Rent flertall for Arbeiderpartiet på ny måling!

Arbeiderpartiet får hele 53 % oppslutning på en meningsmåling Synovate har foretatt og som offentliggjøres i Dagbladet. Dette er en fremgang fra 38 % ved forrige måling. Ap har dermed rent flertall på målingen!

Målingen det er snakk om er foretatt blant medlemmene av det store LO-forbundet Fagforbundet. Da medlemmene for 3 år siden ble spurt om hva de ville steme på, fikk Arbeiderpartiet 38 % oppslutning. Nå har partiet gjort et kjempebyks, og får 53 % oppslutning!

Med andre ord en kraftig fremgang, som lover svært godt forut for det svært viktige stortingsvalget i høst. Dyktige kandidater, fornuftig politikk, troverdig historie og et styringsdyktig regjeringsalternativ er noen av de viktigste grunnene til å stemme  Arbeiderpartiet i år.

Frp har støtte fra 16 prosent av medlemmene i Fagforbundet, mens Høyre får 9 prosents oppslutning.  Totalt oppgir 68 % av Fagforbundets medlemmer at de vil stemme på enten Ap, SV eller Sp.

34 thoughts on “Rent flertall for Arbeiderpartiet på ny måling!

  1. Hei Lasse!

    Mener du at Høyres landsmøte er en riktig motpart til Fagforbundets medlemsmasse?

    I såfall forstår jeg godt at Høyre kun får 9 % oppslutning hos Fagforbundets medlemmer. 🙂

    Det er vel det nivået dere er på vei mot i befolkningen generelt, også…selv om dere fortsatt har klart å klore dere fast på 11-tallet. Så jeg forstår jo godt at du vil ha en meningsmåling hos Høyres landsmøtedelegater – da har du en viss sjanse til å få en noe høyere oppslutning om partiet ditt enn det målingene har vist den siste tiden.

    Høyre har vl stort sett bare falt på målingene etter at dere erklærte at valgkampen var i gang i september 2008. Dette er et bra tegn. Jeg syns dere skal intensivere valgkampen enda mer, slik at dere kan falle ytterligere 🙂

    Ville det ikke heller vært Aps landsmøte som var den naturlige motparten til Høyres landsmøte…? Og f.eks. arbeidsgiversiden til Fagforbundets medlemmer som var «rett motpart» til Fagforbundets medlemmer? Ta gjerne opp en måling hos dem, jeg tror neppe du vil ha grunn til å glede deg over tallene 🙂

    Mvh
    Bjørn Jarle

  2. At det er nære bånd mellom AP og LO er noe alle vet.
    Om det hadde vært under 50% oppsluttning hadde vært katastrofe siden dette er kjærnevelgerne.
    Sett i forhold til tidligere tider er ikke 53% særlig høyt.
    Eller – 47% vil ha andre enn AP til å styre i LOs største forbund. Det er nesten sjokkerende mye.

    Dette betyr også at BJ igjen tar feil. Dette er ikke noe flertall for AP.
    Enn så lenge tillater AP og LO at andre også stemmer AP.
    Og de sørger for at det IKKE er noe flertall for AP.

  3. Hei Håkon11!

    Leser du nyheten det linkes til? Ap har ØKT fra 38 % for tre år siden til 53 %.

    Det betyr en stigende støtte til Ap – i motsetning til det du klarer å få deg til å skrive.

    At det ikke er flertall forAp på denne målingen – vel… Over 50 % er flertall etter mine begreper.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  4. Det at det er flertall i en organisasjon er omtrent like interessant som at det er 100% Høyreflertall i min husstand.

    Det undrer ingen at LOs antall medlemmer og AP sympatisører har økt de siste årene.
    Alikevel er 53% i LO lavt historisk sett.

    Grunnen til at det ikke er noen overrakselse er :
    1. Noe av det første regjeringen gjorde var å gi skattelette til LO medlemmer.
    2. En AFP ordning som alle betaler for men bare de organiserte får glede av.

