EU liker Norges DLD-innføring bedre enn sin egen!

EU-kommissær Cecilia Malmström la i dag fram EU-Kommisjonens evaluering av datalagringsdirektivet (DLD), som pålegger alle land i EØS-området lagring av trafikkdata i 6-24 måneder.

Kort oppsummert: EU liker Norges innføring av DLD bedre enn EUs egen innføring! Kommisjonen kommer nå med krav om innstramminger i direktivet, som vil gjøre regelverket i Europa mye mer likt det regelverket som Stortinget vedtok 4. april.

Hadde EU-landene innført Datalagringsdirektivet på samme måte som Norge har gjort, ville EU-kommisjonen vært fornøyd. Nå ber de i stedet om innstramminger i reglene – for at EUs egne medlemsland skal bli mer lik Norge!

For innstrammingene EU-Kommisjonen ønsker er allerede innført i Norge. Hos oss er det svært strenge betingelser for å få utlevert data fra registrene – langt strengere enn de som finnes i Norge i dag og langt strengere enn de som finnes i EU-landene.

Med andre ord: MÅTEN vi har innført DLD på er langt strengere enn det mange andre land har gjort. EU vil nå at medlemslandene nærmer seg den implementeringen som Arbeiderpartiet og Høyre ble enige om i Norge.

Kan vi da be om at motstanderne av DLD i Norge demper seg litt i sin totale svartmaling av hva Ap og H har gjort…? Eller skal de fortsatt slenge rundt seg med påstander om at det er totalitært svermeri for Hitler, KGB og DDR som er de to partienes drivkraft?

Den måten DLD er vedtatt innført i Norge, gir politiet langt bedre mulighet til å bekjempe, etterforske og straffeforfølge alvorlig kriminalitet. Samtidig viser EUs evaluering at personvernet sikres langt bedre i Norge enn i de aller fleste EU-land, og sammenlignet med i dag styrkes jo personvernet samtidig med at DLD innføres.

De av motstanderne som hevdet at EUs evaluering av DLD ville føre til enten opphevelse av direktivet, eller en kraftig omlegging – de har fått seg et kraftig skudd for baugen. Faktum er at DLD består som et viktig virkemiddel for å bekjempe alvorlig kriminalitet på tvers av landegrensene. EU vil bare endre praktiseringen – til å ligge nærmere den linja som stortingsflertallet i Norge har ønsket. Dette for å sikre personvernet.

Følg Sosialdemokraten.no på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

 

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.