LO-organiserte flykter fra Frp til Ap!
LO-organiserte flykter nå hals over hode fra Frp til Arbeiderpartiet. Oppslutningen om Frp blant de LO-organiserte har stupt fra 25 % i 2006 til kun 17 % nå. Dermed har hver tredje LO-velger som Frp hadde i 2006 rømt fra partiet!
Samtidig fosser Ap frem, og får hele 49,2 % oppslutning blant de LO-organiserte.
Etter Frps kraftige angrep på både tariffavtaler, arbeidsmiljøloven, overtidsbetaling, forslag om konkurranseutsettelser og privatiseringer samt økt bruk av anbud der det ikke er anbud i dag, forslag omå fjerne fagforeningsfradraget, skattlegging av sykdom og annen fullstendig arbeidstagerfiendtlig politikk, skulle egentlig ikke denne masseflukten komme som noe sjokk på noen. Likevel virker Frps statsministerkandidat helt uforberedt.
I artikkelen i VG om saken, formelig freser hun ut sitt hat mot LO og den norske samfunnsmodellen som sørger for stor grad av jevnbyrdighet og likeverdighet for alle som bor i Norge, og som stadig flere land nå ser mot som et lysende eksempel på hvordan man best mulig skal organisere samfunnet mest mulig rettferdig.
Og særlig LO får gjennomgå.
Kan Siv Jensen noe annet enn å frese og sutre…?
Forøvrig: De rødgrønne partiene støttes av merenn to tredjedeler av LOs medlemmer. Høyre er bittelite, og så godt som ingen støtter ha Krf eller Venstre – begge de to sistnevnte ville falt ut av Stortinget dersom LOs medlemmer fikk bestemme..
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her
Jeg tror jeg ville gått i meg selv hvis jeg brukte all min energi og store – veldig store – deler av min økonomi på et samarbeid med et politisk parti, og resultatet viser at ikke en gang halvparten av medlemmene støtter det.
Du mener at NHO må holde sjekkheftet sitt langt unna Høyre, altså?
Mvh
Bjørn Jarle
Tror nok han refererer til Arbeiderpartiet der….
Ikke umulig. Det betyr vel at dersom Ap får 0,8 prosentpoeng høyere oppslutning i LO, så vil Lasse si at det er flott at LO og Ap har det samarbeidet som de har…og at LO må slutte å gi penger til SV, for SV har under 50 % oppslutning i LO. Støtten bør konsentreres om Ap, etter hans logikk.
Selvsyns jeg at medlemmene i Ap og medlemmene i LO må få avgjøre selv gjennom, sine demokratiske fora, hva slags samarbeid de skal ha. Lasse og resten av Høyre mener åpenbart at 900.000 LO-medlemmer ikke selv skal få bestemme hvem de vil samarbeide med – det skal nemlig 12 prosent-partiet Høyre bestemme for dem…
Men Høyre er veldig for valgfrihet, altså! Og at folk selv skal få bestemme!
I allefall i teorien er de for det…
Mvh
Bjørn Jarle
Det var da voldsomt da Bjørn Jarle. Alle piggene ute? Jeg gir en lang dag i hvem LO støtter – eller ikke støtter. Men jeg står på at jeg ville vurdert min organisasjons pengebruk hvis jeg ikke fikk støtte av halvparten av medlemene mine en gang.
(Det er forresten litt drøyt å si at 900 000 medlemmer har bestemt dette, når undersøkelsen viser at det er godt under halvparten av dette tallet).
Også må du slutte med dette NHO-tullet ditt. Det er mange mange år siden de støttet Høyre, og det vet du.
Det er noen år siden, ja. Men du mener det var galt i sin tid da, siden flertallet av bedriftseierne jo ikke stemmer Høyre?
Mvh
Bjørn Jarle
Hvem NHO-medlemmene stemmer på vet jeg ikke noe om. Har du en slik oversikt?
Mange av bedriftslederne i NHO-bedriftene er ledere i helt- eller delvis i statseide bedrifter. Kan det være årsaken til at de valgte å kutte ut støtte til politiske partier i sin tid?
Jeg mener for øvrig at NHO, på lik linje med både LO og hvilken som helst annen, må få støtte akkurat hvem de vil. Og jeg mener ikke at det er galt av mottakeren å ta i mot støtten.
Jeg trenger vel ikke å gjenta at jeg ville vurdert min organisasjons pengebruk hvis jeg ikke fikk støtte av halvparten av medlemmene mine en gang?
