På tide at Norge går inn i kampen mot piratene utenfor Somalia

I mediene kan vi lese om at Sverige nå er med i kampen mot sjørøveriet som pågår utenfor kysten av Somalia (VG). Sjøfartsnasjonen Norge bør også stille opp. Vi har stor interesse av å bekjempe sjørøveri og piratvirksomhet, og når Sverige, EU og andre gjør en innsats utenfor Somalia bør vi stille opp og stå skulder-til-skulder med dem.

Det er svært gledelig at regjeringen prioriterte dette arbeidet da revidert nasjonalbudsjett ble lagt fram. Allerede fra august i år vil en norsk fregatt delta i operasjonene som EU har utenfor Somalia.

Kostnaden er 155 millioner kroner for det som gjenstår av 2009. Kanskje en sum som høres høy ut, men som etter min oppfatning er svært godt anvendte penger. Hensikten med operasjonen er å bidra til å bekjempe piratvirksomhet, ved å beskytte sivil skipstrafikk og humanitære forsyninger til Somalia.

Norsk deltagelse i slike operasjoner er viktig. Både fordi vi konkret fremmer beskyttelse, men også fordi vi både bidrar til å bekjempe et problem vi selv er tjent med at bekjempes – og også fordi deltagelse i operasjonene vil gi verdifull kompetanse for norske styrker og norsk militærledelse med tanke på senere internasjonale oppdrag.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.