Lars Sponheim – tom for politikk, full av sjikane

Så er Lars Sponheim ute og demonstrerer sin totale arroganse og nedlatenhet igjen. – Sylvia Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg, sier han. Hva det handler om? Næringspolitikk. Sikring av norske industriarbeidsplasser, norsk kompetanseutvikling i industrien, norsk eierskap, aktiv statlig industripolitikk og norsk verdiskapning.

Mannen som klarte å ha tre ulike syn på norsk EU-medlemskap samtidig under landsmøtet i Venstre, og som ellers stort sett vingler og vakler kraftfullt utydelig rundt mellom ulike politiske innfall og utfall, har dermed bragt norsk politisk debatt til et nytt rekordlavt nivå.

Og var du i tvil: Sponheim hadde selvsagt den gamle rekorden selv.

Når man ikke klarer å debattere politiske saker som Aker-saken uten å komme med denne typen forulempelser om personer med annen politisk oppfatning – har man da noe i norsk rikspolitikk å gjøre? Er dette mannen som de borgerlige skal samle seg om som Norges neste statsminister – så vi for alvor kan bli kjent som et brautende fjompenisseland ute i verden?

Med så lang fartstid i rikspolitikken som det Lars Sponheim har, er det heller ikke mulig å ønske ham god bedring. Han har drevet på såpass lenge at tilstanden hans åpenbart både er kronisk – og uhelbredelig.

Den eneste måten å få ham vekk fra rollen som norsk politikks fremste riksklovn, er at velgerne sørger for å stemme Venstre ut og vekk fra Stortinget. Heldigvis tyder enkelte meningsmålinger på at nettopp dét kan skje ved valget 14. september.

Hadde Lars Sponheim hatt fnugg av anstendighet, burde han be Sylvia Brustad om unnskyldning. Men lite tyder på at dét kommer til å skje.  Arrogante og oppblåste besserwissere driver nemlig ikke med slikt. 

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.