Er Siv Jensen sjokkert over Siv Jensen?

Siv Jensen har det med å bli sjokkert over politiske motstandere. Men blir hun av og til sjokkert over seg selv? Når man leser dagens VG på nett må det være lov til å spørre seg: Er Siv Jensen sjokkert over Siv Jensen?

Sosialdemokraten.no konstaterer at Frp-leder Siv Jensen er tatt i løgn. I og for seg er ikke dét så oppsiktsvekkende, Frp har «lange og stolte tradisjoner» for slikt. Partiets vekst i Norge startet jo da det åpenbart falske Mustafa-brevet ble presentert for velgerne i 1987, og siden har det gått mer eller mindre slag i slag. Siv Jensen har selv bidratt svært så aktivt gjennom tidligere medieoppslag.

Men i den konkrete saken i dagens VG – hva er poenget med å lyve om regjeringens politikk? Er sannheten rett og slett for god? Kunne hun ikke sagt at skattenivået i Norge er hverken spesielt mye høyere eller spesielt mye lavere enn snittet i OECD – fordi sanneten ikke tjente hennes politiske agenda? Kunne hun ikke sagt at ETTER FRPS MENING burde skatten vært lavere enn den faktisk er – ikke påstått at den er mye høyer enn den er? Å påstå at skatte- og avgiftsnivået i Norge er opp mot 75 % er det reneste sludder, noe også skatteekspertene bekrefter overfor VG.

At Siv Jensen ønsker å fremstille Norge som et kommunistisk land i intervjuer, sier i grunn langt mer om hennes og Frps uredelighet enn om deres virkelighetsoppfatning. Siv Jensen har økonomisk utdannelse, og har sittet i finanskomitéen på Stortinget i mange år. Hun VET at skatte- og avgiftsnivået i Norge er langt lavere enn det hun SIER at det er.

Og da koker det hele ned til: Ikke stol på Frps virkelghetsbeskrivelser. De svartmaler, overdriver og demoniserer hvis de ser at det kan undergrave tilliten til Arbeiderpartiet og til den norske samfunnsmodellen.

Det er det som er selve agendaen til Frp: Å undergrave tilliten til de løsninger som har gjort Norge til et av de desidert beste landene i verden å leve i.

For jo mer folk tror på Frps vrengebilder av virkeligheten – jo mer sannsynlig er det at de stemmer på Frp.

Hadde Frps politiske motstandere brukt Frps metoder, ville Siv Jensen vært sjokkert. Og for en gangs skyld ville hun hatt god grunn til å være det.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.