Arbeiderpartiet med solid gallup-fremgang, Høyre stuper!

I en ny meningsmåling som Sentio har utført på oppdrag av Sunnmørsposten, gjør Arbeiderpartiet et solid byks. Hvis det hadde vært stortingsvalg i dag sier 31,7 % av velgerne at de ville stemt Arbeiderpartiet. Tilsvarende tall forrige måned var 29,7 %. En fremgang på 2 prosentpoeng er solid.

Samtidig faller Høyre med hele 3,7 prosentpoeng – fra 28,9 % forrige måned til 25,2 % denne måneden. Høyre har altså gått fra å være jevnstore med Ap i mars måned til å ligge 6,5 prosentpoeng bak i april.

Med andre ord: Arbeiderpartiet har gjenvunnet posisjonen som landets suverent største parti i Sentios måling.

En fin start på årets 1. mai-feiring landet rundt.

For de andre partiene er det egentlig ganske små endringer. Noen av Høyres tidligere velgere flykter til Frp (som øker fra 19,7 % i mars til 21,1 % i april). Og Krf balanserer hårfint på sperregrensen med en oppslutning på bare 4,0 %.

Målingen viser at Ap er i siget fremover. Dette lover godt for kommunevalget i høst. Folk som er opptatt av gode offentlige velferdstjenester for alle må sørge for å møte opp ved stemmeurnene 12. september i år.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.