Høyres folk vil heller kalle Ap-folk for horer enn å snakke om Høyres politikk

Høyre har lang erfaring i negativ valgkamp og i sjikane og personangrep i stedet for politiske argumenter. Det gjentar seg i valgkamp etter valgkamp – og i denne valgkampen har de folk som reiser rundt på skoledebatter og kaller Aps debattanter for horer, SVs folk for sosialistidioter og Sps folk blir kalt for «bønder» i nedsettende kontekst.

Høyre er rett og slett desperate. Sjikanen kan du finne hvor som helst – i avisspalter, i valgboder, på stands, og i debatter. Og ikke minst på nettet – såvel i blogger som i debattforum og avisenes kommentarspalter. Også i komentarfeltene her på bloggen finner du mye av dette oppgulpet. Elitekursene og valgmedarbeiderskoleringene til Høyre er notorisk beryktet for å legge vel så mye vekt på å lære opp i å spre negativitet rundt andre partier som i å snakke positivt om Høyres egen politikk.

I år har partiene skrevet under en avtale som kort går ut på at de ikke skal lyve og sjikanere hverandre i skoledebatter.  Høyre viser at signaturen deres på avtaler ikke er verdt papiret det er skrevet på. For hvis ikke det å slenge rundt seg med navning er sjikane etter Høyres målestokk – da vet jeg egentlig ikke helt hvilken virkelighet Høyre lever i.

AUF reagerer på at Høyre holder på nøyaktig slik de har gjort i flere tiår – og krever at de nå holder de løftene de ga frut for årets valgkamp om å drive en anstendig valgkamp. Kravet er betimelig og helt på sin plass – men dessverre snakker de nok for døve ører.

Anstendighet har Høyre benyttet svært mange anledninger de siste årene til å vise at de er svært dårlig forsynt med.

Det eneste de tilsynelatende har mindre av enn anstendighet, er gangbare politiske løsninger for framtidas Norge.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Andre aktuelle nyheter om valgkampen:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=566853
http://www.dagbladet.no/2009/08/27/nyheter/valg09/faktasjekk/arbeiderpartiet/7843591/
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/navarsete-skal-grilles-av-pal-t-2878557.html

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.