Rørsla har nok ikke samme støtte blant LOs medlemmer som tidligere, men det er uansett ganske oppsiktsvekkende at ca hvert femte LO-medlem støtter FrP. Tankevekkende for både LO og AP bør det være at Siv har kapret så mange av deres medlemmer og velgere. Jeg hevder, og har hevdet dette flere ganger tidligere, at politikerne sanker flest stemmer ved å snakke om eget partis fortreffelighet og holde seg for gode til å rakke ned på sine motstandere (konkurrenter). Dette er den klassiske fellen som alle dårlige selgere går i, og det ender nesten alltid med at kunden kjøper hos de som ikke rakker ned på konkurrentene.
Martin Kolbergs tid er over, og med Raymond ved roret vil dette bare bli bedre. Bjørn Jarle har dessverre en veldig lei tendens til å bruke Kolberg-teknikken, og jeg tror at bloggen ofte kan virke mot sin hensikt (som jeg oppfatter er å sanke stemmer for AP).
mvh Ronald
Ronald: «Jeg hevder, og har hevdet dette flere ganger tidligere, at politikerne sanker flest stemmer ved å snakke om eget partis fortreffelighet og holde seg for gode til å rakke ned på sine motstandere (konkurrenter). Dette er den klassiske fellen som alle dårlige selgere går i, og det ender nesten alltid med at kunden kjøper hos de som ikke rakker ned på konkurrentene.»
Tja, denne oppskrifta har da virka for FrP – det er knapt noen som har slengt så mye dritt om alle andre som de ledende, for ikke å snakke om mindre ledende, politikerne i FrP.
2/3 av LO-medlemmene støtter de rødgrønne. Langt under gjennomsnittlig andel av befolkningen støtter FrP – og enda færre Høyre. Etter min mening er det kanskje høyrepartiene som burde gå i seg selv og spørre seg hvorfor de ikke har større støtte blant LOs medlemmer. Noe med arbeidslivspolitikken å gjøre kanskje? Noe som har med streikerett, midlertidige ansettelser, holdninger til tariffavtaler, sykelønn, stillingsvern og innsats mot sosial dumping…? LOs medlemmer ser heldigvis tydelig hvilken side av politikken som er opptatt av folks arbeidsvilkår her i landet…
Raaum.
Dette er ikke det jeg har oppfattet som FrPs mest fremtretende side. Det er dessuten én veldig stor forskjell på tidligere Kolberg (og nå Bjørn Jarle) og FrP (Siv), og det er at FrP ikke fordømmer velgerne til til de andre partiene. De hevder sin politikk, og forskjellene mellom de ulike partiene i forhold til denne, men de æreskjeller ikke APs eller andres velgere. Etter mitt skjønn bruker de heller ikke mye tid på å fortelle om hva som er galt med motstandernes politikk uten at de faktisk kommer sine egne ideer og teorier om hva som kan gjøres annerledes for å lykkes enda bedre. AP eier ikke sannheten alene, noe ca 65 % av velgerne er klar over (gitt at AP har en oppslutning på ca 35 %).
Snorre.
Din veldig forenklede analyse av hvor mange som støtter hvem osv går neppe utover nattesøvnen til høyre-siden. Det er et utomtvistelig faktum at mer enn hver fjerde velger i dag ville gitt sin stemme til FrP. At ikke AP har større oppslutning blant LO-medlemmene er påfallende, om ikke bekymringsfullt. LO er bra for folket, LO er også i ferd med å tilpasse seg de nye tidene, men det er dessverre svært mange som fortsatt tror at det ville vært slaveri og barnearbeid om ikke LO fantes. Fullt så ille hadde det nok ikke blitt om LO forsvant og høyresiden kom til makten (satt på spissen). Dette svært foreldede argumentet brukes dessverre den dag i dag for å overbevise velgerne om hva de bør stemme.
Dette er jo sludder, Ronald. Har du klart å unngå å se hvordan Frp’erne omtaler Ap-folk og Aps politikk som kommunisme, tvangsstyring av tanker og liv, landssvik etc?
Få opp øynene, mann!
