Ny måling bekrefter tendensen: Ap vokser og Frp faller!

En ny måling som Norfakta har gjort for avisene Nationen og Klassekampen er god lesning for oss sosialdemokrater! Målingen bekrefter den tendensen som flere målinger har vist den siste tiden: Ap vokser, Frp faller.

Dette er forøvrig den tredje målingen som er tatt opp etterFrps landsmøte. To av dem viser forholdsvis markerte fall i oppslutning for Frp etter det velregisserte medielandsmøtet. Det er åpenbart at jo flere som får med seg sannheten om Frps politikk og alternativ – jo færre ønsker å stemme på Frp!

Ap går fram med 3 prosentpoeng på målingen, til tross for en kø av vanskelige saker den siste tiden – og flere i vente, og får 34,1 %. Frp faller med 1,4 prosentpoeng til 25,5 %. Det er kan se ut til at velgerne belønner seriøsitet, og straffer lettvintheter.

Og Høyre skraper ned mot historisk bunnivå – og får kun 12,7 % på målingen! Ap har dermed alene nesten like høy oppslutning i målingen som det Høyre og Frp har til sammen!

Når det gjelder det rød-grønne regjeringsalternativet, får det 82 mandater dersom målingen skulle bli valgresultaet. Rødt er i tilegg inne med 2 mandater. Dagens opposisjonspartier Frp, Høyre, Krf og Venstre får til sammen 85 mandater. Dette betyr at det ligger an til et spennende valg, og at mobiliseringsevnen i valgkampen vil være avgjørende for om vi fortsatt skal ha en rød-grønn solidaritetsregjering i Norge – eller om den skal erstattes av et av de mest mørkeblå regjeringsalternativ som Norge noensinne har sett.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.