driver med på high school i USA skal innføres i 1. klasse på barnetrinnet i Norge…?

    Nei takk…

    Mvh
    Bjørn Jarle

  26. Artig hvordan du bare hoppet over mitt innlegg.
    Så, de som kan fanges opp før de blir skolelei, de bør ikke få kjangsen til det?
    Og de som har evner til å bli vesentlig mye bedre en gjennomsnittet, de skal ikke få lov til dette?

    Mener du virkelig at alle skal ha LIKT kunskapsnivå, og at de beste må holdes igjen, slik at de dårligste skal få inn litt lærdom? Alle skal komme ut som en grå graut?

  27. Det er veldig interessant å lese hva mange her skriver om norsk skole. Virker ikke som om nesten noen av dere som kommenterer denne bloggen, har vært innenfor et norsk klasserom.

    For å komme med noen fakta opplysninger, FRA skolen:
    – Elevene lærer IKKE det samme
    – Elevene får IKKE de samme læringsstrategiene
    – Ingen elever må sitte å motta spesialundervisning, mens de andre elevene «venter». Dette er bare tull.
    – Tilpasset opplæring er lovpålagt, uansett hvem som styrer landet.

    Arbeiderpartiet sitt insitaiv til om tidlig innsats i skolen er viktig. Grip inn alt i fra 1-2 klasse. Det er HER noe kan gjøres. Ikke la ungene henge etter et klassetrinn. Tåpelig forslag.

    Du skriver en veldig god, og rett fra levra blogg, Bjørn Jarle!

    Keep up the good work.

    ( Ps/ Også må disse FrPerne slutte å leike offer hele tida. …Og slutte å si at Ap ikke snakker om egen politikk, noe jeg mener de faktisk gjør. Også drar de helt NØDVENDIGE sammenligninger til andre parti, og mot debbaterer viktige ( og til tider ekstreme) utspill fra FrP.).

  28. Med punktet
    -Elevene lærer IKKE det samme, mener jeg at undervisningen blir tilpasset elevene. Målet er at alle skal ha den samme grunnleggende kompetansen, som kan læres på ulike måter. Også må de som er sterke blir stimulert, og de som er svakere må få assistanse og hjelp.

    For å presisere.

  29. Bjørn Jarle, såvidt meg bekjent ønsker ikke Frp å gjøre noe med retten til 12 års skolegang. Så da reduseres ditt poeng til at man i kraft av å være 6 år har en rett til å få gå i 2. klasse (til neste år). Det er et ganske svakt poeng av åpenbare grunner (som at noen begynner et år for tidlig på skolen, andre et år for sent), og jeg mener at det støtter mitt poeng om at dette er en teit diskusjon.

    Tro nå ikke at jeg støtter opptaktskrav for å få begynne i 2. klasse, men å påstå at Frp vil ta fra 6-åringer retten til å gå i 2. klasse er ødeleggende for debatten. Det er fullt mulig å ta Frp på sakens kjerne uten å gå veien om 6-åringers rett, som ikke er noen rett likevel.

  30. BJ:

    Så med den logikken er altså alt du kommer med å regne som offisiell Ap-politkk.

    Er ikke helt sikker på hva Jens Stoltenberg ville sagt til akkurat det…

  31. Norsk skole er i dag for dårlig. Sånn er det bare. Kravene for å få en 6’er er altfor lave, innføringen til norsk litteratur og skriving er ikke eksisterende, i engelsk timene i videregående kan man komme unna med grunnleggende 5.klasse grammatik, man kan faktisk velge VEKK matte fra pensum ved noen skoler. Norsk skole er fakta basert og ekstremt opphengt i tørr pugging i motsetning til tanker og utvidning og oppfordring av intelektet. Vi studerer ikke en gang vår egen historie og kultur! Norsk skole virker som et viss vass av midt på treet prioriteringer i hvilket respekt for dype, verdslige utdannings tradisjoner er tapt. AT Frp velger å ta ordentlig tak i denne problematikken er flott, men hvordan de velger å gjøre det er jo selvfølgelig helt på tryne… vanskeligere pensum og en reorientering av visse prioriteringer er kanskje en start.

  32. Det jeg går til mediene med av politiske forslag som Ap-politiker, er selvsagt Aps politikk, Halsev. Hva skulle de ellers være?

    Mens det jeg skriver på min private blogg, enten om politikk eller andre temaer, er mine private tanker, Halsev. Hva skulle de ellers være?

    Mvh
    Bjørn Jarle

  33. Takk for både et godt innlegg og hyggelig tilbakemelding på bloggingen min, Lene.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  34. Med denne type innlegg får jeg en mistanke om at AP seiler i sterk motvind om dagen…. Vi får håpe det snart kommer en meningsmåling som viser det motsatte, slik at det blir litt mer «hold» i innleggene dine. Dette her var jo bare svada. Det er ikke offisiell FrP-politikk, men et utspill fra ett enkelt medlem (stortingskandidat, riktignok). Synes for øvrig at SV-velger (den første kommentaren som ble postet til dette innlegget) hadde en glimrende kommentar. Den er ikke besvart av deg, men det er vel fordi du er enig og ikke tok ironien.

  35. Lene, det er fullstendig feil, det er først på høyere nivå, som videregående og universitet at vi blir skilt fra hverandre, dette vet jeg som er student nå, og var for bare noen få år siden på ungdomsskolen!

  36. Men husker du på å skrive «Dette er ikke Aps politikk, altså – jeg uttaler meg stikk i strid med partiprogramet her, og dersom Ap vinner valget blir ikke dette noe i nærheten av den politikken som skal føres – faktisk blir alt som før» hver gang du snakker om dine private meninger.

    Forøvrig er en blogg et medium, hvis du ikke har fått med deg det (noe Dagbladets oppslag nylig skulle bevise…)

    Avslutningsvis vil jeg bare uttrykke et lite håp om at Lene ikke underviser noen i norsk.

  37. Hei igjen Halsev!

    Når jeg uttaler meg om politikk i medier, så gjør jeg det aldri klart at det er min egen personlige mening – fordet er det ikke. Snakker jeg om politikk i mediene, er det Elverum Arbeiderparti som snakker, ikke jeg personlig.

    Og når jeg skriver på min egen private blogg, såer det mine egne private mennger jeg skriver.

    Du har jo selv en blogg. Hvem sine meninger er det du selv skriver på din egen private blogg,hvis det ikkeer dine egne private meninger?

    Mvh
    Bjørn Jarle

  38. Frp klarer også i denne saken å mene to ting: 1. Frp representanten snakket for seg sjøl. 2: Frp støtter hans forslag. Helt umulig å forholde seg til. Dersom dette forslaget ikke støttes av Frp, burde Siv Jensen gått ut å sagt det. I stede blir det hengende i lufta. Amerikanerne takket nei til mer av denne mørkeblåe politikken i vinter. Situasjonen i USA tvingte fram en forandring med Obama. Hvorfor i all verden skulle vi nordmenn frivillig stemme på en politikk (Frp) som har slike biviirkninger som USA har opplevd? Alt er ikke perfekt i Norge og mye kan gjøre bedre. Til det er ikke Frp løsningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.