Velgerne vil mye heller ha rødgrønn trepartiregjering enn borgerlig firepartiregjering

Et regjeringssamarbeid mellom Høyre, Frp, Venstre og Krf er uhyre upopulært, viser en ny meningsmåling. Det er nær sagt umulig å finne velgere som har en slik konstellasjon som sin favorittregjering etter valget. Hele fem ganger så mange ønsker at dagens rødgrønne regjering skal fortsette. Men aller mest populær hos velgerne er en ren Arbeiderparti-regjering. Samtidig øker Jens Stoltenbergs personlige popularitet.

FORETREKKES: Det er nesten umulig å finne velgere som ønsker seg en borgerlig firepartiregjering etter valget i høst. Dagens rødgrønne regjering er hele fem ganger så populær som en bred borgerlig koalisjonsregjering. Foto: Arbeiderpartiet.no

FORETREKKES: Det er nesten umulig å finne velgere som ønsker seg en borgerlig firepartiregjering etter valget i høst. Dagens rødgrønne regjering er hele fem ganger så populær som en bred borgerlig koalisjonsregjering. Foto: Arbeiderpartiet.no

Et regjeringssamarbeid mellom Høyre, Frp, Venstre og Krf er uhyre upopulært, viser en ny meningsmåling. Det er nær sagt umulig å finne velgere som har en slik konstellasjon som sin favorittregjering etter valget. Hele fem ganger så mange ønsker at dagens rødgrønne regjering skal fortsette. Men aller mest populær hos velgerne er en ren Arbeiderparti-regjering. Samtidig øker Jens Stoltenbergs personlige popularitet.

Det er i en meningsmåling Sentio har utført for avisa Nationen at disse nye tallene fremkommer.

Kun 1,1 % vil ha borgerlig koalisjon
Det er bare 1,1 % av velgerne som sier de ønsker seg en bred borgerlig koalisjonsregjering bestående av partiene Høyre, Frp, Venstre og Krf. Tallene er oppsiktsvekkende svake, og langt svakere enn de tallene den upopulære Bondevik-regjeringen opplevde på sitt svakeste da den regjerte landet i årene 2001 – 2005.

Dagens rødgrønne regjering får støtte fra 5,4 % av velgerne. Det er med andre ord fem ganger så mange som har dagens regjering som sin drømmeregjering målt opp mot hvor mange det er som går med en drøm om en bred borgerlig koalisjonsregjering.

Flest vil ha en ren Ap-regjering
I undersøkelsen har folk fått svare fritt hva som er deres foretrukne alternativ. Svarene «Krf alene», «Rødt sammen med Miljøpartiet De Grønne» og «Frp og SV sammen» er dermed noen av alternativene som noen bittesmå promille vil ha. Ingen av disse er spesielt realistiske regjeringsalternativer etter høstens valg, og vil neppe heller være spesielt styringsdyktige – situasjonen på meningsmålingene tatt i betraktning…

Også alternativer som «Ap og SV», «Ap og Sp», «Krf, V og Sp», «Ap, Sp og Krf» etc får støtte fra deler av velgermassen.

Den mest populære drømmeregjeringen for norske velgere, er i følge undersøkelsen en ren Arbeiderparti-regjering. 14,7 % mener at en slik regjering vil være den beste etter høstens valg. En ren Høyre-regjering får støtte fra 13,0 % av velgerne.

Stoltenberg tar innpå Solberg
Målingen viser ellers at Jens Stoltenberg har økende popularitet som statsminister etter valget. Da velgerne i desember ble spurt om hvem de foretrakk som statsminister etter valget, fikk Erna Solberg 6 prosentpoeng større tilslutning enn Jens Stoltenberg. I januar knapper Jens Stoltenberg inn, og forspranget er nå redusert til 3 prosentpoeng i Erna Solbergs favør.

Siv Jensen er det så godt som ingen som ønsker seg i denne måneden heller.

 

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.