Mvh
Bjørn Jarle
Her er jeg uenig med deg, Ronald. Det må virkelig være et problem for høyresiden at medlemmene i det som er det mest organiserte uttrykk for vanlige arbeidsfolk her i landet ikke stemmer på dem. At Aps oppslutning skulle være «påfallende lav» faller på sin egen urimelighet. I de fleste sammenhenger anses nok en oppslutning på 50% for å være det motsatte…
Men siden Høyre og (særlig) FrP står for en politikk som vil svekke arbeidstakeres rettigheter betydelig, så er det kanskje ikke så rart.
Ingen som tror det vil bli slaveri og barnearbeid. Men svekkelse av tariffavtaler, uthuling av streikerett, flere midlertidige ansettelser og opptil 13 timers arbeidsdag uten overtidsbetaling er vitterlig noe FrP (og delvis Høyre) går inn for! De sier det i programmene sine, eller de har stemt for det i stortinget.
Det er mulig analysene mine er forenklede, men de bygger i det minste på mer enn bare påstander, slik ditt innlegg gjør. Men unntak da av at du slår fast at FrP har 25% på målingene. Det er riktig – og Ap har 34,7 i følge siste måling. Det er så vidt meg bekjent betydelig mer. Så kanskje høyrepartiene burde bekymre seg litt likevel?
Jeg tror kanskje tallene dine eller selve fremstillingen ville vært noe annerledes om man hadde sett litt nærmere på hvor mange Høyre-, Venstre- og KrF-velgere som har forlatt LO og heller valgt andre partinøytrale organisasjoner som for eksempel YS. Det gjorde jeg det året Gerd-Liv Valla med en dirrende, krokete pekefinger oppfordret sine LO-medlemmer om ikke å stemme på Høyre – til tross for at hun tidligere hadde understreket at LO skulle være partipolitisk nøytrale. Ser man på slike aspekter ved sannheten, blir det en selvfølge at de som er igjen i LO stemmer på Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti…
Ikke umulig at du er inne på noe, Stig. Men Ap har faktisk vel så høy oppslutning i fagforbund utenfor LO. Utdanningsforbundet er et godt eksempel på et ikke-LO-forbund der Ap står veldig sterkt. Ved forrige valg hadde Ap høyere oppslutning blant Utdanningsforbundets medlemmer enn blant Fellesforbundets medlemmer.
Mvh
Bjørn Jarle
Snorre, du er jammen litt av en debattant. Her slenger du ut, ikke bare forenklede analyser som Ronald har tatt deg på, men du slenger også ut også politiske påstander som du overhodet ikke har dekning for.
Du må lære deg at en god debattant ikke presenterer ting han tror som sannheter, uten først å sjekke ut om det han skal presentere faktisk medfører riktighet.
For at andre lesere her skal vite hva jeg snakker om kan jeg sitere fra Snorre: «Men svekkelse av tariffavtaler, uthuling av streikerett, flere midlertidige ansettelser og opptil 13 timers arbeidsdag uten overtidsbetaling er vitterlig noe FrP (og delvis Høyre) går inn for! De sier det i programmene sine, eller de har stemt for det i stortinget.»
De som kan litt politikk forstår vel da at særlig mer er det vel ikke å si om denne Snorremannen.
Bjørn Jarle.
At FrP bruker denne type karakteristikker av sine politiske motstandere får stå for deres regning. Men de bruker ikke denne type karakteristikk av velgerne – selv om det er en AP-velger.
At du velger å bruke samme type argumentasjon og karakteristikk av FrP får stå for din regning. Men at du bruker denne type karakteristikk av FrPs velgere – DET taper først og fremst AP på, samt at du taper anseelse og respekt blant dine egne lesere.
Det er forresten ganske patetisk å se hvordan du vrir deg unna de spørsmålene og påstandene som du tydeligvis har problemer med å finne gode motargumenter til.
Snorre.
Her viser jeg til Lasses innlegg. Du våser i vei med påstander som er hinsides all fornuft, og som du bør vite er både løgnaktige og uetterrettelige. Og om DU ikke ser at LO/AP har et problem når en stor andel av LOs medlemmer faktisk stemmer FrP, så mener i alle fall jeg at dette er en stor utfordring for både LO og AP.
Hei Lasse!
Nå har jeg sjekket saken nøye, og det Snorre skriver er fullstendig korrekt.
Frp har gått for alt dette, og dere i Høyre har gått for mye av dette.
Mener du at Høyre er mot flere midlertidige ansettelser? Og mot å uthule arbeidsmiljøloven så man kan få 13 timers arbidsdag uten overtidsbetaling? Kan du i såfall forklare meg hvorfor dere har stemt for akkurat dette i Stortinget?
