Resirkulering av hets og sjikane fyller Frps politiske tomrom

Frps politikk ble fullstendig avkledt da finanskrisen satte inn. Nå prøver de å kompensere med gamle glansnumre om samehets og Krekar.

Har Siv Jensen rett og slett gitt opp – etter at selv lordene i Overhuset ikke var villige til å hjelpe henne med å gjeninnføre retorikken fra Thatcher-tiden?

I mangel på holdbar politikk, griper både Jensen og Frp etter sine velprøvde knep fra hine hårde dager:

Hets og sjikane – mot alle mulige slags minoriteter.

Frps landsmøte er allerede godt i gang med resirkulering av gammel hets.

Muslimer, Mulla Krekar og samene får gjennomgå. Og snart er tida inne for å snu bunken med de andre trofaste traverne: Alenemødre, uføretrygdede, finnmarkinger, kronisk syke, homofile, utlendinger, miljøbevegelsen, arbeidsløse, fagforeningstillitsvalgte og rusmisbrukere får bare stålsette seg. De er yndet som mål for Frps paniske jakt på mediefokus i tider der partiet er totalt uten politisk substans.

Når valgkampinnspurten nærmer seg blir det Krekar, muslimer, Taliban og hijab for alle penga. Det er tross alt det glansnummeret partiets egne f0olk liker aller best.

Kan hende er Norges mest skamløse politiske parti glade for at det økonomiske system politikken deres bygger på har kollapset? Da kan de konsentrere seg om å hisse til kamp mot enkeltgrupper i stedet, og dermed bruke kreftene på det de trives aller best med.

Og samtidig passe på å fremstille seg som noe de ikke er – for å forsøke å lure noen til å stemme Frp ved valget i høst, og få den stikk motsatte politikken av hva de har blitt innbilt.

Som parti er Frp noe for seg selv. Heldigvis. For et mareritt dersom norsk politikk hadde vært dominert av partier med like håpløs innfallsport til virkeligheten.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.