  5. Ikke for å glemme det faktum at folk strømmer til det trygge i usikre tider.
    Mye av veksten kan derfor tilskrives frykt, ikke politiske genistreker som vi har sett i det siste.

  6. Jasså, Håkon. Så det at 53 % av Fagforbundets 300.000 medlemmer nå vil stemme på AP er like interessant som at 3-4 stykker i din familie vil stemme Høyre?

    Jeg er rett og slett uenig med deg. Det at Ap har økt oppslutningen fra 38 % til 53 % hos Fagforbundets medlemmer er langt mer interessant enn at du har noen Høyre-velgere rundt frokostbordet.

    Det er vel stort sett rundt frokostbordet ditt Høyres velgere er samlet for tiden, det er i allefall ikke lett å finne folk som sier de vil stemme Høyre ellersi samfunnet…

    Mvh
    Bjørn Jarle

  7. Hei Håkon11!

    Jeg er enig i at Ap er et trygt parti å stemme på. De som nå er skremt over kollapsen i høyrepartienes evige oppskrift om å la markedet få råde fritt – de bør faktisk stemme Ap ved høstens valg. Det gir best trygghet for sysselsetting, velferd og stabilitet.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  8. Jeg regner det som en selvfølge at en måling blant Bondelagets medlemmer ville ha gitt flertall for Senterpartiet.
    Jeg kunne da med like stor rett hevde ,, Stort flertall for SP på ny måling,,.

  9. Hei Ugle!

    Jeg minner om at forrige måling i Fagforbundet ikke viste noe flertall til Arbeiderpartiet. Snarere tvert om – kun 38 % av medlemmene der ville stemme Ap.

    Men så har 3 år gått, og stemningen har snudd – Ap fosser fram, mens Frp er i fritt fall.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  10. For de som dessverre kun leser overskrifter, så vil dette innlegget gi det feilaktige inntrykk av at AP nå har flertall blant velgerne, noe som ikke har skjedd i din levetid Bjørn Jarle.
    I min tidlige barndom så var AP et parti med rent flertall.
    At folk er så sløve at kun overskrifter leses mistenker jeg feks deg å spekulere i dessverre.
    Vil til slutt tilføye at jeg mener at det må være et minstekrav at folk får med seg innholdet med små skrift under overskriftene.

  11. Javel, så er det rent socialdemokratisk flertal i Norge. Nu skal vi se… Norge pumper olie og gas op af kontinental sokkelen som om det er umoderne i morgen.
    Korriger mig gerne, men jeg synes at have læst, at 60 % af alle der har et betalt arbejde i Norge, får sin løn fra den norske stat, de norske amter eller de norske kommuner. Så 40 % arbejder enten for sig selv eller for en privat virksomhed. Nu er det vel også sådan, at 26 % af den norske befolkning mellem 20 0g 60 år IKKE arbejder, men har sin løn i form af efterløn, sygeløn og invalideløn. Uberørt af statistikkerne ligger endvidere et stort antal modtagere af offentlig støtte i form af de norske ”arbejdsledighedstiltak”, ”omskolering”, erhvervs kursus etc. Til syvende og sidst står vi igen med et land, der er så heldig at have vundet i olje-lotto, men som en konsekvens af dette har lavet om flertallet af sin stemmeberettigede befolkning om til modtagere af social støtte i en eller anden form. At så ingen partier der går ind for en stram offentlig budgetstyrelse kan komme til magten, kan da kun være en overraskelse for de mindre begavede…

  12. At dett ikke er mer enn så vidt over halvparten av medlemmene i LOs største overlegent forbund som stemmer AP bør gi grunnlag for å revurdere den gigantiske støtten til dette partiet. Håkon11har sett poenget; En «meningsmåling» blant medlemmer i et forbund som samarbeider med ett parti, har medlemmer i dette partiets styrende organer (og ofte i deres regjeringer) og støtter partiet med 10-15 millioner, er ikke representativ, og kan kun brukes til husbruk. Derfor også min ironiske kommentar om å foreta tilsvarende måling på Høyres Landsmøte. Den vil nemlig heller ikke være relevant. (Eller signifikant som byråene kaller det). Frokostbordet til Håkon er faktisk like signifikant som Landsmøtet i Høyre og Epost-målinger i Fagforbundet.

