Lars Sponheim – tom for politikk, full av sjikane

Så er Lars Sponheim ute og demonstrerer sin totale arroganse og nedlatenhet igjen. – Sylvia Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg, sier han. Hva det handler om? Næringspolitikk. Sikring av norske industriarbeidsplasser, norsk kompetanseutvikling i industrien, norsk eierskap, aktiv statlig industripolitikk og norsk verdiskapning.

Mannen som klarte å ha tre ulike syn på norsk EU-medlemskap samtidig under landsmøtet i Venstre, og som ellers stort sett vingler og vakler kraftfullt utydelig rundt mellom ulike politiske innfall og utfall, har dermed bragt norsk politisk debatt til et nytt rekordlavt nivå.

Og var du i tvil: Sponheim hadde selvsagt den gamle rekorden selv.

Når man ikke klarer å debattere politiske saker som Aker-saken uten å komme med denne typen forulempelser om personer med annen politisk oppfatning – har man da noe i norsk rikspolitikk å gjøre? Er dette mannen som de borgerlige skal samle seg om som Norges neste statsminister – så vi for alvor kan bli kjent som et brautende fjompenisseland ute i verden?

Med så lang fartstid i rikspolitikken som det Lars Sponheim har, er det heller ikke mulig å ønske ham god bedring. Han har drevet på såpass lenge at tilstanden hans åpenbart både er kronisk – og uhelbredelig.

Den eneste måten å få ham vekk fra rollen som norsk politikks fremste riksklovn, er at velgerne sørger for å stemme Venstre ut og vekk fra Stortinget. Heldigvis tyder enkelte meningsmålinger på at nettopp dét kan skje ved valget 14. september.

Hadde Lars Sponheim hatt fnugg av anstendighet, burde han be Sylvia Brustad om unnskyldning. Men lite tyder på at dét kommer til å skje.  Arrogante og oppblåste besserwissere driver nemlig ikke med slikt. 

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

25 thoughts on “Lars Sponheim – tom for politikk, full av sjikane

  1. Og hva med deg selv da? Er du noe bedre i såfall hvordan.Sponheim er ikke min favoritt,men når du henger ut en politiker som du gjør er det like mye sjikane i i det som hva Sponheim gjør.Dere får la være å gi skattepengene våres til Røkke og co så kansje dere blir mindre kritikkverdig.Det er på det rene at AP er kjøpt og betalt av Røkke det ser man av skrikinga fra dere,du som politiker er til å bli kvalm av.Jada jeg hvet at kommentaren min er hets men ikke er jeg poltiker og ikke skryter jeg av at partiet mitt står over alle andre heller,dessuten er jeg partiløs,men vurdere sterkt å stemme Frp enda jeg ikke tåler dem,bare for å få Ap ut av regjeringskontorene.T J

  2. Hei TJ!

    Det er fornuftig å bruke skattepengene på å sikre norske industriarbeidsplasser, norsk eierskap, norsk verdiskapning og norsk kompetanseutvikling. Og det er jo det kjøpet av aksjer i Aker-systemet handler om, selv om du åpenbart tror noe helt annet.

    Du sier selv at kommentaren din er hets, så da slipper jeg å påpeke det.

    At du vurderer å stemme på et parti som var FOR kjøpet av aksjer i Aker for å bli kvitt noen som også var FOR kjøpet – det sier egentlig mer om deg selv enn du antagelig er klar over selv…

    Mvh
    Bjørn Jarle

  3. Nok et forsøk på å få fokuset vekk fra et elendig politisk håndtverk. Sponheim har ingen makt eller injurierende kraft, mens Brustad faktisk er minister…
    Det blir et bedre intrykk av å si at man faktisk ble tatt litt på senga, enn å lae som om alt er helt topp. Det blir bare pinlig.

  4. Nå er det vel aksjonæravtalen som ble inngått som her er det største problemet da, ikke kjøp vs. ikke kjøp.

    Så vidt jeg vet kan ikke Frp klandres for det elendige arbeidet som ble gjort ved utforming og kontroll av innhold og funksjonalitet rundt den avtalen.

    Så dermed er det en forskjell, selv om du ikke liker det Bjørn Jarle.

    Ellers så er du nå ikke det spor bedre når du gir gass enn det Sponheim er, så jeg må si at jeg synes kritikken blir en smule morsom!

  5. Skal vi gjette at du mener at Brustad har kommet styrket ut av denne saken, akkurat som du mente Storberget imponerte under hijab-debatten.

  6. Regjeringen har håndtert denne saken temmelig så bra. Vi må huske på at det denne saken handler om er å sikre norske industriarbeidsplasser, norsk eierskap, norsk verdiskapning og norsk kompetanseutvikling. Og det har H, V og Krf ment noe annet om enn Ap, SV, Sp og Frp. De tre borgerlige ville heller la Aker forsvinne ut av landet med de negative ringvirkningene det hadde fått.