Snorre skriver at dere enten har dette i programmene deres, eller at dere har stemtfor det i Stortinget. Høyres program har jeg ikke giddet å lese ennå (men fulgte littmed da dere hadde landsmøte). Men avstemmingene i Stortinget om dette har jeg fått med meg.
Så slutt å slenge rundt med påstander om at andre snakker usant, Lasse. Det er du som forteller usannheter i denne saken.
Mvh
Bjørfn Jarle
Da er utfordringen for LO i såfall mindre nå, i og med at Frp har mistet en tredjedel av «LO-stemmene» sine siden 2006.
Mvh
Bjørn Jarle
Jepp, det har du helt rett BJ.
For oss som arbeider i Forsvaret og er litt politisk aktiv, så vil du se at utrolig mange av oss har forlatt NOF (Norges Offisers forbund) og går til BFO (Befalets Felles Organisasjon) istedet.
Dette fordi NOF er LO medlem og sender penger til AP, et parti som bevist har bygd ned Forsvaret til ingenting, et parti som stadig vekk støter ifra seg Forsvarsansatte (ta forsikrings ordningene som er nevnt i det siste for de som er skadet på utenlandsoppdrag).
Så det er ikke helt sant det du sier, men regner med at det er litt panikk hos de rødgrønne i disse dager, til tross for LO pengestøtte, NRK vennlig mtp politisk tilgjengelighet (les reklame) osv. Så presterer man å klage på at andre får pengestøtte fra rike privatpersoner og at politisk reklame ikke hører hjemme i Norge… makan til supperåd skal man lete lenge etter 🙂
Det at noen LO medlemmer går over til Frp er da ganske logisk,de leser vel DB og VG.Og hva står stortsett i disse blekkene jo side opp og side ned om fæle innvandrere,når så tåkeluren S.J skriker om snikislamisering så fins det vel en del av LO medlemenne som glemmer at det fins andre ting av større betyning enn noen «svartinger».T J
Hei Lasse og Ronald
Før dere beskylder andre for usannheter, kan det være greit å sjekke litt selv først hva som faktisk er tilfellet.
Arbeidsdag på opptil 13 timer uten overtidsbetaling, samt at det skal være enklere å ansette folk midlertidig var begge med i forslaget til ny arbeidsmiljølov som Bondevik-regjeringen og FrP vedtok våren 2005 (Inst. O. nr. 100 (2004-2005)).. Heldigvis ble denne loven endret av det nye rødgrønne flertallet høsten 2005 – før loven fikk trådd i kraft.
I FrPs gjeldende program heter det «Et fritt arbeidsmarked fungerer ikke godt nok så lenge monopollignende organisasjoner inngår avtaler sentralt for arbeidstakere og arbeidsgivere. Arbeids-, lønns og ansettelsesavtaler fungerer best dersom disse oppnås ved enighet mellom arbeidstakerne og arbeidsgiverne i den enkelte bedrift.» Altså ønsker ikke partiet landsomfattende tariffavtaler.
I programmet de vedtok på landsmøtet sitt i mai – og som gjelder for neste periode – heter det: ”det må vurderes å innføre begrensninger i streikeretten for arbeidskraft som reelt sett ikke løper noen risiko ved en streik eller som rammer mange uskyldige ved en
streik” – altså de vil begrense streikeretten.
De to første punktene gjelder både H og FrP. De siste to kun FrP (det var derfor jeg skrev delvis Høyre».
Så det hyggelig om dere to faktisk begynner å diskutere innhold i stedet for å komme med karakteristikker av andre. Lite sympatisk debattmåte egentlig.
Ellers faller det på sin egen urimelighet at det skal være spesielt problematisk for Ap at de «bare» har støtte av tre ganger så mange LO-medlemmer som FrP. Roar Flåthen er altså på linje med 2/3 av sine egne medlemmer når han støtter de rødgrønne partiene. Og LO har tross alt 870.000 medlemmer – og vokser stadig, så så mange som har forlatt organisasjonen i protest kan det neppe være….
Dette er den dummeste påstanden jeg har lest til nå. Etter lokalmøte før ferien ble meningsyttringene akkurat motsatt i det laget jeg sitter. Det finnes faktisk akkurat motsatte strømminger og selv om diskusjonen gikk hett ble det et stort flertall med Frp-lapper i den anonyme avstemmningen.
