Har Erna Solberg ligget for lenge i sola igjen?

Det var sikkert et uhell da Erna Solberg la seg ned i sola og sovnet rett før landsmøtet i Høyre, og møtte opp lettere brent da pressen ville ha sitt i forkant av selve møtet.

Men har hun gjort samme tabbe igjen? Ligget for lenge i sola – og attpå til sovnet?

Det er lett å mistenke noe slikt, for i utspillet i VG i dag der hun anklager utenriksminister Jonas Gahr Støre for å være en feiging og ikke våge å tale Iran midt imot, tyder på at hun har vært vekk fra kontakt med omgivelsene ganske lenge.

Det er ikke mer enn drøyt to måneder siden Jonas Gahr Støre viste en rakrygget holdning overfor Iran på den internasjonale rasismekonferansen – der mange vestlige land overhodet ikke tok til motmæle mot det ravende sinnssyke prestestyret i Iran og den ederen og gallen de sprer om seg, særlig rettet mot jøder, USA og Storbritannia. Men Jonas Gahr Støre var den første som tok ordet etter Irans statsleder – og han talte Iran midt imot. Nettavisen brukte overskriften «Støre i strupen på Iran» da de dekket saken.

Tør jeg minne om at den norske høyresiden den gang ikke engang mente at Støre skulle reise til konferansen, langt mindre ta ordet etter Irans fjols av en statsleder?

Og etter valgfusket i Iran har Jonas Gahr Støre vært særdeles tydelig i mediene, med soleklar fordømmelse av regimet. Igjen bruker jeg Nettavisen som kilde: «Støre fordømmer Iran»

La meg sitere:

«Nå tar norske myndigheter bladet fra munnen og fordømmer det iranske lederskapet for håndteringen av massedemonstrasjonene i Iran.

– Norge følger den negative utviklingen i Iran med bekymring. Vi fordømmer massearrestasjonene og den brutale behandlingen av fredelige demonstranter, som har ført til tap av mange menneskeliv den siste uken. Vi fordømmer også arbeidsforbudet som myndighetene har innført for utenlandske journalister, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en uttalelse.»

Og videre:

«- Forsamlings- og ytringsfriheten er sentrale menneskerettigheter som Iran har forpliktet seg til å respektere. Jeg oppfordrer iranske myndigheter til å sette fri opposisjonelle, menneskerettighetsforsvarer og de mange som har blitt arrestert, sier utenriksministeren.»

Og enda litt mer:

«- Samtidig skal vi ikke kommentere utviklingen i Iran på en måte som spiller rett inn i regimets propaganda om at det er interesser utenfra som står bak urolighetene. Disse påstandene er grunnløse. Det er store deler av det iranske folket selv som nå gir uttrykk for sitt syn, sier utenriksministeren.»

Mon tro hva som er årsaken til at Høyres partileder nå, en uke senere, er ute og kaller Støre en feiging fordi han ikke reagerer sterkt nok overfor Iran? Det er jo nettopp sterk fordømmelse han har kommet med!

Erna Solberg fremstår som stadig mer desperat, stadig mindre etterrettelig og stadig mindre verdig som regjeringsleder etter valget.

Og mon tro omhun ikke gjør akkurat det vår eminente utenriksminister advarte mot 25. juni – og bruker en argumentasjon som spiller rett inn i regimets propaganda om at det er interesser utenfra som står bak urolighetene?

Dette var lavmål, Erna.

Og dessverre regner jeg med at dette ikke er siste gang vi får oppleve makan fra deg.

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

23 thoughts on “Har Erna Solberg ligget for lenge i sola igjen?

  1. Lavmål er å bruke enhver anledning til å rakke ned på meningmotstanderes person, fremfor å rakke ned på deres meninger.

    Med tanke på hva du selv har postet de siste dagene både som innlegg og komentarer så bør du bruke ordet lavmål med omhu!

    Ellers registerer jeg at valgkampen er i gang, og at lederen for Elverum AP legger opp til en valgkamp der drittslenging er viktigere enn gode argumenter.

