Aps motstandere vil ha mer Ap-politikk

– Markedstenkningen har tatt helt over. Jeg og KrF ønsker å ta et rom som jeg tror er større enn før, et rom for verdier som ikke er rent materielle, et rom som ikke handler om penger, et rom der det ikke er plass for markedsliberalister, sier Krfs partileder Dagfinn Høybråten. Han tar dermed et oppgjør med det politiske fundamentet som Krfs politiske samarbeidspartnere bygger på, og kunne like gjerne lagt til: – Det Norge trenger nå er MER Ap-politikk, ikke mindre!

Krf går til valg på å bytte ut dagens regjering med en regjering der Høyre er storebror og der Frp både skal innsette regjeringen og holde den i live. Å kombinere ønsket hans om en mindre markedsrettet politikk med støtte fra disse to virker som et unødvendig tungvint prosjekt. Jeg har derfor et bedre forslag:

Sørg for at dagens regjering fortsetter. Da får du mer fellesskap, offentlig styring og rom for andre verdier enn de materielle. Samtidig tøyles markedsliberalistene, og markedskreftenes frie spill blir ikke det ledende mantra for politikken.

Bli sosialdemokrat, Dagfinn!

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.