Hva bygger du dine teorier på ? Har du pusset opp partiboka de i det siste og sett virkeligheten ? Det er totalt ubrukelig grunnlag du har mann. Det murres som f… i Lo medlemmenes tanker om direktiver og sosial dumping på Nordmenns vegne og det tegnes mer POLAKKER inn i LO enn det tegnes Nordmenn. Tankevekker , eller ?
En kan snart legge ned hele LO og bare ha ILO. Det er på tide for LO og rive seg løs i fra Arbeiderpartiets sentralstyre. Lo er en politisk avhengig organsisasjon og en politisk AP-part, sammensatt udemokratisk og forhandler på bakrommet i de lukkede rom med Ap. Det er stor missnøye med dette i blandt Lo medlemmene, det har vært det lenge.
Snorre.
Mr Lomax har dessverre rett. Du tar feil.
At du ikke evner å se utfordringen for LO/AP i denne sammenhengen gir jeg for så vidt blanke i. Men når du kommer med slik «tallmagi» som i et av dine innlegg over her, så kan du ikke bli overrasket om andre har et annet syn på saken.
Overskriften til BJ bør i seg selv være et tankekors. Hvorfor har så mange LO-medlemmer stemt sagt at de vil stemme på FrP? Tror du det er fordi de er fornøyde med AP? At det nå er en «flukt» av LO-medlemmer fra FrP til AP, ifølge BJ, er bra for AP. At det ikke er mer enn ca halvparten av de LO-organiserte som stemmer på AP kan selv ikke du bortforklare, og mitt poeng er at dette bør AP gjøre noe med. Den såkalte flukten er et skritt i riktig retning, men på langt nær nok til at noen i rørsla bør si seg fornøyde.
Bjørn Jarle.
Du nevner i fleng en del påstander som FrP fremsetter i forhold til AP. Du nevner ord som kommunist o.l. Er dette noe du har lest i kommentarene her på bloggen – i så fall kan det neppe danne grunnlag for slike påstander – eller er det noe i FrP sentralt har kommet med? Dersom det siste er tilfelle, så bruker du altså dette som begrunnelse for at man i seriøse debatter kan karakterisere hverandre på en slik måte! Jaja. deg om det. Jeg er fortsatt av den oppfatning at stemmekveget til FrP, som du kaller det, er helt vanlige folk som i de fleste tilfeller har evner fullt på høyde med både røde og grønne velgere. At du tydelig har gitt uttrykk for det motsatte viser en velgerforakt som ikke hører hjemme hverken her eller der. Det er ikke urimelig å anta at din arrogante verdensmesterholdning bidrar til lite annet enn å skape sympati for FrP eller andre partier som til tider utsettes for dine angrep.
Snorre.
Jeg ser at Bjørn Jarle har prøvd å svare for deg også. «Han har sjekket saken nøye». Slikt prat fra han er omtrent like holdbart som regjeringens valgløfter om svømmebasseng og avskaffelse av fattigdommen.
Du har rett i at Høyre i Stortinget for fire år siden gikk inn for at man skal kunne jobbe 13 timers uke og 48 timer i uka. Dett var en fantastisk fin greie. Forskjellen på det og venstresidens standpunkt var minimal. Ingen partier gikk inn for å endre normalarbeidstiden, men Høyre gikk inn for at man kan øke arbeidstiden til hhv 13 t/dag og 48 t/uke, og at snittet skulle beregnes over en 8-ukers periode. Det var ingen stor uenighet om dette.
Forskjellen gikk i hovedsak på arbeidstakers og arbeidsgivers rett til å inngå individuelle avtaler eller ikke. Det dreide seg ikke om et mer brutalt arbeidsliv, men økt fleksibilitet. Husk at arbeidsmarkedet er endret. Mange ønsker å ha større fleksibilitet i forholdet arbeid/fritid. Høyre ville lovfeste retten til fleksible arbeidstidsavtaler når det ikke er til vesentlig ulempe for bedriften. Høyre mente for eksempel at å lage en avtale som gjør det mulig å hente ungene tidligere i barnehagen og heller jobbe mer på andre tidspunkter eller hjemmefra må være greit. Økt fleksibilitet ville nok bety noe mindre makt til fagorganisasjonene, men det er en lav pris å betale for et bedret arbeidsliv for store deler av befolkningen.
