Krav fra Høyre og Frp: – Pøs på med enda mer av det som ikke virker!!

Det mangler ikke på skremmebilder fra de blå om hvor elendig skolen i Norge fungerer, og selvsagt mener de at den har blitt voldsomt mye dårligere etter at privatiseringsforkjemperen Kristin Clemet måtte forlate utdanningsdepartementet etter den rødgrønne valgseieren i 2005. Nå er det jo ikke engang mulig for private å tjene penger på det elendige kunnskapsnivået i skolen! Huff og huff.

Noen av skremmebildene fra de blå er at elever går ut av skolen uten å kunne lese og skrive, at norske elever scorer vanvittig lavt på internasjonale kunnskapstester, at skolen mer er et sted å være enn et sted å lære, at næringslivet er dypt sjokkert over kunnskapsmangelen hos uteksaminerte elever, at studenter i høyere utdanning mangler helt grunnleggende kunnskaper i basisfag osv osv.

Agitasjonen fra de blå følger følgende mønster: Jo mer du lærer, jo mer glemmer du. Og jo mer du glemmer, jo dummere blir du.

Tydeligvis kan elevene mer FØR de begynner på skolen enn de kan ETTER å ha gått der.

Et eksempel: Da Hedmark Ap og noen flere for et halvt års tid siden tok til orde for å innføre et frivillig ekstra grunnskoleår som elever frivillig kunne gå dersom de selv mente at de ikke hadde gode nok kunnskaper til å gå videre til høyere utdanning eller til fagopplæring, var de blå kjapt ute med harselaset sitt:

«Ap vil ha mer av det som ikke virker!! Hahaha!! Tror de virkelig at noen kan lære MER av å GÅ LENGER i den sosialdemokratiske likhetsskolen?!? Hahaha!!»

Vel… I dag kom nyheten om at det er de blå som faktisk mener akkurat dét.

Høyres og Frps utdanningspolitikere på Stortinget går inn for å kutte ned på elevenes sommerferie. «Høyre og Frp krever kortere ferie», melder VG.

Og gjengir Høyres utdanningspolitiker Elisabeth Aspaker på følgende måte:

«Flere skoletimer – og gjerne flere skoledager med pedagogisk innhold – er det elevene trenger, mener Aspaker.»

Så konklusjonen er grei. Høyre og Frp vil ha enda mer av det som i følge dem selv ikke virker!

Og ikke nok med dét: I og med at det er Høyre og Frp som har innført utvidet sommerferie i Oslo-skolen, så er dette attpåtil ramsalt kritikk av egne partiers politikk!!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

PS: I følge en fersk meningsmåling har Høyre og Frp rent flertall i det norske folk. Det betyr at denne politikken får de gjennomført, dersom folkets vilje holder seg frem til neste stortingsvalg. Lurer på om det er flere politikkområder der de vil drive med mer av det de selv mener ikke virker..?

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.