Gratulerer med dagen, Gro!

Gro Harlem Brundtland fyller 70 år, her som statsminister foran slottet etter første statsråd som regjeringssjefGro Harlem Brundtland fyller 70 år. Sjeldent har noen nordmann eller norsk kvinne gjort mer for så mange enn akkurat Gro. Så har hun da også blitt hedret med utmerkelser som Årets Skandinav, The World Prize, Beyond War Award, fredsprisen «Women forpeace», Peer Gynt-prisen og Albert-prisen for å nevne noen.

Her hjemme husker vi godt duellene hennes med Kåre Willoch, det glødende engasjementet som fikk Ap-smykket til å hoppe i halsgropen hennes, kvinneregjeringen og likestillingskamp, miljøarbeid og lanseringen av begrepret «bærekraftig utvikling», innsatsen i Verdens Helseorganisasjon, omsorg for samfunnets svakeste – både i Norge og internasjonalt, fredsarbeid, Gro-dagen, faglige rettigheter og stø styring gjennom flere vanskelige år.

Alle er på fornavn med Gro.

Og veldig mange av oss husker den tiden da Norge ble styrt av Gro i en ren Ap-regjering som noen av Arbeiderpartiets fineste år noensinne!

Gratulerer med dagen!

Arbeiderpartiet feirer henne på 70-årsdagen i to timer, og du kan følge feiringen direkteoverført her på Sosialdemokraten.no.

Skriv gjerne din bursdagshilsen til Gro i kommentarfeltet nedenfor.

Følg meg på Twitter – www.twitter.com/BjornJarle

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.