Kaste ut Mulla Krekar igjen…?

Som jeg skrev i en bloggpost 17. juli, var det overraskende lite nytt i nyhetsinnslaget som TV2 hadde om den amerikanske dokumentarfilen om Mulla Krekar. På Twitter fikk jeg tilbakemelding fra TV2 om at det var begrenset hva de klarte å få inn i et 60 sekunder langt utsnitt av filmen, men at dokumentaren førstkommende torsdag blir av det mer oppsiktsvekkende slaget.

Jeg har mine tvil.

For nå får dokumentarfilmen totalslakt hos amerikanske medier. «Useriøs», «showpreget» og «realityaktiig» er de nedlatende kommentarene fra amerikanske pressefolk som så filmen.

Så jeg har begrenset tro på at filmen vil bringe noe nytt når den vises på torsdag. I stedet antar jeg at følgende vil skje:

a) Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg eller Knut Storberget vil kommentere filmen ved å vise til at Norge er opptatt av å få ut Mulla Krekar, men at det først må foreligge en garanti fra myndighetene i Irak om at han ikke vil bli utsatt for grusom straffeforfølgelse, herunder dødsstraff. Uten en slik forpliktende garanti, vil han ikke bi utsendt – for Norge er rett og slett ikke et barbarisk land.

Og:

b) Carl I. Hagen, Siv Jensen eller Per Willy Amundsen vil kreve at Mulla Krekar blir sendt ut umiddelbart fordi Norge ikke skal være en frihavn for terrorister, og han har ingenting i landet å gjøre. Og de vil love at det første en eventuell Frp-regjering vil gjøre er å sende ham rett ut av landet, uavhengig av om det foreligger en garanti eller ikke. For å vise blodtørstighet overfor Mulla Krekar gir ventelig bedre poengscore på neste gallup enn å verne om Norge som en rettsstat der mennesker ikke sendes ut når de risikerer dødsstraff dit de kommer.

Med andre ord ingenting nytt.

Unntatt at TV2 får hypet opp en dokumentar som slaktes i utlandet.

Jeg anbefaler forøvrig følgende bloggpost fra stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen: Hvem vil ta ansvaret for halshugging av Krekar?

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

18 thoughts on “Kaste ut Mulla Krekar igjen…?

  1. Det Carl I Hagen, formalist som han er, inderlig vel veit, er at ikke en gang ei rein FrP-regjering vil greie å sende fyren ut av landet før forholdene er annerledes.

    Men det behøver de jo ikke å snakke om, for «vi» lar oss villig lokke inn i fella hans.

    Det eneste fornuftige spørsmålet til dette er: «Vil en FrP-regjering følge avgjørelsene i norske domstoler?»

    De vil vri seg og vrenge på seg og ikke svare, men der har vi noe å lære av dem: Å være like sta i å gjenta det vi har bestemt oss for å si, nemlig å snakke om realitetene i saka.

  2. Du har på mange måter helt rett i det du skrev – og det du nå skriver, Bjørn Jarle. Dette til tross, Støre & Co er nå i full sving med å få i stand en avtale om utlevering til Irak. Dette er nok en direkte følge av omtalen den amerikanske dokumentaren har fått i norske medier. Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

    mvh Inge

  3. Det snakkes fra Frps velgerskare om at det må noen med baller til å få krekar ut,med det så menes det vel at S J er i besittelse av disse kansje har de rett i dette at hun har baller altså.Det man burde gjøre er å sende ham til USA,og å forlange at de garanterer for hans sikkerhet.T J

  4. Kjære deg ansvaret for dødstraffen er vel Mullaens likesinnede hvis han drar tilbake der han hører hjemme. Jeg mener forøvrig at vi burde innlede samtaler med USA om utlevering til USA. Han vil hær få tiltale etter terrorloven en rettferdig rettsak og vil ikke risikere dødstraff.

  5. Jeg er overbevist om at FRP velgere tror Siv skal kunne kaste Krekar ut. Hun har vel direkte eller inderekte sagt dette.
    Men nå sier jo hun så mye da. Og kun de færreste tror på eventyr…eller?

  6. Send dyret hjem dit det hører hjemme, ta gjerne med advokatlandssvikeren Brynjar også.
    Når mullaen selv sier at amerikanerne og for den saks skyld nordmenn fortjener den terroren som måtte ramme dem/oss, og i tillegg selv sier at han underviser i terror. Så er det å drive med umenneskelig aktivitet i stor nok grad til at jeg synes det er merkelig at han kan beskytte seg bak menneskerettigheter. I mine øyne er han intet mindre enn et dyr. Å hva gjør vi med dyr som angriper mennesker? Jo vi avliver dem! Har ikke Norske myndigheter skjønt dette? Send svinet tilbake til Irak først som sist AP, om dere ikke HAR LYST å tape valget da…

  7. Hei Tiril Toppen!

    Å omtale mennesker som «dyret» og «advokatlandssvikeren» minner mest av alt om nazistenes agitasjon mot jøder. Ditt forslag om å «avlive» ham er også i samme gata.

    Men du velger jo selv hvem du vil assosieres med.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  8. Hei,

    Argumentasjonen din angående Krekar baserer seg på at vi ikke kan risikere at han får dødsstraff i Irak. Jeg mener at han burde sendes tilbake til Irak selv om han risikerer dødsstraff, men nok om det.

