Ap størst på ny måling, Senterpartiet faller mest

Ap befester sin posisjon som Norges største parti på fersk meningsmåling.

STØRST: Ap måles til 25,0 % på ny gallup, og er største parti. Her partileder Jonas Gahr Støre sammen med stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol på besøk hos Eid barnehage i 2020. Foto: Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet måles til 25,0 % på ny måling som Norstat har gjort for Vårt Land. Målingen viser solid flertall for Ap, Sv og Sp, til tross for at Senterpartiet har målingens største tilbakegang fra forrige måned.

Arbeiderpartiet ligger ganske stabilt på målingen, og måles altså til 25,0 % oppslutning. Dette er 0,6 % under den gode målingen i april. SV ligger også svært stabilt, og får en oppslutning på 7,5 %. Det er 0,1 % høyere enn i april-målingen fra Vårt Land.

Nytt fall for Senterpartiet

For Senterpartiet er målingen en bekreftelse på at partiet sliter i motbakke. Flere målinger de siste månedene har vist at partiet har fallende oppslutning, og denne målingen er ikke noe unntak. Senterpartiet går mest tilbake av alle, og reduserer sin oppslutning med 1,6 prosentpoeng fra april til mai. Nå sier 16,2 % av velgerne at de vil stemme på Senterpartiet ved årets valg.

Til sammen vil Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet få 92 stortingsrepresentanter ved et valg i tråd med denne målingen. Dermed vil de ha et klart flertall på Stortinget, 7 representanter mer enn de 85 som trengs for å ha flertall i Stortinget.

MDGs svakeste på nesten tre år

Også MDG har tilbakegang fra april til mai. Nå sier kun 2,6 % av velgerne at de vil stemme på MDG. Dette er en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng fra april til mai.

For de andre partiene som kjemper med sperregrensa, er det kun Rødt som i denne målingen kan notere seg en oppslutning over 4 %. Partiet måles til 4,9 %, opp fra 3,7 % i april. Venstre og Krf havner derimot under sperregrensa, med støtte fra henholdsvis 2,7 % (- 0,4) og 3,6 % (- 0,2) støtte.

Høyre måles til 23,7 % og går dermed fram 1,9 prosentpoeng fra den usedvanlig lave april-målingen. Mye kan tyde på at Høyre var målt i overkant svakt i april, og at partiet korrigerer litt opp i mai-målingen. Frp måles til 9,9 % og ligger dermed nesten helt likt med oppslutningen i april, da partiet ble målt til 10,0 %.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.