Økte muligheter for midlertidige ansettelser er med i Høyres stortingsprogram for 2009-2013. Det gir en lavere terskel inn i arbeidslivet, spesielt for de unge som i disse tider har store problemer i arbeidsmarkedet. LO blåser opp dette med «nei til midlertidige ansettelser» til en stor og viktig sak. De argumenterer imidlertid på falskt grunnlag. Alle forstår at det er lettere å få jobb for en person som har vært midlertidig ansatt enn en som har slitt ut dørmatta på NAV-kontoret. Men LO fortrenger dette i kampen for sine medlemmer, det vil si de som allerede har trygge jobber fra før. Det er jo det LO skal, men de burde ikke gå ut med en dobbeltagenda slik de gjør i denne saken.
Høyre er ærlige; vi vil ha økte muligheter for midlertidige ansettelser fordi det vil gi flere arbeidsgivere mulighet til å gi arbeid til flere arbeidstakere. (Bytt ut xxx med www og lim inn denne linken i nettleseren din for å lese mer fra Høyre om akkurat dette temaet: xxx.hedmarkhoyre.org/?p=1838)
Du blander FrP og Høyre på en slik måte at jeg er usikker på hva du påla Høyre og hva du påla FrP, men det med svekkelse av tariffavtaler og uthuling av streikerett er ikke Høyres politikk.
Det er da rivende likegyldig hvor mange LO-medlemmer som stemmer AP.
Det som teller er hvor mange som stemmer de forskjellige partiene til høstens stortingsvalg.
seså. Da var vi jo enige om fakta i hvert fall, Lasse. I hvert fall for Høyres del. Om du er usikker på hva jeg mente FrP hadde vært med på og hva jeg mente Høyre hadde vært med på, så foreslår jeg at du leser mitt forrige innlegg en gang til…
Så vet jeg jo at høyrefolk kaller dette «fleksibilitet» og ikke svekkelse av arbeidstakeres rettigheter. Når det hander om mulighet for arbeidsdager på opptil 13 timer uten overtidsbetaling, så er det vel åpnebart hvem det er «fleksibelt» for av arbeidstaker og arbeidsgiver. Og forskjellen til de rødgrønne partiene var at de var imit dette forslaget! Jeg vet ikke om du kaller det «ingen stor uenighet» – men det er grunnen til at det faktisk ble endret tilbake i Ot.prp 24 (05/06). Og hvis midlertidige ansettelser er så fint og flott, så kan du jo prøve å få deg boliglån hos banken med en midlertidig jobb.
Snorre:
Når det gjelder midlertidig ansettelser står jeg selvsagt på standpunktet om at det er vesentlig lettere å få fast jobb etter å ha vært midlertidig ansatt en stund, kontra å gå arbeidsledig. Det er klart man får flere i arbeid med utvidet mulighet til midlertidig ansettelser. Du kan jo prøve å få deg boliglån hos banken med dagpenger fra NAV som eneste inntekt.
Du må være en sentral tillitsvalgt i LO, slik som du argumenterer. Du er tydeligvis ikke opptatt av de som står uten jobb. Men det skal jo ikke LO være heller, de er jo en medlemsorganisasjon for de som allerede har jobb.
Når det gjelder endringene i arbeidsmiljøloven så er det åpenbart at mange har behov for større fleksibilitet i forholdet arbeid/fritid. Alderen for førstegangsfødende har økt betraktelig de siste ti-årene. Konsekvensen er at mange står med ansvar for små barn, er i den mest hektiske delen av yrkeskarrieren og har aldrende foreldre. Tre ting på en gang som gjør det tvingende nødvendig med en mer fleksibel hverdag. Hva er galt med å inngå en frivillig avtale med arbeidsgiveren om det?
Er jo litt morsomt at fra å mene at jeg skremmer og lyver når jeg skriver at høyrepartiene vil ha flere midlertidige ansettelser og åpner for 13 timers arbeidsdag uten overtidsbetaling, så har du nå begynt å forsvare det. Men alvorlig talt, Lasse: Du må slutte med disse personangrepene: «Du må jo være sentral tillitsvalgt iLO, slik du argumenterer….» og liknende. Veldig lite sjarmerende.
Så til saken: Det er ingen som helst bevis eller holdepunkter for at midlertidig ansettelse gir flere jobber. Høyrepartiene både i Norge og utlandet bruker alltid hensynet til de ledige når de skal svekke arbeidsfolks rettigheter og arbeidsmiljølovgivningen. Men det er ikke akkurat slik at det er de landene med de mest «fleksible» reglene som har lavest ledighet. I Norge har vi klart å ha høy produktivitet, lav ledighet og små forskjeller samtidig. Det er ganske unikt.
