Frp kraftig ned på ny lands-gallup, Ap og Sp markert fram!

I dagens meningsmåling fra Sentio (presentert av Dagens Næringsliv) er det en klar velgerforskyvning FRA høyresiden TIL venstresiden!

Frp går på en stjernesmell, og faller med 4,2 prosentpoeng! Også Høyre går tilbake -fra et lavt tall på 13,2 % i forrige måned er de nå nede på 12,1 %. Dermed har Høyre og Frp til sammen mistet 5,3 prosentpoeng på en liten måned.

Ap og Sp styrker seg. Sp øker faktisk oppslutningen sin med 50 %! Fra 4 % oppslutning forrige måned til 6 % oppslutning nå. Ap går fram fra 31,5 % i mai til 33,7 % nå – og har dermed den største fremgangen i målingen. Når SV også styrker seg med 0,3 prosentpoeng, er det en samlet fremgang for de rødgrønne på 5,0 prosentpoeng.

Mens forskjellen på de rødgrønne og H/Frp i mai var på 1,7 % I FAVØR AV HØYREPARTIENE, er det nå de rødgrønne som har en ledelse på hele 8,1 prosentpoeng!

Det er rett og sett en massiv velgervandring fra høyresida til venstresida, som lover svært godt for valget!

Så skulle man tro at en slik velgerendring ble slått opp i de fleste nyhetsmedier. Men neida. I stedet er avisene fulle av en lokal måling for Østfold med høyst tvilsom metodikk: I en nett-måling for Moss Avis og Fredrikstad Blad har 40 % klikket på at de vil stemme Frp. Og dette slås opp som en kjempenyhet – enda det nærmest er barnelærdom at Frp’ere er overrepresentert i slike nettmålinger generelt og at utvalget er så skjevt som det overhodet kan få blitt. Men den typen sensasjoner er åpenbart mye mer interessante enn seriøse målinger tatt opp at et anerkjent byrå som følger utviklingen måned for måned (i parentes bemerker jeg at den lokale Fredrisktad-nyheten om økt velgerstøtte til eiendomsskatt ikke nevnes med et ord i andre nettmedier).

Ikke engang DN.no dekker sin egen måling! Man må gå i kiosken og kjøpe papirutgaven for å få tallene, eller klikke seg til TV2nyhetene.no og gå gjennom partibarometeret der.

Det er påfallende hvordan mediene slår opp gode målinger for Frp, og neglisjerer gode målinger for Ap. Denne skjevdekningen bidrar til et medieinntrykk av at Frp har vind i seilene – mens det motsatte antagelig er sannheten (jfr. mine tidligere bloggposter og temaet). Når Frp-bejublere i tillegg påstår at mediene er oversvømmet av røde journalister som konspirerer mot dem og kun presenterer ufordelaktige nyheter om Frp – da er det storforskjell påkartet og terrenget.

Meningsmålingsdekningen følger dette mønsteret: Målinger med gode tallfor Frp blåsesoppog omtales i TV, radio, riksdekkende nettaviser og lokale nettaviser. Mens målinger der Ap gjør det bra, blir forbigått i mest mulig stillhet.

I den grad agendaen er klar – er den stikk motsatt av hva Frps bejublere ynder å fremstille den som.

Forøvrig: Lokal måling for Akershus – IKKE nettmåling, men seriøs – viser klar fremgang for Ap, og enormt fall for Høyre! Høyre går ned fra 27,3 % ved stortingsvalget i 2005 til bare 18,7 % nå! Ap går fram fra 28,1 % i 2005 til 33,2 % nå i følge tallene som gjengis i Budstikka.

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.