Odvar Nordli er død

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at tidligere statsminister Odvar Nordli gikk bort i kveld. Våre varmeste tanker går til familien, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

ODVAR NORDLI: Tidligere statsminister Odvar Nordli er død, 90 år gammel. Foto: Hedmark Arbeiderparti

ODVAR NORDLI: Tidligere statsminister Odvar Nordli er død, 90 år gammel. Foto: Hedmark Arbeiderparti

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at tidligere statsminister Odvar Nordli gikk bort i kveld. Våre varmeste tanker går til familien, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Med Odvar Nordlis bortgang har en av de store lederne i arbeiderbevegelsen gått bort. Han var den jordnære, folkekjære politikeren som representerte det ekte sosialdemokratiet. Han gjorde en stor innsats for Arbeiderpartiet, men også for Norge. Vi husker ham som den slagkraftige retorikeren, men først og fremst som en politiker med en sterk folkelig forankring, sier Støre.

– Hans gjerning som stortingsrepresentant, statsråd og statsminister vil bli stående i Arbeiderpartiets historie. Han representerte hele landet, men vi vet at han alltid hadde hjertet sitt i Hedmark og på Stange. Jeg har gode minner fra samtaler med han i hans hjem på Stange, sier Støre.

Odvar Nordli var Norges statsminister fra 15. januar 1976 til 4. februar 1981. Han var også kommunal- og arbeidsminister i årene 1971 – 1972 i Trygve Brattelis regjering.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.