  13. Hei Lasse!

    At 40 % flere av medlemmene i Fagforbundet sier at de vil stemme på Ap nå enn i tilsvarende undersøkelse for tre år siden, er et ganske klart signal om at Ap har voksende støtte i fagbevegelsen, og voksende sttte blant de som gjør grovarbeidet for å få velferdsstaten til å fungere.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  14. Hei UltraBLÅ!

    Denne undersøkelsen har aldri forsøkt å gi inntrykk av å være representativ for hele Norge. Den er derimot fullt ut representativ for Fagforbundets medlemmer, og viser tydelig at Ap har voksende støtte i fagbevegelsen, og voksende støtte blant de som gjør grovarbeidet for å få velferdsstaten til å fungere.

    I motsetning til de ultraBLÅ – som stuper i oppslutning blant de samme menneskene 🙂

    Mvh
    Bjørn Jarle

  15. Røberg Larsen i en annen kommentar:

    «Jeg minner om at forrige måling i Fagforbundet ikke viste noe flertall til Arbeiderpartiet. Snarere tvert om – kun 38 % av medlemmene der ville stemme Ap.

    Men så har 3 år gått, og stemningen har snudd – Ap fosser fram, mens Frp er i fritt fall.»

    Frp har samme oppslutning på denne målingen nå som for 3 år siden = 16%. I hr Røberg Larsens vokabular er det fritt fall. At Frp har samme oppslutning nå som for 3 år siden, burde være et større tankekors for enn Aps fremgang. Fagbevegelsen har jo fått god valuta for alle millionene de har bidratt med til Aps valgkamp.

  16. Hei Vox populi !

    Det er et ordtak som heter » det hjertet er fullt av renner
    munnen over med «. Dette gjelder i høyeste grad
    Bjørn Jarle. Han skriver veldig bra og har mange gode
    innlegg, men enkelte ganger taper han bakkekontakten
    fullstendig. Det var en av debattantene som etterlyste
    litt raushet, og det er jeg enig i. Han bør innse at han
    ikke har enerett på sannheten. Noen ganger grenser
    det til fanatisme, og hatet til FRP og Høyre blir litt vel
    mye av det gode. Jeg lærte for mange år siden at jeg’
    ikke skulle snakke nedsettende om mine konkurenter.
    Det er bedre å fortelle velgerene hva som er bra med
    AP, og slutte denne evige nedrakkingen av FRP og
    Høyre. Det ville være fint om Bjørn Jarle kunne innse dette.

    MVH
    Harald

  17. Hei Lasse Gulbrandsen.

    Du skriver:
    «Derfor også min ironiske kommentar om å foreta tilsvarende måling på Høyres Landsmøte. Den vil nemlig heller ikke være relevant. (Eller signifikant som byråene kaller det). Frokostbordet til Håkon er faktisk like signifikant som Landsmøtet i Høyre og Epost-målinger i Fagforbundet.»

    Hvilke byrå som kaller relevant for signifikant skulle vært artig å få vite. Eller relevant, som vi også kan si i denne sammenhengen.
    Signifikant har lite med relevant å gjøre. Signifikant er et uttrykk som brukes av meningsmålerne for å beskrive nøyaktigheten, eller troverdigheten, av det fremlagte resultatet. Fremgangen på denne meningsmålingen er nok i aller høyeste grad signifikant – forutsatt at målemetode og utvalg er identisk med forrige måling. Hadde bevegelsen vært svært liten ville den neppe kunne blitt kalt signifikant, men i dette tilfellet er endringen enorm og det kan dermed fastslås at økningen er signifikant.

