Takk og pris for at vi ikke boikotter!

Heldigvis har vi en sosialdemokratisk regjering i Norge! Da kan vi møte opp på internasjonale møteplasser som FNs rasismekonferanse og ta til motmæle mot de mest ytterliggående ekstremistene som finnes i verden i dag.

Hadde det vært opp til de som er våre politiske motstandere ved valget, ville vi enten holdt oss helt vekk – eller sendt diplomatiet i stedet for toppolitikerne. Da ville vår røst også vært svakere.

Arbeiderpartiet er garantisten for at Norge fortsatt skal ha en klar og tydelig røst internasjonalt – mot fordommer, sjikane, rasisme og jødehat, og for menneskerettigheter, utvikling, rettferdig fordeling og konfliktløsning!

Å la ekstremister få råde grunnen alene, slik bl.a. Krf og Frp har tatt til orde for, vil være et hån og et svik mot menneskeheten.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

20 thoughts on “Takk og pris for at vi ikke boikotter!

  1. Hei Unknownrebel!

    Det er å la ekstremistene få å fri tilgang til viktige arenaer og viktige talerstloer uten å være der for å motsi dem.

    Med andre ord: Å resignere.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  2. Det skal jo bli interessant å se om den snakkesalige Chamberlain-kloningen Gahr-Støre kommer hjem med feks ett forbud mot religionskritikk og ett dokument som fastslår at «Sionisme(og bare sionisme) er rasisme» i kofferten. Personlig frykter jeg vel det.

    Dette er selvfølgelig håpløst på sikt, da det udemokratiske flertallet i denne organisasjonen gjør at feks menneskerettighetene bare blir mer og mer uthult over tid. Det er kanskje på tide at de demokratiske landene spør seg selv om ikke feks menneskerettighetene er noe som er for alvorlig til å være i hendene på overtroiske fasciststater og deres likesinnede?.

  3. Ja, da venter vi i spenning på om Støre har baller til å motsi da.

    Så vidt jeg har fått med meg så har han taletid etter Ahmadinejad, og innholdet i talen hans var jo særdeles ekstremt.

    Magefølelsen min er imidlertid ikke god nå, og jeg frykter at jeg kommer til å være flau på vegne av mitt eget hjemland hvis ikke Støre overasker kraftig!

  4. «Det er å la ekstremistene få å fri tilgang til viktige arenaer og viktige talerstloer uten å være der for å motsi dem.»

    Jeg ser hva du mener, men ved å ikke være tilstede gjør man nødvendigvis arenaen mindre viktig.

    Se sånn på det; Hvis det er viktig at Norge (fredselskende nasjon nummer 1) er der, så er det et langt sterkere virkemiddel at Norge ikke møter opp fordi Iran (verdens minst utviklede stat i forhold til menneskerettigheter og ytringsfrihet osv.) er invitert.

    Norge kunne ved å ikke møte opp faktisk skaffet seg litt gjennomslagskraft og ebdelig stått for noe, men nei, som vanlig er vi venner med alt og alle, og alle har samme rett til å ytre sine meninger, selv om disse er så langt utenfor fornuftens grenser at det ikke hører hjemme i noe politisk forum.

    Hvilken annen stat har noengang ytret ønske om å utrydde en annen? Er det stater man burde gi fritt spillerom i internasjonale fora? Er det rart muslimske statsledere for lengst har opplest og vedtatt at det bare finnes to fiendtlige land, Israel og USA, med baller nok til å stå imot deres islamisering?

    Jeg er glad jeg flyttet til Israel, for dere i Norge kommer til å ligge med rævva i været og spise halal-kylling før jeg går av med pensjon. Og når jeg gjør det så kommer jeg til å kose meg med Israelske svinekotteletter og vin, noe Imamene for lengst vil ha nektet nordmenn å nyte.

    Nei Støre, du fortsetter bare Norges pingleholdning med din opptreden… men jeg håper du overrasker stort…

  5. Hvis du faktisk frykter at vi skal akseptere noe slikt, OKL, så er du akkurat så fordomsfull som omtalen din av utenriksministeren antyder…

    I såfall kan mitt eneste lille bidrag til deg være å ønske deg god bedring.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  6. Hei David!

