Riktig av Støre å si nei til Guantanamo-fanger

Allerede 6. mai slo jeg det fast her på bloggen: Norge bør si nei til å ta imot Guantanamo-fanger. Og 19. juli fulgte jeg opp med videre argumentasjon rundt det samme.

Rådet mitt til utenriksminister Støre som avslutter bloggposten 6. mai, er helt i tråd med det han nå gjør. I følge mediene er det ikke norsk politikk å ta imot fanger fra Guantanamo, særlig ikke akkurat nå.

Mitt standpunkt i saken er begrunnet i at USA selv må ta ansvar for den situasjonen landet har skapt under George W. Bush. At Barack Obama jobber for å avvikle fangeleiren på Guantanamo er det all grunn til å støtte ham i. Men ikke ved å drive skylddeling gjennom å ta imot fanger fra leiren.Den suppa må USA selv komme seg ut fra – eventuelt ved hjelp av Storbritannia, som jo hele tiden har bejublet Bush-administrasjonens utenrikspolitikk og sikkerhetspolitikk.

Jonas Gahr Støre tar ikke standpunkt til det prinsippielle, men argumenterer med at det utfra åværende situasjon ikke vil være aktuelt forNorge å ta imot Guantanamo-fanger. Og den argumentasjonen er tilstrekkelig. Den leder fram til den rette konklusjonen – både prinsipielt og praktisk.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.