Norge – et av verdens aller verste land?

Det er ikke måte på hvilken svartmaling vi har fått av Norge de siste fire årene, særlig fra Frp – men også fra Høyre. Elendighetsbeskrivelsene har stått i kø fra offisielt partihold, men de blekner likevel mot mye av det som høyresidens tilhengere lirer av seg på diverse nettbaserte debattforum.

Et bilde som stadig males, er bildet av Norge som verdens verste land. Man sammenligner gjerne med Nord-Korea («som også styres av kommunister»), eller med diktatoriske regimer i Afrika (f.eks. Zimbabwe)  og Asia (særlig Iran er populært å sammenligne Norge med). Også flere tidligere østblokk-land trekkes jevnlig fram som sammenligningsgrunnlag – for å male fram et inntrykk av Norge som et grufullt land å bo i.

Er det grunnlag for denne svartmalinga og elendighetsbeskrivelsen?

Vel… Ikke spør meg. Jeg har politisk slagside, må vite. Akkurat som høyrepartiene har det – de ønsker at flest mulig skal være mest mulig misfornøyd med Norge, og at misnøyen skal rettes mot sittende regjering på valgdagen.

Men spør noen som står på siden, som kan gi en upartisk vurdering.

Som f.eks. Foreign Policy og The Fund For Peace som utgir Failed States Index. Der rangeres verdens verste land på rad og rekke.

Og du…gjett om Norge rangeres som verst i verden, da vel!

Bare gjett.

Og sjekk gjerne fasiten ved å klikke på linkene.

Norge er ikke verst. Ikke nest verst heller. Eller tredje verst. Eller fjerde verst.

Norge er faktisk hundreogsøttisjuende verst. Av 177 land.

Med andre ord: Det beste landet i verden.

Stikk motsatt av hva høyresidenes skremselspropaganda de siste fire årene har gått ut på, og stikk motsatt av hva de vil ha oss til å tro i tida fram mot 14.september.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.