    Er det noen som må føle seg flaue i dag er det Per Kristian Foss, Lars Sponheim og resten av bunten som skrek seg hese over at Brustad måtte foreta seg noe da denne saken begynte (hun ble bl.a.truet med riksrettsak), og som nå skriker seg like hese over at hun faktisk gjorde det de forlangte.

    Norge har en temmelig patetisk opposisjon i inneværende stortingsperiode.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  7. Hei, takk for svar, alltid fint med svar selv om de er i tåka.
    Noen ganger gjør man ting bra, andre ganger dårlig. Sånn er det med alle mennesker. Denne saken er håndtert dårlig, desverre.I AP gjør man derimot aldri feil, alt er bra og gjennomtenkt bestandig. Da blir det vanskelig å debattere noe som helst. Personlig synes jeg det er styrke å kunne gjøre feil, innrømme det og lære av det. Brustad lærer nå, og vil endre på den avtalen Dag Terje Andersen gjorde som ikke var god nok. Da er det åpenbart at det har vært mangler. Det krever ryggrad til stå i det, noe som desverre mangler helt her.
    Mener du at alt i denne prossesen har vært bra hele tiden, takker jeg for meg, det blir bare en kunstig svart/hvitt debatt, helt meningsløs. Gjelder forsåvidt flere politikere/partier.

    Ha en ellers god dag.

    Sulus

  8. «De tre borgerlige ville heller la Aker forsvinne ut av landet med de negative ringvirkningene det hadde fått.»

    Du og Dag Terje Andersen gikk på «skremmeskuddet» til Røkke om å selge til russerne, skjønner jeg. Det finnes så vidt jeg vet, ikke noe som dokumenter at det var et scenario. Men vi vet nå at Røkke fikk utrolig godt betalt, staten fikk en så dårlig deal at Brustad nå skal reforhandle aksjonæravtalen og Røkke fikk det som han ville til slutt.

    At han i mellomtiden skjelte ut og mobbet landets næringsminister og slo fast at han ikke ga seg, er selvsagt bare småtterier.

    Ap har i alle fall bevist at de ikke har kompetanse til å være eier i bedrifter der motparten er av Røkkes kaliber.

  9. Joda jeg er klar over at Frp gjerne vil gi alt til de rikeste,men noe annet har det vel aldrig vært noe tvil om heller.Men det er forskjell på ærlige og uerlige kjeltinger,når man også tar i betraktning Røkkes samrøre med AP topper lukter det svidd.Røkkes måte å drive forrentning på er nok ikke heller av det beste.Det å sikre arbeisplasser er selvsagt en god ting men jeg tillater meg å tvile på at det var hensikten,Ap i dag er ikke det samme som for førti femti år siden,og kan knapt kalles et arbeiderparti i dag,selv om du tror det.Det jeg reagerer på er naturlighvis din karakterestikk av Sponheim,skal du stå som en troverdig politiker bør du være såpass voksen at du tar argumentene i steden for mannen.Er det noe det er nok av ,er det drittslenging fra politikere mot motpartens politikere.Det er vel heller ikke så rart at mange ikke gidder å karre seg til stemmeurnene når alt virker som et sirkus hvor det er om å gjøre å skrike høyest.Det er forøvrig foskjell på kritikk fra mannen i gata og det som kommer fra politikere mot hverandre språkruken er også en avgjørende faktor i så måte,man bør stille større krav til de som skal styre et land enn oss vanlige dødelige,legger du opp en blogg med mullighet for kommentar må du forvente at ikke alle deler ditt syn.Vil bare legge til at, selvsagt å stemme Frp kan være å som å skyte seg selv i begge bena,kansje skulle man la de prøve seg kan jo være at man blir kvitt de.T J

  10. Siden denne saken ble håndtert «temmelig bra», har du et eksempel på dårlig håndverk fra regjeringen eller er de en ufeilbarlig gjeng med sosialdemokratiske disipler? Selvkritikk og selvinnsikt er lov, selv om en sitter i regjering.

    Stoltenberg-regjeringen har nå hatt tre næringsministre på rad som ikke har kontroll på fagfeltet sitt. Dette er kanskje fordi statlig eierskap er hakket vanskeligere enn det sosialdemokrater egentlig vil at det skal være. Det er bare Obama som har slitt mer i næringsdepartementet enn det denne regjeringen har gjort! Og det sier ikke rent lite, da han nok har verdensrekord i flest nominasjoner, på kortest mulig tid, til den posten.