    Du burde forøverig også være ekstra forsiktig når du slenger med leppa, for med tanke på din forhistorie både i politikken og i næringslivet. Det kan fort bli ris til egen rompe, der du vil møte deg selv i døren med et smell!

  2. De fleste skjønner hvorfor AP slikker Mullaene i Iran opp etter ryggen……pga Statoil og Irans olje. Hykleri kalles dette.

  3. JA HUN TRENGER JO Å BRUNE FETTET LITT. LIKBLEKT FETT ER IKKE PENT HAHAHAHAHA

    FRA SPØK TIL ALVOR, NEI DETTE ER KORNI. BOYKOTT AV IRAN ELLER LIGNENDE AKSJONSFORMER FØR IKKE TIL NOEN TING. DET ER KUN TO TING SOM HJELPER OVENFOR IRAN: DIALOG OG FASTHET.

  4. Riktignok har vi sett Støre oppføre seg som en perfekt apparatsjik, med en vassen retorikk uten mot eller substans. Han har vært feig og beregnende, først og fremst med tanke på sin egen karriere, men i dette tilfellet formulerte han seg profesjonelt.
    Jeg vemmes ikke desto mindre over hans håndtering av karikaturstriden for eksempel.
    Men denne gangen tok han klart avstand fra det Iranske regimet, samtidig som de andre sjakkbrikkene forble forholdvis uberørt og passerte ikke fordeler til regimet. Det var en dyd av nødvendighet.
    Grunnen til at Høyre gjor det såpass dårlig i forhold til FrP er at de velger ledere som ikke sier noe som helst. Det de prøver å få til, er en slags utvannet sosialdemokratisk kapitalisme. Så da blir man stående i en heller pinlig spagat uten tekke for hverken blå, grønne eller lyse-lyserøde velgere.
    De er bare byråkrater med et lite blåstenk. Willoch hadde dreisen på det. Men det skyldes at han var intelligent og hadde lederegenskaper, noe de aldri har fått til siden.
    Så Høyre: Velg en skikkelig leder. Mange ville gjerne heller stemme Høyre enn FrP, men dere er så til de grader et resultat av feige kompromisser at dere ikke står for noe som helst lenger, i frykt for å støte bort noen medlemmer og velgere. Og resultatet er tilsvarende ironisk.
    Få vekk fleskedyret og legg dere i hardtrening for å definere fremtidens Norge hvis dere har noen baller. Jeg har tre av dem, og det er kanskje derfor jeg bor utenlands (gjett hvor), men jeg ville vurdert en utfordring, hvis dere hadde presentert den for meg. I så fall:
    Send mail til hypnohorn@hotmail.com

  5. Nå må snart Erna gi seg ,noen politiker er hun ikke .Om hun er brukende andre steder tviler jeg også på. Har et forslag Erna gå over på sosialhjelp det må passe deg godt , og du har sikkert vert med å bestemme satsene på hjelpen .Det er i allefall slankende så etter noen år ser du føttene dine når du står:=))))))

  6. takk Solberg !
    bare du og Høre var som støtta stakkar folk mot de ville sataner ( mullaer )
    tusen takk for din støtte !
    glad i deg !

  7. Valgfusket i Iran?
    Soleklar fordømmelse av regimet?
    Støre har da ikke fordømt noe valgfusk i Iran. Han har bl.a. fordømt selve behandlingen av demonstranter og arbeidsforbudet mot journalistene.

    Men hvis det er noen som tror at Mahmoud Ahmadinejad og Iran bryr seg om hva Støre mener så bør de tro om igjen.

    Mahmoud Ahmadinejad fjols av en statsleder?
    Vi kan nok være uenige i mange av hans meninger, men tosk er han neppe.
    Dessuten sitter ikke Norge med bevis som sier at han ikke fikk flest stemmer. (Mulig du har andre opplysninger i Elverum.) Uregelmessigheter har det sikkert vært, men han er nå fortsatt leder for 66 millioner mennesker. Det blir man ikke hvis man er «et fjols».

