Ap kraftig fram i Buskerud, måles over 2017-resultatet

Arbeiderpartiet gjør et kjempehopp på fersk Buskerud-måling, og måles nå til 30,9 %. Det er betydelig bedre enn partiets 2017-resutat i denne valgkretsen.

KRAFTIG FRAM: Ap går kraftig fram på ny Buskerud-måling, g partiets toppkandidat Masud Gharahkhani kan sammen med partileder Jonas Gahr Støre konstatere at oppslutningen er over partiets 2017-resultat. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Hele 30,9 % av innbyggerne i Buskerud ville stemt Ap ved et stortingsvalg nå. Det er 7,2 prosentpoeng opp fra mars, og partiet måles nå høyere enn i 2017-valget. Den gang fikk Ap 28,3 % oppslutning i Buskerud. Både Høyre og Senterpartiet faller kraftig.

Det er Sentio som har utført målingen på oppdrag av Drammens Tidende. Arbeiderpartiets kraftige framgang og den stor tilbakegangen for Høyre og Senterpartiet er de største utslagene fra forrige måling som byrået gjorde for Drammens Tidende i mars i år.

I mars var de tre partiene ganske jevnstore, med Høyre størst (25,0 %), Ap som nummer to (23,7 %) og Senterpartiet som nummer tre (23,4 %).

En vinner, to tapere

Men nå er det ingenting som tyder på at de tre partiene er jevnstore i Buskerud lenger. Tvert om, det er en klar vinner og to klare tapere siden den gang.

Høyre faller med 4,0 prosentpoeng, og er nå nede i 21 % oppslutning i Buskerud. Mens Senterpartiet går på en sjokksmell, og faller med hele 6,4 proentpoeng til 17,0 % oppslutning.

Arbeiderpartiet øker, og går fra 23,7 % i mars til 30,9 % nå, en framgang på hele 7,2 prosentpoeng.

Også Frp går fram, fra 9,7 % i mars til 12,5 % nå. SV faller fra 6,6 % i mars til 4,9 % nå, mens Rødt går fram fra 1,4 % i mars til 3,8 % nå. MDG er stabile (3,2 % mars mot 3,0 % nå), og det samme gjelder Krf (1,9 % i mars og 2,1 % nå). Venstre går tilbake fra 3,4 % i mars til 2,3 % nå.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.