    Så bra at regjeringen gir deg anledning til både å være flau – og å være stolt. Den muligheten ville et par av opposisjonspartiene ta fra deg.

    Det er faktisk de to partiene som oftest snakker om valgfrihet…

    Mvh
    Bjørn Jarle

  7. Hei Eivind!

    Fram til sludderet ditt om pingling i siste setning, var dette faktisk et bra innlegg – som jeg rett nok er helt uenig med deg i.

    Norge har muligheten til å ha en aktiv utenrikspolitikk, og til å bekjempe intoleranse, ekstremisme og hat på internasjonale arenaer. Den sjansen mener jeg vi bør benytte oss av så ofte som mulig.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  8. Hei apkatt!

    Jeg siterer fra linken din:

    «Men Luftforsvaret har nå ombestemt seg.

    – Vår vurdering er at det er lite relevant for oss å trene sammen med Israel, som vi ikke har noe militært samarbeid med. Vi får mye mer ut av å trene sammen med for eksempel Sverige og Nederland, sier Bjerkås ifølge Aftenposten.no.

    Bjerkås sier at det ligger rent praktiske og operative årsaker bak vurderingen.»

    Hvordan kan du si at Luftforsvarets faglige vurdering her baserer seg på dobbeltmoral, bløff og antisemittisme hos regjeringen??

    På meg virker dette som en helt grei og naturlig avgjørelse. Og hva har den flyøvelsen og Luftforsvarets vurdering av den å gjøre med hvorvidt vi bør føre en aktiv utenrikspolitikk og bekjempe intoleranse, ekstremisme og hat på internasjonale arenaer? Jeg lurer på om du kan ha feilpostet dette, og at det kanskje skulle i en annen blogg eller noe…

    Eller er du rett og slett litt mer avansert sammensatt enn resten av oss, meg selv inkludert, og ser konspirasjoner som vi andre er for enkle til å få øye på?

    Mvh
    Bjørn Jarle

  9. Hei igjen Bjørn Jarle.

    Hyggelig å se at du istedet for å svare seriøst prøver deg på et billig poeng. For meg viter det om useriøsitet, og da spesielt når det gjelder et slikt viktig emne som dette.

    Men for all del, hvis det er viktigere for deg å prøve deg på en billig en, så er det jo det et privilegie av din valgfrihet. Så kan vi andre velge å riste på hodet av nonsjalansen du viser.

  10. Hei David!

    Hvorvidt poenget er billig eller ikke – så er fakta at vi ville mistet muligheten til å ta skarp avstand fra Irans opptreden hvis vi ikke hadde vært der. Vi var der, Jonas reagerte skarpt, Norge har en tydelig røst mot hatpropagandaen – i motsetning til hva vi ville hatt hvis Krf og Frp hadde fått viljen sin.

    Med andre ord: Vi vil ha en aktiv rolle på arenaene der politikken skjer. Frp og Krf vil at vi skal sitte hjemme i stua og kjefte og smelleforan TV-skjermen.

    Og dét er en stor forskjell hva angår ambisjonsnivået for utenrikspolitikken.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  11. Men å boikotte Israel, det er ok eller hur?
    Si meg hvem du omgås og jeg kan si deg hvem du er.

  12. Eivind: «Jeg er glad jeg flyttet til Israel, for dere i Norge kommer til å ligge med rævva i været og spise halal-kylling før jeg går av med pensjon. Og når jeg gjør det så kommer jeg til å kose meg med Israelske svinekotteletter og vin, noe Imamene for lengst vil ha nektet nordmenn å nyte.»

    Tja, etter å ha feira julaften i Marokko, med (riktignok ikke så gode) svinekoteletter og øl (men vin var også tilgjengelig) – hvorfor skulle vi frykte imamene – og de lokale norsk-muslimene?

    Da vi gikk tilbake til hotellet etter den smule julefeiring på fortausrestaurant, sto marokkansk politi vakt utafor den lokale synagogen.

  13. Hei igjen Bjørn Jarle.

    At Støre holder en enetale for lukkede ører hjeler ikke noe særlig. Kansje bortsett fra Norske myndigheters ønske om prestisjeverv internasjonalt, noe som det ser ut til at en er villig til å ofre mye for. Og da selv innenrikspolitikk, noe flere saker så langt i år har vist. Mange av disse sakene hadde utgangspunkt fra første Durban konferansen, men ble heldigvis klubbet ned av folkeopinionen som fikk regjeringen til å snu kappen med vinden i en faderlig fart.

