Når nøden er størst spiser fanden urtemarinerte gresshopper

«Når nøden er størst spise fanden fluer», heter det i et ordtak.

Heldigvis har vi ikke kommet fullt så langt ennå. Men FN-rådgiver Arnold van Huis mener vi er såpass på vei at vi bør spise urtemarinerte gresshopper…!

I følge FN-rådgiveren må vi gjøre dette hvis vi tar miljøet seriøst.

Selv har jeg i min villfarelse trodd at vi må rense C=2-utslipp fr agasskraftverk, ta i bruk fornybar energi, økonimisere med strømmen, planlegge bosetting arealeffektivt og bygge ut kollektivtrafikk og sykkelnett i byene våre hvis vi skal ta miljøet seriøst.

Men så var det altså å spise urtemarinerte gresshopper  som var løsningen.

Mye tyder dermed på at deltagerne på neste års sommerleir for Natur og Ungdom kan se fram til nye kulinariske opplevelser.

Nå er det forsåvidt velkjent at store deler av verden allerede spiser insekter. Så da er utsiktene for miljøet gode, bare vi i vesten legger fra oss det usolidariske barbariet som lammestek, kyllingbryst og kebab på gatekjøkkenet innebærer.

Vi bør vel også være forberedt på en dramatisk endring av kulturlandsapet når sauer, geiter og kyr ikke lenger skal gå på beite. For sirisser og gresshopper er ikke like glade i å gnafse i seg furuskudd og ospekratt som det dagens kjøttkilder er. Men så bra som norske bønder har det, aksepteres nok dette glatt.

Med gjengrodd natur og endret kulturlandskap følger også utarming av naturmangfoldet, både når det gjelder planter, insekter og større dyr. Men pyttsann…naturen må tåle å lide litt for at miljøet skal bli bedre. Kan vi tvinge i oss larver og gresshopper må forsyne meg naturen klare med skrinnere artsmangfold.

Deler vi godene, må vi jo også dele byrdene…

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.