Ta kontantstøtten fra innvandrerne! Og fra alle andre også!

I mange år nå har Frp påstått at de er det eneste ikke-diskriminerende partiet i Norge overfor innvandrere. Grunn? De vil etter eget utsagn ikka ha særordninger for innvandrere, men vil at innvandrere skal forhlde seg til de samme plikter, de samme rettigheter og det samme regelverk som resten av befolkningen.

Jeg håper Frp forstår at de nå må slutte med dette argumentet.

For i landets største nettpulikasjon – VG.no – slår Frp fast at kontantstøtte skal ikke innvandrere få. Den skal forbeholdes «de ekte» nordmennene.

Egentlig viser Frp med dette utspillet at de er et useriøst tulleparti. Og statsråd Audun Lysbakken slår fast akkurat dét i sitt svar på Frps siste krumspring.

Fra mitt ståsted er jeg enig med Frp i at invandrere må fratas kontantstøtten. Men jeg stopper ikke der. I motsetning til Frp – som nå har forlatt prinsippet – mener jeg at staten skal likebehandle alle sm bor i Norge. Derfor mener jeg at alle skal fratas kontantstøtten – en støtte jeg forøvrig selv vil få utbetalt om et drøyt halvår.

Grunnene er mange. La meg kort ta noen av dem:

Likestilling: Dersom en familie velger å  ha barnet sitt hjemme lenger enn de romslige permisjonsordningene allerede finansierer, er det nær sagt bestandig moren som blir hjemme. Dette er en av de aller viktigste enkeltårsakene til de lønnsforskjellene vi ser mellom menn og kvinner i dag, og gjør at kvinner ikke har samme mulighet som menn til å gjøre yrkesmessig karriere.

Integrering: Et stort flertall av de som tar ut kontantstøtte er innvandrerkvinner. Dette blir dobbelt problematisk, både fordi det hindrer innvandrerkvinnenes yrkesdeltaglse OG fordi det hindrer at barn av innvandrere leker og lærer sammen med andre barn på samm alder som dem selv.

Betalt for ubrukte velferdsgoder: Det er for meg totalt ulogisk at man skal få betalt for å LA VÆRE å bruke velferdsgoder. Om man lar være å bruke barnehageplass, og dermed svekker egen likestilling og eget barns integrering i samfunnet, så skal man altså stimuleres økonmisk til dette…?? Eller om man lar være å sende barnet til en offentlig støttet barnehage, og i stedet bruker en dagmamma som mangler formelle kvalifikasjoner både pedagogisk og avgiftsmessig, så skal dette støttes økonomisk av det offentlige…?? Hva med å begynne å betale meg for hver gang jeg tar privatbil i stedet for tog når jeg er ute og reiser? Samfunnets toginvesteringer bruker jeg jo ikke! Og ikke har jeg tatt universitetsutdannelse heller. Hvorfor kan jeg ikke få pengene samfunnet sparer på at jeg ikke utdanner meg…?? Logikken er håpløs – og fordummende.

Å påstå at kontantstøtten dreier seg om valgfrihet er totalt misforstått. Ingen skal vel tvinges til å gå i barnehage? Og når vi ser at de valgene folk gjør er skadelige for de barna som ikke selv er i stand til å velge, skal vi da sitte stille og se på?

Det er jo akkurat dette Frp sier at vi som samfunn ikke kan. Vi må reagere når innvanderne bruker kontantstøtten på en skadelig måte. De vil altså ta valgfriheten fra den befolkningsgruppa som bruker kontantstøtten aller mest.

Og det er flott. Ta kontantstøtten fra innvandrerne. Og fra meg. Og fra alle andre.

Bruk heller samfunnets midler på andre tiltak som er lant bedre for småbarnsforeldree enn den totalt forfeilede kontantstøtten.

Oppdatert 16. juli: Nå har flere andre oppdaget samme paradoks som jeg omtaler i bloggposten; partiet som sier de er mot forskjelsbehandling sier samtidig at de er for forskjellsbehandling…

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.