Høyrebølgen ebber ut – mens Ap vokser raskt!

I dag kom Synovates april-måling for Dagbladet (ja, det er mai nå, men målingen er gjort i april). Og tallene bør få sosialdemokrater til å juble – og Høyre-tilhengere til å fortvile.

For det er kun Ap og Høyre som har vesentlige endringer fra mars til april.

Og endringene må kunne betraktes som et gallup-jordskjelv!

I mars var Høyre det største partiet hos dette meningsmålingsinstituttet. Da hadde Høyre 29,5 %. Ap lå like bak med 27,4 %.

Men nå er situasjonen kraftig forandret.

Høyre faller med hele 4,1 prosentpoeng, og står tilbake med 25,4 %. Samtidig går Ap enda kraftigere fram, med hele 4,3 prosentpoeng. Oppslutningen er på 31,7 %.

I mars var altså forskjellen mellom de to partiene 2,1 prosentpoeng i HØYRES favør. Nå er forskjellen 6,3 prosentpoeng i ARBEIDERPARTIETS favør!

For de andre partiene er detingen større utslag. Frp står oenlunde bom stille på et nivå de ikke kan være fornøyd med. 18,4 % nå og 18,2 % i mars kan tyde på at partiet er i ferd med å stabilisere seg under 20-tallet. I såfall et sympatisk utviklingstrekk!

SV falle fra 6,2 % i mars til 5,2 % i april. Men både i februar, januar og desember hadde SV oppslutning et stykke ned på 5-tallet, så oppslutningen i mars kan ha vært et tilfeldig statistisk utslag.

For Senterpartiets del ser det ut til at de fortsatt sliter med å finne valgkampformen. Det begynner å haste nå. Selv om Synovate spør folk om hva de ville stemt ved stortingsvalg, er en oppslutning på 4,8 % ingen god inngang til valgkampen. Det er likevel bare 0,1 prosentpoeng lavere enn i mars.

Krf fram 0,1 prosentpoeng til 4,9 %. Venstre fram 0,5 prosentpoeng til 6,0 %. Rødt fram 0,1 prosentpoeng til 1,6 %.

Det store bidraget i gallupen er altså Høyres kraftige fall og Arbeiderpartiets enda kraftigere fremgang.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.