Kraftig rødgrønn gallupfremgang. Mens Høyre stuper!

På en helt fersk riksdekkende meningsmåling går de rødgrønne partiene kraftig fram. Samtidig faller Høyre mest av alle. Likevel er det Venstre og Krf situasjonen er mest dramatisk for – begge partier ville havnet under sperregrensa dersom målingen hadde vært valgresultat, og endt med kun én stortingsrepresentant hver!

I forrige måned var Høyre Norges største parti hos dette meningsmålingsbyrået, med en oppslutning på 28,3 %. Men denne gangen går Høyre på en storsmell, og ender med 25,2 %. Altså en tilbakegang på hele 3,1 prosentpoeng!

Dermed passeres de av Arbeiderpartiet, som gjenerobrer posisjonen som Norges største parti. Arbeiderpartiet får 28,7 % nå mot 27,4 % sist. Altså en framgang på 1,3 prosentpoeng.

Også SV går tydelig fram, fra 4,3 % forrige måned til 6 % nå. Altså en fremgang på 1,7 prosentpoeng.

Og Senterpartiet får 5,7 %. Dermed går også de noe frem.

Både Krf og Venstre havner under 4 % oppslutning. Dermed står de i fare for å forsvinne ut av Stortinget, etersom 4 % er sperregrensa for å få utjevningsmandater.

Det store bildet er dermed: Klar framgang for de rødgrønne. Klar tilbakegang for Høyre. Og en utradering av de borgerlige sentrumspartiene.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.