Erling Lae forlater den synkende skandaleskuta

Erling Lae går av som byrådsleder i Oslo med umiddelbar virkning.

Selv oppgir han som grunn at «ti år er nok«. Men alle som har fulgt med i Oslo-byrådets forskjellige sprett de siste årene vet at nye skandaler har avløst gamle som perler på en snor – og at Laes avgang nå bare er det hittil siste i en lang rekke av byrådsavganger.

Januar 2006: Margaret Eckbo (Frp) måtte gå av som byråd etter sjokkerende dårlig tilstand i Oslos barnevern.

September 2006: Grethe Horntvedt (H) måtte gå av som byråd etter korrupsjonssaken knyttet til Undervisningsbygg.

Desember 2007: André Støylen (H) måtte gå av som byråd etter at det ble klart at IKT-skandalen ville bli offentlig kjent. Skandalen påførte fellesskapet en merkostnad på hele 350 millioner kroner.

Februar 2009: Peter N. Myhre (Frp) måtte gå av som byråd etter at det ble klart at Flexus-skandalen ville bli offentlig kjent. Skandalen påførte fellesskapet en merkostnad på hele 200 millioner kroner.

August 2009: Anette Wiig Bryn (Frp) måtte gå av som byråd etter å ha forsøkt å hemmeligholde Holmenkollen-skandalen for offentligheten så lenge som mulig. Den siste overskridelsen i Holmenkollen-skandalen har alene påført fellesskapet en merkostnad på 600 millioner kroner. Totalt sett er Holmenkollen-skandalen blitt et milliardsluk – og den endelige prislappen kan fortsatt stige voldsomt!.

September 2009: Erling Lae går av etter å ha ledet tidenes mest skandaleomsuste og budsjettsprengende byråd i Oslo. Like før avgangen er det blitt kjent av det kan ligge en udetonert kostnadsbombe på opptil flere milliarder kroner knyttet til avløpssystemet i Oslo.

Går Erling Lae av for å slippe å måtte forholde seg til enda større overskridelser i Holmenkollen, og for å komme den mulige skandalen knyttet til avløpssystemet i forkjøpet?

Mye kan tyde på det.

Måten han trekker seg på, er i tillegg under enhver kritikk. Lae er leder for en byregjering utgått fra Oslos bystyre. Å gå ut i mediene før han orienterer bystyret er under enhver kritikk.  Det burde vært en selvfølge å gå til de som har valgt ham – Oslo bystyre – med meddelelsen. Å gå til mediene først vitner om en manglende respekt for spillereglene i det parlamentariske systemet som Oslo og enkelte andre byer og fylker har.

Arbeiderpartiet hadde kraftig fremgang i Oslo ved stortingsvalget sist uke,og fikk 35 % av stemmene. Resultatet bærer med seg håp om at Oslos befolkning reiser seg ved kommunevalget om to år – og gir byen et nytt styre!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

11 thoughts on “Erling Lae forlater den synkende skandaleskuta

  1. Du kjenner åpenbart alle detaljer om Erlings bevegrunner for å gjøre som han gjør. Sånn sett nesten imponerende at du ikke forutså dette og skrev denne mailen i går..

    Det var forresten ikke så veldig ulik prosedyre da Gro i sin tid gikk av som statsminister. Hun informerte pressen før hun gikk på stortingets talerstol og informerte om avskjedssøknaden hun ville gi Kongen. Men, kjenner du forresten til årsakene til at Aftenposten brøt avtalen om sperrefrist på nyheten i dag?

  2. Kunne ikke vært mer enig med Torbjørn.

    Dette blogginnlegget er bare tull og spekulasjoner.

    Man kan med samme begrunnelse si at alle statsråder som ikke fortsetter i sin stilling forlater den synkende regjeringsskuta.

  3. … så da gjenstår bare å sammenligne årsakene til avgangene: Rød-grønn regjering fillesaker oppblåst av en impotent opposisjon og journalister.

    Høyre-FrP-byrådet? Store overskridelser, inkompetanse i utøvelsen av sine verv.

  4. Næringsminsterne (alle tre som har forsøkt seg): Mange milliarder tapt som følge av inkompetanse i utøvelsen av sine verv.

    Utdanningsministeren (i hvert fall den første av av dem): Inkompetanse i utøvelsen av sitt verv.

    Manuela Ramina-Osmundsen (med UDI-skandalen i kofferten) utnevnte en venninne som nytt barneomud. Hun viste vel heller ikke den største kompetanse i stt verv.

    Osv osv.

    Hvilke posisjoner er viktigst: En byrådsleder i Oslo kommune eller en statsråd for hele landet? Men for en rød politiker eller meningsytrer er det kanskje viktigere å finne noen på høyresiden å lage en drittsak om enn å innse at også egne politikere har sine sider.

    Det er utrolig at man kan få det at Lae ønsker å gå av som 62-åring og at 5 byråder i en kommune har gått av på tre år til å bli en langt mer alvorlig sak enn at regjeringsmedlemmer må gå som følge av inkompetanse og kameraderi.

    Sett deg foran speilet og spør om hva som er viktigst for landet. Og vær ærlig mot deg selv.

  5. Manuela Ramin Osmundsen gikk ikke av på grunn av «kameraderi» – men fordi hun ikke kjente de finere detaljer mht. hvordan norsk presse skal håndteres. Du må bruke et temmelig vidt «venninne»-begrep før det blir sant. Det hun forsøkte var å gå mot sitt eget departement – det straffer seg. Og så var hun en «svarting» må vite.

    Utdanningsminister Djupedal (du glømmer miljøministeren) og næringsministrene har gått av i forbindelse med omorganiseringer i regjeringa, ikke på grunn av mer eller mindre imaginære tap. Djupedal og Bjørnøy var kort og godt ikke gode nok til å kommunisere utad. (Pluss at Djupedal tok av for hatet fra de ultra»kristelige» fanatikerne.)

    Og jeg er enig – statsråder er viktigere enn byrådsledere. Men de har altså gått av på grunn av direkte tap; om Lae er blant dem kan nok diskuteres. Men han har alstå leda et skandalebyråd uten sidestykke.

  6. Nei RR, Lae har ikke «leda et skandalebyråd uten sidestykke». Les deg opp på hva din partifelle Anne-Grete Strøm-Erichsen presterte i Bergen… Gjør du det er det sannsynlig at du blir «Gla’ i Lae» du også.

  7. At politikere går av p.g.a. økonomisk rot er egentlig ingen bombe. Veeeldig mange politikere har dårlig økonomisk styring. (Jeg sier ikke at dette gjelder Lae.)
    Om man kommer fra H, FrP, AP eller SV har ikke så mye å si.
    Terra-kommunene er et eksempel. Hvorav 6 av 8 har AP-ordfører…
    Du skal ikke se bort i fra at befolkningen her også reiser seg ved neste kommunevalg og krever et nytt styre.

    Det kreves ingen utdannelse for politikere som skal styre pengene våre.
    Selv en finansminister trenger ikke noe annet enn videregående skole og et par år med sosialpedagogikk og kriminologi.

    600 millioner ekstra til Holmenkollen. Javel. Det er jo et offentlig bygg. Offentlig bygg og budsjettsprekk er omtrent synonymer.
    Det blir sikkert en fin hoppbakke til disse 10? norske hopperne vi har. (Jada..jada..de er sikkert noen flere.)

  8. Her er vår regjerings oppfatning av frihet: Du skal kunne tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

  9. Da var det kanskje på tide å beklage seg overfor Erling Lae, etter at sannheten om hvorfor han trakk seg har kommet fram?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.