Solid Ap-fremgang på ny meningsmåling, Høyre stuper!

På en rykende fersk meningsmåling Norstat har gjort for NRK, går Arbeiderpartiet kraftig fram. Hele 3,6 prosentpoeng er veksten fra mars til april. Samtidig går Høyre på en stjernesmell og faller fra 23,8 % i mars til bare 20,9 % nå. Venstre er så godt som utradert, og får bare 3,1 % oppslutning. Også Krf balanserer på kanten av stupet – med en oppslutning på 4,0 % står det om kun noen få hundre stemmer før de mister nær sagt hele stortingsgruppa si.

Samtidig går Senterpartiet fram med 1,6 prosentpoeng. Aps og Sps fremgang gjør at de rødgrønne styrker seg kraftig fra mars til april. Til tross for SVs tilbakegang på 0,9 prosentpoeng er den samlede fremgangen for de rødgrønne på hele 4,3 prosentpoeng!

Legg merke til at dette skjer midt i en periode med opprivende debatt om olje- og gassutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, i en tid med omfattende kritikk mot jernbanepolitikken, i en situasjon der arbeidsledigheten i Europa vokser stadig, der det er kraftig uro rundt sykehuspolitikken – og der de vanskelige sakene kort sagt har stått i kø for den rødgrønne regjeringen. De eneste to køene som er lengre i disse dager er pirattaxikøen ved landets flyplasser og køen av opposisjonspolitikere som vil slippe til hos en pressefotograf for å sutre om tingenes tilstand!

Mye mulig setter velgerne rett og slett pris på at Jens Stoltenberg og mannskapet hans ikke henfaller til plumpe lettvintheter, men i stedet sørger for å styre Norge støtt og trygt gjennom vanskelige tider. En trygg og stabil regjering med seriøse svar på utfordringene vi står overfor er på lang sikt det mest fornuftige.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.