Folks tillit til norsk politi er betydelig svekket

Så fikk jeg rett. Dessverre.

Er det ett eneste tilfelle der jeg skulle ønske spådommen min slo feil, så er det akkurat her. Men dengang ei. I to bloggposter (denne og denne) advarte jeg mot at de aksjonsformene og den argumentasjonen som Politiets Fellesforbund benyttet i politikonflikten, ville føre til svekket tillit til politiet fra mannen i gata. Hauger av politifolk var inne på bloggen min og kommenterte, og påstod at jeg tok feil. Det samme gjorde tillitsvalgte fra høyrepartiene. Ordbruken var temmelig hard og uforsonlig, akkurat som under konflikten. Det var helt åpenbart at politifolkene mente å eie sannheten, og de som var uenige hadde de svært mye nedsettende å si om (måtte slette flere innlegg fordi de rett og slett var så fulle av eder og gale at de ikke kunne stå her – og med tanke på hvor mye rart jeg faktisk lar passere, så sier det ganske mye om innholdet…).Og folkene fra Høyre og Frp var inne og forsøkte å fiske i opprørt vann – som vanlig.

Nå foreligger en rykende fersk måling av publikums tillit til politiet. Og den viser at jeg tok så altfor rett.

I følge målingen har nærmere EN TREDJEDEL av det norske folk fått svekket tillit til politiet etter konflikte. En tredjedel! Fy pokker, det er MYE! 

Målingen underbygger at mine konklusjoner var korrekte. Politiets Fellesforbund krevde for mye, svartmalte og overdrev, fremstod usympatisk, brukte uredelige argumenter og skremsler, aksjonerte på måter folk mente var uriktig – kort sagt: De gikk frem på en måte somvar egnet til å svekke tilliten til hele politietaten.

Og desverre var det altså akkurat det de gjorde.

All mulig ros til justisminister Knut Storberget for at han holdt en stø linje overfor PF i konflikten, og til slutt fikk landet en avtale som avsluttet konfliktperioden. Nå håper jeg at PF ser hva de har gjort – og jobber for å gjenoppbygge den tapte tilliten hos publikum. Nye aksjoner eller ny svartmaling de nærmeste årene vil være det politiet og samfunnet trenger minst av alt!

Og jeg tviler også påat det hjelpernoe særlig når PF-leder ArneJohannessen i dag sier ret ut at politiet vil jobbe med viktigere saker enn å oppklare forbrytelser! Oppklaringsrosenten henger nøye sammen med folks tillit til politiet.

Heldigvis er det lite boliginnbrudd om sommeren. Men for de som opplever denne typen kriminalitet, er det neppe særlig hyggelig lesning å se at den fremste tillitsvalgte for Politiets Fellesforbund ikke er nevneverdig opptatt av å oppklare flere saker!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.