    Ellers kan en jo se på hva som har skjedd i forspillet til konferansen i uken som har gått.

    Her kan du selv se hvor skammelig det har vært, eksemplifisert av Najjat al-Hajjaji, som ledet den forberedende komiteen til Durban 2 de siste 2 årene, og som nå har blitt valgt til leder for hovedkomiteen i selve Durban 2 konferansen.

    http://www.unwatch.org/site/c.bdKKISNqEmG/b.5109305/k.891C/Confrontation_at_Durban_II.htm?auid=4765506

    Dette viser etter min mening tydelig hvorfor en burde holdt seg unna denne konferansen, som er en skam uten sidestykke!

  14. Å være til stede legitimerer og viser aksept for selv de sykeste ytringer.

    Å boikotte og forlate tullballet er også en ytring. Man sier fra klart og utvetydig at holdningene ikke er holdbare.

    FN’s rasismekonferanse har de to siste gangene vist seg å ikke fungere. Det er ingen vits i å forsøke å få det til å fungere med de samme forutsetningene. Man må begynne på nytt.

    Du skriver i en annen kommentar: Hvorvidt poenget er billig eller ikke – så er fakta at vi ville mistet muligheten til å ta skarp avstand fra Irans opptreden hvis vi ikke hadde vært der.

    Man tar skarp avstand ved å forlate stedet og boikotte en debatt som befinner seg på et uakseptabelt lavt nivå. Å fortsette debatten på det lave nivået har ingen positiv hensikt, det legitimerer bare at debatten kan ha et så lavt nivå.

    Jeg sier det igjen, for det virker ikke som du har forstått dette: Å forlate stedet er en ytring. Det signaliserer kalrt og utvetydig at man tar sterk avstand fra Ahmadinejad og det nivået han legger seg på.

  15. Hei David!

    De som utsettes for sjikane, hån og hat fra Irans president ROSER Jonas Gahr Støre for at han ikke forlot møtet, men heller tok kraftig til motmæle: http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/article2687925.ece

    Hadde Ap gjort som du, Krf og Frp vil, hadde vi vært sinker og puslinger i denne debatten – og de som utsettes for ekstremismen fra Iran ville hatt en mindre støttespiller.

    Det er jeg glad vi ikke gjorde. Vi tar i stedet en tydelig stilling for de som utsettes for hatet – og de takker oss.

    Jeg takker velgerne – som holdt Krf og Frp utenfor regjeringskontorene i fjor, og dermed hindret Norge fra å bli en pusling i internasjonal sammenheng. Nå er vi i stedet en stormakt på områder som menneskerettigheter, miljø, solidaritet, bistand, utvikling og konfliktløsning.

    La oss håpe velgerne lar Norge få fortsette suksessen i minst fire nye år.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  16. Det var da voldsomt, så mye du legger i de godordene som har kommet.

    Og jeg noterer meg bak øret at du er like blind på grunnlaget som Støre ser ut til å være.

    Istedet for å finne opp kruttet på nytt, henviser jeg til Hans Rustad som har oppsummert alt dette på en glimrende måte, som jeg er helt enig i.

    Den artikkelen bør du lese, og helst uten fordomsbillene dine på:
    http://www.document.no/2009/04/jonas_gahr_store_-_en_ny_trend.html

  17. Hva synes du foresten om at Durban-erklæringen som Gahr Støre går god for underminerer en dom fra Den europeiske Menneskerettsdomstol (som vi ellers forholder oss til som lovgivende organ på dette området) i 1976, som fastslo at «ytringsfrihet ikke bare gjelder informasjon og ideer som oppfattes positivt eller ansees for å være ikke-krenkende eller likegyldige, men også dem som krenker, sjokkerer eller forstyrrer staten eller en hvilken som helst annen del av befolkningen.»?

    Er det slik å forstå at Arbeiderpartiet og Regjeringen mener at Den europeiske Menneskerettighetsdomstol har dømt feil og således ikke skal følges i denne saken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.