    Hvor vidt den er relevant eller ikke kommer an på i hvilken sammenheng den diskuteres. Når Bjørn Jarle velger å legge frem denne målingen som et hovedinnlegg på bloggen sin, så er den i aller høyeste grad relevant. Altså; målingen er BÅDE relevant og signifikant.

    At du ikke har særlig god greie på hverken meningsmålinger eller faguttrykk (fremmedord) er for så vidt helt irrelevant. Feil tar du, uansett.

    Her kommer litt hjelp fra en ordbok du med letthet kan finne på nettet:
    signifikant -; (om vitenskapelig resultat e.l.) klar; utsagnskraftig: signifikante størrelser, tall.

    Som du ser, så er det ikke mye her som har noe med relevant å gjøre.

    Eller skal jeg legge inn forklaringen på «relevant» for deg også?

    mvh Ronald

  18. Ronald !

    Dette var mye vissvass !!!!
    Signifikat betyr ganske enkelt betydningsfull !!

    Helmer

  19. Ronald.
    Det ble litt feil med ortografien.Det skal selvfølgelig
    være SIGNIFIKANT. Dette adjektivet har vel ingen
    ting med troverdig og nøyaktighet å gjøre !
    Hvor har du det i fra ?
    Hvorfor komplisere nå det kan gjøres enkelt ?

    Helmer

  20. Hei Vox populi!

    Hvor har du hentet tallet ditt fra? Jeg finner ingen tall på Frps oppslutning i Fagforbundet for tre år siden, men jeg har da fulgt med på nettet og i samfunnsdebatter forøvrig – der Frp’erne brøler over hverandre om at de har minst like høy oppslutning blant de fagorganiserte som det AP har. Jeg antar derfor at 16 % må være et magaplask av dimensjoner målt opp mot hva de hadde da de begynte brølingen sin.

    Men har du presise tall fra tre år tilbake, er det hyggelig om du deler dem med oss.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  21. Helmer.

    Neste gang du skal slå opp et for deg fremmedord, så ikke nøy deg med overskriftene du finner på google.

    Her kommer det du hadde funnet om du skulle satt deg litt inn i betydningen av ordet – og dermed lest om hva dette betyr i statistisk sammenheng. Det var vel også i den sammenhengen Lasse forsøkte å bruke det…

    signifikant (av lat. significare, gi tegn; antyde, vise; bety, innebære, via eng. significant), betydningsfull, viktig; i statistikk: som ikke skyldes slump el. tilfeldighet. Substantiv: signifikans.

    Om et resultat ikke skyldes slump eller tilfeldighet har det vel i aller høyeste grad med nøyaktighet og troverdighet å gjøre. Ikke sant?

    mvh Ronald

  22. Ronalds forklaring er riktig. Signifikans (i dette tilfelle) er et tall som gir uttrykk for sannsynligheten for at en forskjell skyldes noe annet enn tilfeldigheter. En av de viktigste faktorene er størrelsen av samplet (antallet som er spurt i dette tilfellet) i forhold til populasjonen (antallet medlemmer i Fagforbundet).

    I vanlige spørreundersøkelser som gjelder hele den norske stemmeberettigede populasjon, med vanlige antall spurte, ligger normalt akseptabelt signifikansintervall mellom 3 og 4 prosentpoeng.

    Signifikansintervallet er et rent matematisk beregnet tall: Undersøkelsens rådata inn i formel, resultat ut. Det var sånt vi i løpet av kort tid kverna ut på en Facit håndregnemaskin som studenter på 60-tallet.

    (Med vekting og sånne teknikker blir det litt mer komplisert.)

