Frp takker nei til politisk innflytelse

Frp har bestemt seg for å gå ut av byrådet i Bergen, og takker dermed nei til politisk innflytelse på noen av de svært viktige oppgavene byen står overfor knyttet til helse, eldreomsorg, kollektivtrafikk, skole, barnehager, kriminalitetsforebygging og avbyråkratisering. Partiet er rett og slett lei av å være med på å bestemme, skal vi tro begrunnelsen de oppgir.

Dersom det finnes forholdsvis seriøse velgere blant partiets stemmekveg, bør de nå ha fått klar tale: Frp er ikke egnet til å styre noe som helst – og når de først får muligheten til å styre løper de vekk fra ansvaret og overlater arenaen til andre.

Frp-velgerne av det litt mindre seriøse slaget – og dem er det jo mange av – kjenner igjen partiet sitt i Bergen: De velger å sutre i stedet for å styre. Slikt et parti trykker mange Frp’ere til sitt bryst.

Jeg er helt enig med Frp – de egner seg overhodet ikke i ansvarlige politiske maktposisjoner. Når Frps politiske løsninger får bryne seg motvirkelighetens verden – da melder Frp pass. Det er greit å få det så klart demonstrert – av partiet selv – som tilfellet er med bompengesaken i Bergen.

Bli forresten Frp sittende i byrådet i Oslo og kreve inn 40 milliarder kroner fra bilistene i Oslopakke 3? Eller skal de være konsekvente og gå ut av byrådet der også?

Frp er norsk politikks fremste bakvendtparti. De vingler når de står alene – og er håpløst prinsippfaste når de har funnet noen som er villige til å forsøke seg på et samarbeid med dem.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.