Milliardærsjuken har krevd et nytt offer

Den ubarmhjertige milliardærsjuken har nok en gang slått til og rammet villkårlig midt iblant oss!

Og nok en gang viser milliardærsjuken sin lumskhet: Den som rammes av sjuken plages langt mindre enn oss andre.

For vi er nødt til å høre på tøvet fra pasienten!

Fra Dagbladet vinker en åpenbart hardt rammet skipsreder ved John Fredriksen til oss. Han er blitt syk av Norge. Milliardærsjuken har festet grepet på ham.

Han er ikke den første som er rammet av sjukdommen. Vi vet alle hvor ille det er å være milliardær etter å ha lest spaltemeter etter spaltemeter med milliardærer som har blitt syke av Norge. Den antagelig hardest rammede av dem alle – selve inkarnasjonen av en kronisk syk mangemilliardær – er Stein Erik «Rimi» Hagen. Han kunne i fjor sommer fortelle at han skulle flagge ut til Sveits. Grunnen er at Norge… Jeg lar ham bruke egne ord:

«- Tenk deg et land hvor du går ut etter en gruppe mennesker, som da skal legges for hat og skal tas. Hva galt har man gjort? Man har betalt mer skatt enn gjennomsnittsnordmannen, man gir bort mye til veldedighet og forskning og andre ting og man skaper masser av arbeidsplasser.

– Og for dette skal man bli en «persona non grata». Da er det bedre å reise til andre land i Europa hvor de står med åpne armer, og gjerne tar deg i mot. » (kilde: http://e24.no/makro-og-politikk/article3183669.ece)

Det er rett og slett ikke mulig å bli rik i Norge, skal vi tro de som er hardest rammet av milliardærsjuken.

Mange trodde nok at vi dermed skulle være kvitt klagingen fra stakkars Rimi-Hagen. Men dagen etter skulle han ikke flytte til Sveits likevel.

Litt merkelig, såklart. For som han sa til TV2: – Det blir Sveits, vi flytter til Zürich. Har kjøpt bolig og alt mulig, har søkt myndigheter og alt. Vi har holdt på med dette ganske lenge.

Men dagen etter sa han altså: – Jeg har ingen planer om å flytte fra Norge, men kommer til å oppholde meg mye i Sveits.

I mellomtiden hadde han kanskje sjekket hva skattesatsene i Sveits faktisk er? Rimi-Hagen betaler jo kun formuesskatt til Norge, og totalt var det 10 millioner kroner familien med milliardverdier måtte ut med til fellesskapet i 2008. Men for å komme unna og betale mindre enn dette, er Sveits et usedvanlig dårlig land å rømme til.

For i tillegg til Norge er det kun Frankrike, Spania og Sveits som har formuesskatt på arbeidende kapital blant landene i Europa.

Faktisk ville det kostet Hagen flere milliarder kroner å flytte til Sveits.

Så derfor må vi fortsatt slite med jamringen hans.

Som i og for seg har gått forholdsvis greit når han ar holdt på mer eller mindre alene med tøv-sippinga. De andre som har vært rammet av milliardærsjuken – f.eks. Ola Mæle som kun betaler 200 kroner i skatt, men som likevel mener han betaler altfor mye – er kanskje ikke så hardt rammet at de løper til pressen med den ubegripelige jamringa si.

Men nå har altså Rimi-Hagen fått følge av en av milliardærenes virkelige tungvektere. John Fredriksen er blant de rikeste menneskene i hele verden. Og han ble det ikke uten slit, svette og blod.

Det er titusenvis av mennesker som har jobbet VELDIG hardt for at Fredriksen skulle bli rik!

I tillegg betalte den svarte befolkningen i Sør-Afrika gjennom tap av grunnleggende rettigheter – fordi Fredriksen seilte med olje til regimet i Pretoria mens store deler av den øvrige verden forbannet rasistregimets apartheidpolitikk.

John Fredriksen og Stein Erik Hagen har dette felles med de aller fleste andre som er rammet av milliardærsjuken: Formuen er bygget opp på ANDRE menneskers harde arbeid. Eller undertrykkelse, slik tilfellet med Sør-Afrika jo er et eksempel på.

Og i tillegg har de en annen ting felles:

De har blitt rike I NORGE.

Når de påstår at det er umulig å bli rik eller skape verdier i Norge, så er de altså selv levende bevis på at de tar feil!

At folk vil rømme hals over hodet fra et drittland som har gjort dem ufyselig rike, er jo veldig logisk…

Med mindre det sentrale elementet i setningen ovenfor kanskje er «ufyselige», og ikke «rike».

Sannheten er jo at de flytter av sted fordi de ikke vil bidra økonomisk til å opprettholde det norske fellesskapet, som selv har fostret dem og gjort det mulig for dem – og for alle andre – å komme langt, uavhengig av hvilke familier man er født inn i.

Det er ikke skattereglene som har gjort at milliardærsjuken brer om seg. For de har jo blitt milliardærer FØR de ble sjuke. Kanskje føler de seg forfulgt og misunt, der de bor i sine palasser? Eller kanskje det samme sosialdemokratiet som har skapt voksegrunnlag for slike formuer, virker plebeiersk når en selv er møkkarik?

Rederbransjen har lenge hatt svært gunstige vilkår i Norge. Historisk har dette vært begrunnet med at bransjen har hatt et internasjonalt fokus og konkurrert mot utenlandske aktører. I dag er det de færreste bransjer som ikke konkurrerer mot utenlandske aktører. Men llikevel er det få bransjer som har så gode rammevilkår som det rederbransjen har.

Fredriksen skylder ikke på næringsminister Trond Giske for utflaggingen. I stedet sier han: – Giske er en av de bedre. Han er ikke årsaken.

Normalt sett ville det vært en god anerkjennelse for en næringsminister å få en slik omfavnelse fra en sentral næringslivsaktør.

Men når vedkommende er hardt rammet av den grusomme milliardærsjuken, minner dette mer om et forsøk på utdeling av dødskyss. Oppfordringen til Giske bør være:

Hold ut! Han slipper snart taket!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.