Høyresidas privatiserte velferdshelter

Historien om private velferdsentreprenørers systematiske lovbrudd og grove utnyttelse av arbeidskraft er historien om høyresidas helter.

Hver gang høyresida har foreslått privat drift, anbudsutsettelser av offentlige oppgaver og økt konkurranse, har venstresida med Arbeiderpartiet i spissen advart.

Stort sett har advarslene vært at om private skal klare å drive billigere MÅ det gå på bekostning av lønn, arbeidsforhold, pensjonsbetingelser eller lignende.

Høyreida har svart med at Ap er umoderne, ikke tenker nytt og har privatiseringsangst. «Private kan spesialisere seg og drive mer effektivt, konkurranse og markedskrefter sikrer at vi får de beste tjenestene til lavest mulig pris», har vært omkvedet. Arbeiderpartiets innvendinger har blitt feid vekk av høyresida der de har hatt flertall til det.

Nå ser vi at NØYAKTIG det som Arbeiderpartiet advarte mot inntreffer. Arbeiderpartiets beskrivelser er privatiseringens sanne ansikt.

Det BLIR dårligere lønn til de ansatte. Det BLIR dårligere arbeidsforhold. Det BLIR dårligere pensjonsbetingelser. Det BLIR dårligere sykelønnsordninger. Det BLIR dårligere oppsigelsesvern. Det BLIR større uforutsigbarhet med tanke på når og hvor man skal jobbe, og hvor lenge man har kontrakt. Og det BLIR vanskeligere for den ansatte å gå i banken og få lån til bil og bolig – fordi det man kan femvise av kontrakter er kortvarige avtaler med et vikarbyrå.

Og dette har høyresida gått inn i med åpne øyne. Arbeiderpartiet og fagbevegelsen har advart mot ALT det som nå rulles opp.

ALT!

Likevel kommer høyresida også i år, neste år og årene fremover til å foreslå nøyaktig samme anbudsutsetting av offentlige velferdsoppgaver – i et kommunestyre nær deg.

Det eneste du kan gkøre for å hindre at sosial dumping, uverdige arbeidsforhold og jungelens lov skal få klore seg fast i din hjemkommune – er å stemme Arbeiderpartiet ved kommunevalget 12. september.

Godt valg!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.