Totalt ubegripelig lønnspolitikk

Er det noen som helst grunn til at folk som ikke får lov til å beholde jobben sin i et statlig helseforetak, likevel får beholde lønna? På omtalen hos VG.no ser det ut til å være dette som er normalsituasjonen for de avgåtte helsetoppene. Enten fortsetter de i ny jobb i helseforetaket – med samme lønn – eller de får sluttpakker som langt på vei kompenserer for lønnsbortfallet de opplever når de må gå fra jobben.

I følge avisen har åtte helse-ledere gått fra jobben og to har fått sparken etter at det har blitt avdekket til dels grovt kritikkverdige forhold ved helseforetakene de har ledet. Av de ti har syv fortsatt i samme helseforetak, og kun to av dem har gått noe ned i lønn.

Dette virker helt ubegripelig.

Har de gjort en så dårlig jobb at de ikke kan beholde jobben – da kan de ikke beholde lønna heller. Det burde være innlysende.

Det er på sin plass at Arbeiderpartiet – som har helseministeren i regjeringen – tar initiativ til en gjennomgang av praksisen. Det er rett og slett tilsynelatende FOR STOR avstand mellom dagens praksis for helse-eliten og de forventninger resten av oss har til systemet.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.