    Erna Solberg er ikke den beste lederen for Høyre. Det er vi nok enige om, men «ligget for lenge i sola»..?
    Da tror jeg nok en i Elverum har fått for mye sol i det siste også…Med tanke på de siste overskriftene på denne bloggen.

  8. Solberg har et poeng, og dette er hvorfor: Støre sier; «Samtidig skal vi ikke kommentere utviklingen i Iran på en måte som spiller rett inn i regimets propaganda om at det er interesser utenfra som står bak urolighetene»
    Nei, den der nytter det ikke å komme med. I den globale politikken er Norge en såpass liten aktør at Støre kunne stått og forbannet prestestyret og Ahmadinejad opp og ned og i mente, uten at regimet kunne brukt det som belegg for sine påstander om at det er «interesser utenfra som står bak urolighetene». Norge er ikke USA, eller Storbritannia. Selv ikke den mest regime-tro iraner kunne trodd at bittelille Norge liksom skulle stå bak et kupp-forsøk i Iran. Og ingen andre små, europeiske nasjoner heller. Nettopp derfor har vi en plikt til å si ifra, og mye høyere enn det Støre har gjort hittil.

  9. Hei Moskus!

    Utenriksministeren i Danmark har ligget på samme linje som Støre i dette konkrete spørsmålet. Og som kjent er det ikke akkurat sosialistene som styrer der…

    Synd at Høyres partileder og statsministerkandidat oppfører seg som en pubertal småjente og skal lage strid på områder der det overhodet ikke er grunnlag for strid. Det er tydelig at hun er mer opptatt av valgkamp enn av realiteter.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  10. Hehe…
    Vis meg den politiker som ikke er mer opptatt av valgkamp enn av realiteter i disse tider.
    Må vel være de som har tatt en reell sommerferie det…

    Noe som er realitet for enkelte kan synes uvirkelig for andre.
    Noen ser terrorister bak hver en busk. Andre ser justismord og andre drap i fremtiden.
    Selv Kristin, Liv Signe og Jens er ikke enige om «virkeligheten» bestandig.

  11. Sosialdemokraten er som å lese Se & Hør mye støy for ingenting! Måtte De rødgrønne kaoskameratene tape valget skikkelig med en 20 % under de borgelige partiene og at venstre-kref-sp-sv-rv faller ut av rikspolitikken. og at Frp blir på høyresiden. Høyre i sentrum og Arbeiderpartiet på venstresiden.
    3 progresive gode partier, det er det Norge trenger. da er vi inne i Eu, Euroen er innført og vi kan spolere alle eu direktivene med veto………

  12. Hei Humanisten!

    Det er ingenting i virkelighetens verden som tilsier at din prognose for valgresultatet skal slå til.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  13. Samme dag som Støre sa sitatene over til NRK, sa han følgende til TV2-Nyhetene ”Valget har gitt et resultat, det resultatet får vi respektere.” og ” …vi respekterer det resultatet, det må vi gjøre.”

    Slike uttalelser bidrar til å gi regimet i Iran legitimitet, og jeg regner med det er det Erna Solberg referer til. Land som Russland eller Kina gratulerte umiddelbart Ahmadinejad med seieren, fordi de ikke ønsker en verdensorden der demokrati og menneskerettigheter er legitime utenrikspolitiske spørsmål. Slikt blir det kanskje fred og fordragelig het av, men det blir et dialogklima Norge ikke bør bidra til. Støre er feig ikke fordi han ønsker dialog med diktatorer, men fordi ønsket om dialog og frykten for å bli beskyldt for vestlig arroganse gjør at han lar for mye av dialogen foregå på andres premisser.

  14. Jeg synes det er synd at innlegg som «JA HUN TRENGER JO Å BRUNE FETTET LITT. LIKBLEKT FETT ER IKKE PENT HAHAHAHAHA» blir publisert.

