Har Erna Solberg ligget for lenge i sola igjen?

Det var sikkert et uhell da Erna Solberg la seg ned i sola og sovnet rett før landsmøtet i Høyre, og møtte opp lettere brent da pressen ville ha sitt i forkant av selve møtet.

Men har hun gjort samme tabbe igjen? Ligget for lenge i sola – og attpå til sovnet?

Det er lett å mistenke noe slikt, for i utspillet i VG i dag der hun anklager utenriksminister Jonas Gahr Støre for å være en feiging og ikke våge å tale Iran midt imot, tyder på at hun har vært vekk fra kontakt med omgivelsene ganske lenge.

Det er ikke mer enn drøyt to måneder siden Jonas Gahr Støre viste en rakrygget holdning overfor Iran på den internasjonale rasismekonferansen – der mange vestlige land overhodet ikke tok til motmæle mot det ravende sinnssyke prestestyret i Iran og den ederen og gallen de sprer om seg, særlig rettet mot jøder, USA og Storbritannia. Men Jonas Gahr Støre var den første som tok ordet etter Irans statsleder – og han talte Iran midt imot. Nettavisen brukte overskriften «Støre i strupen på Iran» da de dekket saken.

Tør jeg minne om at den norske høyresiden den gang ikke engang mente at Støre skulle reise til konferansen, langt mindre ta ordet etter Irans fjols av en statsleder?

Og etter valgfusket i Iran har Jonas Gahr Støre vært særdeles tydelig i mediene, med soleklar fordømmelse av regimet. Igjen bruker jeg Nettavisen som kilde: «Støre fordømmer Iran»

La meg sitere:

«Nå tar norske myndigheter bladet fra munnen og fordømmer det iranske lederskapet for håndteringen av massedemonstrasjonene i Iran.

– Norge følger den negative utviklingen i Iran med bekymring. Vi fordømmer massearrestasjonene og den brutale behandlingen av fredelige demonstranter, som har ført til tap av mange menneskeliv den siste uken. Vi fordømmer også arbeidsforbudet som myndighetene har innført for utenlandske journalister, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en uttalelse.»

Og videre:

«- Forsamlings- og ytringsfriheten er sentrale menneskerettigheter som Iran har forpliktet seg til å respektere. Jeg oppfordrer iranske myndigheter til å sette fri opposisjonelle, menneskerettighetsforsvarer og de mange som har blitt arrestert, sier utenriksministeren.»

Og enda litt mer:

«- Samtidig skal vi ikke kommentere utviklingen i Iran på en måte som spiller rett inn i regimets propaganda om at det er interesser utenfra som står bak urolighetene. Disse påstandene er grunnløse. Det er store deler av det iranske folket selv som nå gir uttrykk for sitt syn, sier utenriksministeren.»

Mon tro hva som er årsaken til at Høyres partileder nå, en uke senere, er ute og kaller Støre en feiging fordi han ikke reagerer sterkt nok overfor Iran? Det er jo nettopp sterk fordømmelse han har kommet med!

Erna Solberg fremstår som stadig mer desperat, stadig mindre etterrettelig og stadig mindre verdig som regjeringsleder etter valget.

Og mon tro omhun ikke gjør akkurat det vår eminente utenriksminister advarte mot 25. juni – og bruker en argumentasjon som spiller rett inn i regimets propaganda om at det er interesser utenfra som står bak urolighetene?

Dette var lavmål, Erna.

Og dessverre regner jeg med at dette ikke er siste gang vi får oppleve makan fra deg.

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.