Høyre har ikke tid til å snakke sant, sier Erna Solberg

Høyre er tatt på fersken med buksene nede. I partilederdebatten på NRK i forrige uke kom Høyre med følgende usanne utsagn:

«Vår største sosiale utfordring i Norge er at vi har en skole som sender én av fem barn ut av norsk skole uten å kunne lese og skrive …».

Skoleforskere og fagfolk er opprørte, og slår fast at det finnes så godt som ingen analfabeter blant norske 15-åringer. Likevel påstår altså Høyre dette i debatter.

Årsaken er åpenbar: De svartmaler for å skape misnøye med sittende regjring, og for å fremstille situasjonen som mye verre enn den faktisk er og regjeringens politikk som mislykket – i håp om at folk vil stemme på Høyre for å få et skifte.

Høyres leder fossror. Til pressen sier hun at hun ikke har tid til å si hele sannheten når hun deltar i debatter. Derfor sier hun i stedet den delen av sannheten som passer henne – med det resultat at det virker som om 10-12.000 avgangselever fra 10.klasse er ute av stand til å f.eks. skrive sitt eget navn.

Jeg tillater meg å minne Høyre om at en halv sannhet er en hel løgn.

Og jeg håper velgerne får med seg at Høyre ikke har tid til å være sannferdige og redelige når det er valgkamp.

At alt ikke er fryd og gammen i norsk skole, har jeg ingen problemer med å se, og Arbeiderpartiet har konkrete tiltak som vil gjøre norsk skole bedre. Men den totale svartmalinga og useriøsiteten som Høyre bedriver er så langt unna virkeligheten at den ikke bidrar positivt overhodet.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.