I arbeidslivet er det veldig ofte en sterk og en svakere part. Derfor er adgangen til hva arbeidsgiver og arbeidstaker frivillig kan avtale seg imellom regulert. De fleste som har skrevet under en arbeidskontrakt har opplevd at det er veldig lite forhandlinger om innhold. Du møtes ofte av «slik er det her. Take it or leave it». Om arbeidstakeren vil ha jobben, har hun eller han derfor i praksis ikke særlig valg. Derfor har vi lovreguleringer. Å svekke disse ved bl.a å åpne for 13-timersdag uten overtid er en svekkelse av arbeidsmiljølovgivningen. Derfor var det ikke bare LO, men samtlige arbeidstakerorganisasjoner som var sterke motstandere av disse forslagene.
Jeg kan jo si at jeg er LO organisert selv, men AP har ikke gjort en dritt for arbeidstakerne på mange år!
Fortsetter den rødgrønne avgift politikken har vi snart ikke noen arbeidsplasser å gå til!
Alle store bedrifter rømmer landet, inkludert de som er eid av staten selv! f.eks Statoil og Statkraft leter etter nye lokaler for hovedkontoret sitt i utenlandet.
Hvem skal betale for alle som jobber offentlig og snylter offentlig støtte dersom staten ikke har inntekt?
Har dere tenkt over det? Se litt rundt dere så ser dere at staten er rimelig aggressiv i å finne de som gjemmer penger i utenlandet. Til og med pensjonister som bor i utenlandet må betale 10% skatt til Norge, i tillegg til det de betaler til landet de bor i av pensjonen sin! Dette sier bare noe om hvordan situasjonen er i dag.
Jasså! Det er ikke så veldig lenge siden Ap gjorde om de kraftige ødelegglsene av arbeidsmiljøloven som flere snakker om her i tråden.
Og det er en finanskrise som pågår både i Norge og resten av verden – har det slått deg at noe av grunnen til at du neppemerker den noe i nærheten av like hardt som resten av Europa, er at Aps politikk for full sysselsetting drives videre, og virker?
At store bedrifter rømmerlandet er feil, men OM det hadde vært korrekt ville du vel vært den første til å innrømme at regjeringens innsats for å beholde ledelse, arbeidsstokk, kompetanseutvikling og verdiskapning i Aker-konsernet var en riktig satsing?
Mvh
Bjørn Jarle
Jeg har vært forsiktig med å snakke stygt om FRP velgere. Men når de får den oppslutningen de har på meningsmålingene immelom nå, er jeg arogant nok til å påstå at «folk flest» er idioter. FRP er ikke for oss vanlige folk som arbeider og betaler regninger og skatt. Og som får problemer dersom man blir syk og mister jobben i et FRP Norge. Folk flest er da bare nyttige idioter for de rike. Og misforstå meg rett, jeg har ikke mot at folk er stein rike. Bare de betaler sin del av velferden uten å grine.
Anders
Gjennom årevis med trenering av Norsk EU-Nei flertalle og den norske folkeretten har vi sett en mengde retoriske trekk fra Jens Stoltenberg der
han bruker alle virkemiddel for å overstyre,trenere,ignorere og neglisjere LO, Fagforbundet og det Norske folk’s EU Nei standpunkt. Gjennom slik taktikk har
nå Stoltenberg via tjenestedirektivet gitt EU – domstolen adgang til å overstyre Norske lover slik at vi får dårligere arbeidsrettigheter,forbrukerrettigheter og pensjonsrettigheter m.m. De markedsliberlistiske tiltaka går i praksis ut på at arbeidtakerne blir mer stressa, dårligere lønna og får mer usikre arbeidsavtaler og rettigheter. Mennesker får i store trekk to funksjoner i Stoltenbergs EU regime. Arbeider og konsument uten særlig justis og rettigheter.
Har dere glemt:
LO stevner Jens Stoltenberg og CO for ESA
http://www.abcnyheter.no/node/83476
Ap-ledelsen får H og Frp med å vedta tjenestedirektivet før LO-kongressen får sagt sitt syn på saka.
http://www.abcnyheter.no/node/87255
Mon tro om det ikke er FRP-sympatisørene under LO som melder seg ut istedet… Det er mange måter å lese statistikken på. Dessuten er det stort sett bare noen få ting som gjør at folk har gått fra AP til FRP opprinnelig, og det kan i hovedsak oppsummeres under fellesbetegnelsen INNVANDRING.