  23. Raag.

    Har du jobbet med markedsanalyse, meningsmålinger og statistikk?
    Dette har du greie på!

    hilsen Ronald

  24. Ronald !

    Dette ordet var det ikke nødvendig for meg å slå
    opp i Google for å kjenne betydningen av. Litt mindre
    arroganse takk !!
    Når det gjelder denne målingen, så er den mindre
    betydningsfull, eller signifikant.
    Det er kun en ting som teller, og det er valget til
    høsten.

    MVH
    Helmer

  25. Helmer.

    Beklager at du oppfattet svaret mitt som arrogant.
    Du har fortsatt ikke forstått betydningen av ordet, så da anbefaler jeg deg å ta en nærmere titt på nettet eller i ordboka.

    Jeg skrev en kommentar til Lasse som benyttet ordet signifikant i statistisk sammenheng – eller som han selv skrev: «Eller signifikant som byråene kaller det».

    Om denne undersøkelsen ikke er av betydning for deg, så kan den utmerket godt være statistisk signifikant. Om du er enig eller uenig i dette er forsåvidt uten signifikans for meg…

    Skjønner du nå at ordet har en annen betydning i statsitisk sammenheng?

    Tror forresten vår diskusjon om dette temaet – som jeg dessverre har utløst – er av signifikant ubetydelighet for sjefen og de andre her på bloggen.

    Ha en fortsatt god mandagskveld.

    hilsen Ronald

  26. Ronald – nei jeg (n) gikk aldri over i næringslivet, selv om de sikla så det rant av dem. Vår interesse har alltid vært mennesker som faller uttafor – enten de er for «svake» eller så «sterke» at folk ikke orker dem.

    Men n har en embedseksamen i et av de to mest «metodesterke» fagene på samfunnsvitenskap på søttitallet på Blindern før faget ble delt i lettvinthet og kristelighet. Og statistikken lærte n av to realist-medstudenter over en bedre (i den grad det fantes på Blindern) middag og rødvin et par timer dagen før eksamen.

    Flaks, for oppgavene hadde en alvorlig feil, så n utleda hva som var feil og ga alternativene … så god som eksamen er n egentlig ikke. Det er han for lat til. 🙂

    … mens saken her er at Arbeiderpartiet altså er i ferd med å ta igjen FrP i fagbevegelsen.

  27. Jeg kom i skade for å skrive:

    «… mens saken her er at Arbeiderpartiet altså er i ferd med å ta igjen FrP i fagbevegelsen.»

    Det er jo helt uten mening, feil, tullete.

    Eller rettere, det er dialekt blanda inn i normalspråk, slik at det blir meningsløst. «ta igjen» som i «ta igjen med …»; altså bekjempe, overvinne, slå tilbake …

  28. Hei Vox populi!

    Takk for linken.

    Som nevnt gikk jeg ut fra at Frp hadde en kraftig nedgang i oppslutningen basert på at Frp’ere i flere år har snakket om at de er jevnstore med Ap i fagbevegelsen. Tallene i målingen og tallene du viser til understreker tydelig at man ikke skal stole på «faktaopplysninger» Frp’erne lirer av seg 🙂

    Mvh
    Bjørn Jarle

  29. Kan man se den samme framgang i Ap`s stortingsgruppe ??
    Når det er stort at 53% av ap`s kjernevelgere støtter ap kunne det være intrisant om oppslutningen er større i ap`s stortingsgruppe ??

  30. Hei eger!

    Du er jammen ivrig etter å få demonstrert for all verden hvorlite du forstår.

    Når Ap har gått fra 33 % via 38 % til 53 % oppslutning hos Fagforbundets medlemmer -så tar jeg – og de fleste tenkende mennesker – dette som et tegn på at Ap blir stadig merpopulært hosde fagorganiserte som jobber i offentlig sektor.

    Men du rører i vei, og forstår åpenbart svært lite av talene på skjermen. Dét er forsåvidt greit – men at du absolutt skal demonstrere din manglende evne til å forstå enkel informasjon, er for meg en stor gåte. 🙂

    Mvh
    Bjørn Jarle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.