    Mine innlegg venter hvertfall på godkjenning fra sosialdemokraten.no, så da regner jeg med det foregår en form for moderering?

  15. Nå må du redigere disse stygge personkarateristikkene i kommentarfeltet Bjørn Jarle. Eller støtter du dem?

    Så til saken: Hvis du mener at det står respekt av det faktum at vår utenriksminister som omtrent den eneste var villig til å høre på Ahmadinejad på rasismekonferansen tar du feil. Det er tvert om faktisk. Det blir tatt til inntekt for galningen. Jeg synes jeg hører dem; «Vi høster støtte hos viktige land. At vår støttespiller, selveste Nobels fredsprisnasjonen Norge, valgte å lytte til oss, mens de andre gikk, sier ikke lite».

    For øvrig synes jeg du skal lese Galtes innlegg en gang til. Han har skjønt det.

  16. Det er da vitterlig ett land i hele den vestlige verden som tok ordet rett etter Irans lallende raring og talte ham midt imot. Dere ville heller at vi skulle gått vår vei, holdt munn og latt ham få tale uimotsagt. Det er en grei holdning – da vet vi hvor Høyre står. Men å dermed påstå at Støre er feig…ehh..??

    Når det gjelder redigering av innlegg: Det driver jeg ikke med. Enten godkjenner jeg dem, eller sletter dem. Innleggene står for skribentens regning, og forhånelser av det slaget sojm flere finner det opportunt å slenge mot Erna Solberg slår først og fremst tilbake på skribentene selv. Forhånelsene er imidlertid etter mitt skjønn ikke i strid med annet enn folkeskikk – noe annet hadde vært om det kom konkrete ærekrenkende påstander som åpenbart var lovstridige, da ville jeg slettet innleggene.

    Eller om forhånelsene rammer bloggeieren. Man går ikke inn i andres hus og driter midt på stuegulvet – uten å regne med å bli lempa rett ut igjen.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  17. Betyr overnevnte post at du vil slutte å slette innlegg som omtaler din politiske forhistorie og næringsvirksomhet, så lenge de ikke er injurierende?

    Eller gjelder det andre regler hvis du selv havner i skuddlinja?

  18. Du bør nok lese siste avsnitt i svaret mitt til Lasse en gang til, David.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  19. Fikk faktisk ikke med meg siste biten, beklager det….

    Når det er sagt synes jeg at du bør klare å stå for egne handlinger når du krever det samme av andre innen politikken. Det innebærer også å ta imot kritikk…

    Men dobbel standard er helt greit det, sier nok det alene 😉

  20. Er det foresten forhånelse å sitere offentlig tilgjengelige saksdukumenter? Kjekt å vite hva du ligger i ordet…

  21. Det som er sagt om Erna Solberg i et par av kommentarene havner utvilsomt i kategorien forhånelser.

    Prinsippet er ellers her som på andre blogger: Bloggeieren bestemmer hva som tillates og ikke tillates.

    Mvh
    Bjørn Jarle

  22. Hei, BJ – fint at du rydder opp.

    «Forhånelser av det slaget sojm flere finner det opportunt å slenge mot Erna Solberg slår først og fremst tilbake på skribentene selv.»

    I og med at skribentene stort sett er anonmye er det vel i overkant optimistisk å tro at noe de skriver her vil slå tilbake på de …?

  23. Jaja, nå tok det ikke lange tiden å google seg fram til denne fortiden, men jeg synes nå rett skal være rett og at man ikke skal være nødt til å svare for en fortid man har tatt sin straff for. Sånn sett synes jeg BJ er i sin fulle rett til å slette innlegg som drar opp igjen dette, da det har null og niks å si for det temaet som blir diskutert.

    Jeg synes forøvrig den ovennevnte karakteristikk av Erna kunne vært slettet, men så lenge den som har postet det tilsynelatende har skrevet under med fullt navn er det vel kanskje greit at det blir stående. Det sier tross alt mer om ham enn om Erna.

    God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.