  11. Det finnes kun én vinner i Aker-saken, og det er Kjell Inge Røkke. Dessverre har ikke statsråden eller statsministeren ryggrad nok til å innrømme dårlig behandling i denne saken heller. Tror et samlet pressekorps er rimelig enige i det, med mulig unntak av Amundsen i Nordlys – men han er sannsynligvis ikke helt i water uansett. For det kommende valget sin del hadde det vært smart med en smule ydmykhet fra regjeringen i denne saken.

    Når det gjelder Sponheims tåpelige og hetsende uttalelser, så mener jeg at dette sier mer om han enn om Brustad. Sponheim er så til de grader full av mangel på selvinnsikt at man skulle tro han var et eller annet utenomjordisk vesen som ved en tilfeldighet har havnet her på jorda. Blir han mer arrogant og oppblåst kommer han sannsynligvis til å miste bakkekontakten og forsvinne ut i universet i en evig bane. Noe som passer fint, da det tydeligvis er der han hører hjemme.

    Ha en fin kveld.

    Hilsen Ronald

  12. Hei JB.

    Blogg er blogg og rikspolitikk er rikspolitikk.
    Det som skrives her på bloggen – av både Bjørn Jarle og oss andre – kan nok være både sjikanerende og til dels usaklig. Men det er stor forskjell på dette og hva en høyst offentlig og profilert stortingsmann som Sponheim uttaler offentlig.

    At han karakteriserer Brustad på denne måten er ikke bare ufint, det er rett og slett stygt. Når slike ytringer gjøres offentlig av en mann i Sponheims posisjon bidrar det bare til ytterligere politikerforakt. Det kan i beste fall føre til at Venstre taper en del velgere. Og det kan vi jo bare prise oss lykkelige over.

    hilsen Ronald

  13. Hei Ronald!

    Jeg ser du refererer til svaret fra JB. Jeg har akkurat slettet det svaret. Grunnen er at han gikk til et forholdsvis saftig angrep på meg som bloggeier, og som nevnt tidligere her inne er det jeg som definerer grensene for ytringsfrihet i min egen blogg. JBs innlegg var over streken for hva jeg aksepterer, til tross for at jeg generelt har stor takhøyde, så det er borte nå.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  14. Bjørn Jarle hevder Sponheim er arrogant og nedlatende: Så er Lars Sponheim ute og demonstrerer sin totale arroganse og nedlatenhet igjen. –

    Samtidig skriver Bjørn Jarle selv om Sponheim:
    «Så er Lars Sponheim ute og demonstrerer sin totale arroganse og nedlatenhet igjen»
    «… stort sett vingler og vakler utydelig rundt mellom ulike politiske innfall og utfall, har dermed bragt norsk politisk debatt til et nytt rekordlavt nivå. …»
    » … tilstanden hans åpenbart både er kronisk – og uhelbredelig.»

    Å kalle andre arrogante og nedlatende når man selv kommer med slike arrogante og nedlatende karkteristikker er å kaste stein i glasshus.

    Dette er innoldsmessig det Bjørn Jarle nå ikke har tålt å la stå på bloggen sin, og derfor to ganger slettet. Det eneste jeg har fjernet er en betrakning om hans blogging generelt. En etter min mening svært nøktern betraktning, helt uten stygge ord og heller ikke nedlatende formuleringer. En nøktern betraktning.

    At jeg poster igjen er ikke for å sjikanere mannen, og jeg angriper ikke han personlig, slik han angriper og karakteriserer Sponheim personlig. Jeg kommenterer kun det han han skriver og peker på dobbeltmoralen i det, og er nysgjerrig på om Bjørn Jarle tåler i det minste dette.

  15. Skjønner ikke hvorfor du reagerte på den siste delen av kommentaren. Jeg gikk definitivt ikke til angrep på deg som bloggeier. Men det får så være, du regjerer som du vil i eget hus.

    En annen ting er at klokka på bloggen din er noen tidssoner feil. Tidlig oppe var jeg, men ikke p…. om jeg satt og skrev forrige kommentar halv seks på morrakvisten.

  16. Dette med klokka hadde jeg ikke lagt merke til. Skal være i orden nå.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  17. Statlig eierskap sikrer ingen arbeidsplasser.
    Private eiere er langt dyktigere.
    Statens oppgave er å legge til rette for produktivt næringsliv.

  18. Hei Terje!

    I AKer-saken ble det forsøkt å finne norske private eiere som ville og kunne gå inn i selskapet i 2007. Ingen var aktuelle.

    Da var det tre valg:

    a) La Aker stagnere, og sakke akterut i de internasjonale markedene de opererer i.
    b) La staten gå inn i selskapet for å sikre videreutvikling av kompetanse, beholde norsk eierskap, trygge norske industriarbeidsplasser og fortsette verdiskapningen i Norge.
    c) La utenlandske aktører kjøpe seg inn, og ta med seg både kompetanseutvikling, arbeidsplasser, styring og verdiskapning ut av landet.