Snorre: Du fortsetter og fortsetter med påstandene dine ser jeg. Kan du vær vennlig å dokumentere følgende to påstander:
1: «Men det er ikke akkurat slik at det er de landene med de mest “fleksible” reglene som har lavest ledighet. I Norge har vi klart å ha høy produktivitet, lav ledighet og små forskjeller samtidig. Det er ganske unikt.».
2: «De fleste som har skrevet under en arbeidskontrakt har opplevd at det er veldig lite forhandlinger om innhold. Du møtes ofte av “slik er det her. Take it or leave it”. Om arbeidstakeren vil ha jobben, har hun eller han derfor i praksis ikke særlig valg.»
Også er det trist at du er så hårsår at du tar det som personangrep når jeg skriver at du må være en sentral tillitsvalgt i LO, slik som du argumenterer. Kanskje dagen din blir litt mindre tung hvis jeg skriver «Slik som du argumenterer, høres du ut som du er en sentral tillitsvalgt i LO». For slik er det. I det du skriver har du ingen tanke for andre enn de som er medlem i LO.
«Arbeid til alle er jobb nummer én» er det første du møter på Arbeiderpartiets nettside. Det er en fin tanke.
Bjørn Jarle skriver i denne bloggpostens kommentarfelt: «Aps politikk for full sysselsetting drives videre, og virker».
Jeg vet ikke jeg. Arbeiderpartiet har ikke løftet en finger for å sikre arbeidsplassene i det private næringsliv og i industrien. Det er i dag rundt 80 000 arbeidsledige og antallet stiger stadig.
Robert: Du kritiserer at Ap-ledelsen fikk H og Frp med på å vedta tjenestedirektivet før LO-kongressen fikk sagt sitt syn på saken.
Når ble LO-kongressen et politisk parti?
Anders: Ja du har helt rett i at du er arrogant. En som mener seg berettiget til å innta en posisjon hvor han kan kalle folk flest i Norge for idioter, kan vel ikke karakteriseres særlig mildere enn det.
Da var min siste kommentar i denne bloggposten skrevet. Gleder meg til å følge sytingen over de som har mest fra før videre.
Hei Spaceman Stiff!
Veldig usannsynlig forklaring du kommer med der. Frp-ledelsen har gitt marsjordre om at flere Frp’ere skal inn i LO for å kupp verv og innfiltrere fagbevegelsen. Da er det merkelig om de faktisk melder seg ut i stedet.
Når vi i tillegg ser at LO øker medlemstallet stt ganske betydelig, må er det sannsynligvis stikk motsatt av det du sier: Folk med Frp-sympatier får opp øynene for hva Frps politikk vil bety for dem, og de flykter til Ap – som rett og slett har den beste politikken for arbeidsfolks interesser.
Mvh
Bjørn Jarle
Hei Lasse!
Enten er det uvitenhet eller blank løgn som får deg til å skrive at Ap ikke har løftet en finger for arbeidsplasser i privat næringsliv og industrien. Du har knskje ikke fått med deg de omfattende tiltakspakkene på flere titalls milliarder kroner som regjeringen har satt inn? Som gjør at skolebygg, veier, idrettsanlegg og andre offentlig eide anlegg nå pusses opp og vedlikeholdes ekstra av PRIVATE aktører?
Nei,forresten – dette kjempeløftet er det helt umulig at en aktiv politiker har gått glipp av – det er tross alt tidenes største satsing på sysselsetting vi noensinne har sett fra en norsk regjering.
Så «uvitenhet» er ikke et alternativ.
Mvh
Bjørn Jarle
Dette kan vel neppe kalles marsjordre om infiltrering av fagbevelsen?
«– Vi skal bygge opp et fagligpolitisk råd, der vi skal knytte til oss flest mulig medlemmer i Fremskrittspartiet som også er tillitsvalgte i fagbevegelsen. Vi har 30-40 navn på blokka allerede, sier Frp-nestleder, Per Sandberg, til NTB.»
Dette er klippet fra linken du viste til. Men i «din verden» kan det vel neppe tolkes på annen måte.
Patetisk.
Du har i alle fall gjort ditt for at en sosialdemokrat nå kommer til å stemme blått til høsten.