    Dersom vi følger argumentasjonen din videre: Hva hadde skjedd om Osama Bin Laden dukket opp på Gardermoen og søkte asyl? Han hadde da fått den vanlige behandlingen og blitt innlosjert på asylmottak? Hva tror du hadde skjedd dersom USA da krevde han utlevert og Norge nekter fordi han faktisk risikerer dødsstraff i USA for handlingene han står bak? For å si det slik: Dine sosialdemokratiske venner i APe og sosialistene i SV hadde ikke hatt noe valg: Bin Laden hadde blitt shippet med første fly til USA og dersom han ikke hadde blitt det og Støre hadde stått og argumentert slik han nå gjør så hadde Norge blitt et «land som gir opphold til terrorister» slik Afghanistan var og er. Krekar er ikke prinsippielt annerledes og bør derfor fjernes fra landet. Han er ikke norsk statsborger, han hater tydeligvis Norge, Vesten og alle våre verdier og jeg ser ingen grunn til at vi skal bruke skattepenger på å beskytte slike. Ja: Han har yttringsfrihet og skal få lov å si hva han vil, men vi trenger ikke innlosjere han på «hotell» i Norge fordet.

    Dette landet er så utrolig naivt og dumsnillt og bakstreversk slik det styres av venstresiden at jeg ikke kan få sagt det nok.

  9. Hei NP!

    Uansett hvem som befinner seg i Norge, så skal vi ikke sende dem til et land der vi ikke vet hvorvidt de vil bli utsatt for dødsstraff eller annen grusom behandling. Norge anerkjenner den europeiske meneskerettighetskonvensjonen, og er et land der vi tar skarp avstand fra dødsstraff.

    Sliker det, og slik bør det være.

    Straks Irak garanterer for at han ikke vil bli utsatt for barbari, er Mulla Krekars utsendelse klar.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  10. En liten saksopplysning til NP – Danmark greier heller ikke få sendt ut personer som risikerer livet ved å bli sendt til Irak.

    Man kan kalle den nuværende regjering i Danmark mye rart, men knapt nok sosialister.

  11. Bjørn Jarle har i alle fall valgt å stå på terroristenes side. Å gå så langt som å kalle noen som vier livet sitt til å begå, eller opplære andre til å begå umenneskelige handlinger for ‘menneske’ er kort sagt drøyt. Å det var det i mitt forrige innlegg du åpenbart ikke skjønte. At mullaen skal kunne kreve seg behandlet etter vanlige menneskeretter er usmakelig, uspiselig å kvalmende. Spesielt etter at han ved flere anledninger hevder å oppmuntre, og opplære andre til terrorisme.

  12. Noterer meg at du unnlater å svare på spørsmålet mitt. Jeg spør igjen: Hva om Osama Bin Laden dukket opp på Gardermoen og søkte asyl? USA ville da, uten tvil, ha krevd han utlevert. Hva gjør Støre og Co. da? Vær så snill og ikke lat som han ville fått opphold i Norge. Han hadde blitt shippet umiddelbart over til USA og måtte bli stilt for retten og ha risikert dødsstraff. Enten du, Støre, AP, SV eller andre sosialister liker det. Dersom han ikke hadde blitt shippet over så hadde Navy seals kommet og hentet han.

  13. Hei igjen Tiril Toppen!

    Jeg står på rettsstatens og humanismens side. Menneskerettighetene gjelder for alle, ikke bare for dem man liker.

    Du har valgt barbariets side, deg om det.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  14. Hei NP!

    I likhet med Mulla Krekar ville nok neppe Osama Bin Laden fått asyl i Norge. Han ville blitt sendt ut straks betryggende garantier forelå.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  15. Registrerer at du velger å stå på terroristenes side i denne og lignende saker BJ. I mine øyne kvalifiserer en serie med umenneskelige handlinger helt klart til at menneskerettighetene faller vekk, eller sagt på en annen måte.. Menneskerettighetene ugyldiggjøres på bakgrunn av en serie med umenneskelige handlinger. Denne praksisen har vi på en lang rekke andre områder i samfunnet. Denne saken burde ikke være noe unntak.

  16. Bjørn Jarle: Du svarer IKKE på mitt spørsmål: Osama Bin Laden hadde blitt krevd utlevert av USA og de hadde ikke gitt noen garantier til Norge om at han ikke skulle få dødsstraff. Dermed hadde han blitt utlevert uten slike garantier. Krekar blir ikke utlevert fordi han ikke er viktig nok i krigen mot terror. Det er eneste årsaken. Norge hadde ikke nektet å utlevere Bin Laden til USA under noen omstendighet. Hadde vi gjort det så hadde som sagt noen kommet å hentet han med makt + at vi hadde blitt stilt i samme bås som Iran, Nord-Korea og lignende.

  17. Hvilken praktisk nytte er det i at ‘mulla-grisen’ er i live? På hvilken måte er han til nytte for å kunne skape en bedre verden? Ville verden vært bedre uten ham? Fortjener han straff for flere av tingene han sier han har gjort? Hvorfor skal han kunne fortsette å ha en trygg frihavn her i norge der han kan videreføre sin rolle i å legge til rette for seriedrap på oss i vesten? Hvorfor er det greit at han ønsker å ta livet av oss, men feil at jeg ønsker livet av han? Betaler den norske stat, gjennom mullaens tilstedeværelse, indirekte/direkte for tilrettelegging av terrorhandlinger? Litt på siden av saken kanskje, men jeg må inrømme å ha ledd ofte av krekar’n. Han har er slik en latterlig figur, nesten som hentet ut av en tegneserie. Kunne kanskje stått ved siden av Muhammed tegneserien på Narvesen:) Så litt har da Krekar’n forlenget mitt liv i alle fall. Men selv om selve figuren fortoner seg latterlig, så er det han driver med lite moro. Å at den norske stat bruker penger på å legge til rette for ham synes jeg ikke om i det hele tatt. At AP og SV ville holdt seg for gode til å legge til rette for terror-virksomhet ville jeg for endel år siden tatt for en selvfølge. Men jeg er nå engang litt lettlurt da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.