Kaste ut Mulla Krekar igjen…?

Som jeg skrev i en bloggpost 17. juli, var det overraskende lite nytt i nyhetsinnslaget som TV2 hadde om den amerikanske dokumentarfilen om Mulla Krekar. På Twitter fikk jeg tilbakemelding fra TV2 om at det var begrenset hva de klarte å få inn i et 60 sekunder langt utsnitt av filmen, men at dokumentaren førstkommende torsdag blir av det mer oppsiktsvekkende slaget.

Jeg har mine tvil.

For nå får dokumentarfilmen totalslakt hos amerikanske medier. «Useriøs», «showpreget» og «realityaktiig» er de nedlatende kommentarene fra amerikanske pressefolk som så filmen.

Så jeg har begrenset tro på at filmen vil bringe noe nytt når den vises på torsdag. I stedet antar jeg at følgende vil skje:

a) Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg eller Knut Storberget vil kommentere filmen ved å vise til at Norge er opptatt av å få ut Mulla Krekar, men at det først må foreligge en garanti fra myndighetene i Irak om at han ikke vil bli utsatt for grusom straffeforfølgelse, herunder dødsstraff. Uten en slik forpliktende garanti, vil han ikke bi utsendt – for Norge er rett og slett ikke et barbarisk land.

Og:

b) Carl I. Hagen, Siv Jensen eller Per Willy Amundsen vil kreve at Mulla Krekar blir sendt ut umiddelbart fordi Norge ikke skal være en frihavn for terrorister, og han har ingenting i landet å gjøre. Og de vil love at det første en eventuell Frp-regjering vil gjøre er å sende ham rett ut av landet, uavhengig av om det foreligger en garanti eller ikke. For å vise blodtørstighet overfor Mulla Krekar gir ventelig bedre poengscore på neste gallup enn å verne om Norge som en rettsstat der mennesker ikke sendes ut når de risikerer dødsstraff dit de kommer.

Med andre ord ingenting nytt.

Unntatt at TV2 får hypet opp en dokumentar som slaktes i utlandet.

Jeg anbefaler forøvrig følgende bloggpost fra stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen: Hvem vil ta ansvaret for halshugging av Krekar?

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.