    Du er åpenbart motstander av alternativ b). Så da lurer jeg på om det er a) eller c) du velger?

    Mvh
    Bjørn Jarle

  19. Jeg må si at jeg er overasket over hvor mye «koffert» en del folk tenker og hvormye stygt Brustads kollegaer tenker om henne.

    Sponheim har da ikke sagt ett ord om Brustads utseende,men at politikkens hennes er avkledd og at hun skjuler seg bak et fikenblad.
    De er tvert imot de som koblet dette med utseendet til Brustad som bør be om unnskylding, ikke Sponheim!

    De må da virkelig være de som har forulempet Brustad!

    Før folk kommenterte Sponheims utsagn så kunne de jo først stillt seg selv spørsmålet om det kanskje er politikken og poltikeren Brustad Sponheim mente ikke var så pent avkledd bak ett fikenblad og ikke privatpersonen Brustad? Og det var vel nettopp poltikk Sponheinsnakka om?

    Dette beviser bare at politikere og andre profilerte personer som kommenterte dette ikke er så reflekterte som de bør være. Og så vet jo nå hele Norge hva de mener om Brustads utseende……. Snakk om å drite seg ut!!

    Kan ta med et lite eksempel der folk kan drite seg ut ved å tolke ting feil: Jeg er mann og jobber i lag med masse kvinner, en dag var det en dame som ikke fikk til noe praktisk og ba meg om hjelp. Problemet var veldig lett å fikse så jeg tenkte litt flåsete «typisk kvinnfolk» som ikke fikk det til. Så da sa jeg til henne og noe andre at nå fikk jeg lyst til å si ett ord som begynner på k og slutter på k, dermed datt det ut k.k ut av munnen å den ene,men det var jo slett ikke det jeg tenkte på. Denne dama vart jo veldig flau siden det kom fram hva hun tenkte på.
    Hun skjønte i det minste at hun tok feil og ble flau,men jeg tror neppe at noen av de som har kritisert Sponheim innser at de ikke helt forsto hans utsagn. Norske politikere (og journalister) har jo nesten aversjon mot å innrømme feil så det er jo ikke noe nytt……..

  20. Hei T.V!

    Når Sponheim sier «Og Sylvia Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste synet jeg lan tenke meg», hvordan får du det da til at han ikke sier et ord om utseendet henes…??

    Når resten av innlegget ditt bygger på at du åpenbart ikke fårmed deg denne enkle sammenhengen, anser jeg det som meningsløst å svare. Du vil neppe få med deg sammenhengen i svaret mitt uansett.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  21. «Så er Lars Sponheim ute og demonstrerer sin totale arroganse og nedlatenhet igjen. – Sylvia Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg, sier han. Hva det handler om? Næringspolitikk. Sikring av norske industriarbeidsplasser, norsk kompetanseutvikling i industrien, norsk eierskap, aktiv statlig industripolitikk og norsk verdiskapning.»

    Her er innledningen din på denne debatten: Dette tyder da på at du tolker Sponheim akkurat sånn som meg? At det er politikk han snakker om. Det kan du vel ikke nekte for?
    Mitt innlegg var jo heller ikke rettet mot deg da du ikke nevnte utseendet til Brustad,men det var det mange andre som gjorde.

    For noen år siden (Stoltenberg I ?) så ble det snakket om at Ap hadde stjålet Høyres klær mens de var ute og badet. Trodde du virkelig at de stjal Høyres klær i praksis?

    Har du forresten sett reklamen for BI der folk blir avkledd, tror du de mener at folk blir bokstavelig talt blir avkledd, eller kan det være at det er kunnskapsløshet som er avkledd?

    For øvrig når det gjelder ditt syn på utenlandsk eierskap i Norge mener du virkelig at utlendinger bare er ute etter norske aksjer for så å slakte selskapene og flytte de til utlandet?
    Tenk om utlendingene hadde hatt samme holdning til norske investeringer i andre land? Hva skulle Norge gjort om de ikke fikk investere oljepengene i andre land pga av slike holdninger? Har Norge slaktet selskaper for å flytte de til Norge?
    Norsk eierskap er bra,men denne holdningen om at utlendinger bare er ute etter å ta fra oss selskap virker vel proteksjonistisk.

    Kapitalen kjenner ikke landegrenser lenger det bør snart gå opp for alle som driver med politikk. Er du forresten klar over hvor stor andel av kapitalomsetningen på Oslo børs som er utenlandsk? Det er ikke akkurat småtterier.

  22. Hei T.V.!

    Det var under Gro Harlem Brundtlands regjeringstid. Gro sa som følger:

    «Høyre sier at vi har stjålet klærne deres.

    Mens de er ute og bader.

    Jasså, ja. Så det er altså dét de driver på med!»

    Mvh
    Bjørn Jarle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.