Ap får 35,9 % på meningsmåling!

Utover våren og sommeren vil det komme stadig flere regionale og lokale meningsmålinger i mediene. Ikke spesielt unaturlig, all den tid høstens valg er et kommunestyre- og fylkestingsvalg. I dag kom det en slik måling – med knakende gode tall for Arbeiderpartiet.

Det er Sentio som har gjennomført målingen for Trønder-Avisa, og det er velgerne i Nord-Trøndelag som har blitt spurt om hva de ville stemt hvis det var fylkestingsvalg i dag. Målingen er tatt opp i perioden 31.03 til 04.04, og hovedfunnene er:

* Arbeiderpartiet har stø kurs mot et veldig godt resultat i Nord-Trøndelag. Sammenlignet med forrige måling (for et drøyt halvår siden), er fremgangen på 3,7 prosentpoeng. Ap får nå en oppslutning på 35,9 % mot 32,2 % i forrige måling.

* Senterpartiet er fortsatt fylkets nest største parti, og «gruser» både Høyre og Frp i målingen. Med en oppslutning på 19,4 % har partiet endatil en liten fremgang sammenlignet med forrige måling.

* Frp går tilbake siste halvår, fra 16,8 % i forrige måling til 14,6 % nå. Samtidig er det tydelig at Høyre ikke tjener på dette, og heller ikke ser ut til å løftes av gode riksmålinger. En oppslutning på 12,6 % er bare 0,7 prosentpoeng bedre en forrige måling.

* For de mindre partiene er oppslutningen slik (endring fra forrige måling i parentes): SV 6,3 % (- 1,5), Krf 5,0 % (+ 1,3), Venstre 6,3 % (+ 1,3).

Målingen må være en skikkelig oppmuntring til sosialdemokratene i Nord-Trøndelag som akkurat nå gjør de siste forberedelsene før de skal ut i valgkampen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.